Napisano 4 Grudzień 200618 l czołem :) Dobra passa wisi wciąż nade mną :] Będąc sobie zupełnie przypadkiem w sobotę w Empiku i czytając kolejne przygody "Jeżego Jeża" wyrwany zostałem z letargu przez miły męski baryton oznajmiający, że "już za godzinę odbędzie sie spotkanie autorskie z Panią Martyną Wojciechowską, zapraszamy!". Wypadłem z empiku i w biegu wykręcałem numer telefonu do ojca. Udało mi się w miarę szybko załatwić dowózkę aparatu do rynku i już pełen energii ruszyłem do empiku. Tylne wyjście z empiku i pierwszy strzał z bliska: Private session: i reszta: Pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200618 l Fajne fotki. Pierwsze wyszło super. Takie naturalne :) Znalazłeś się w dombrym miejscu w dobrym czasie :D
Napisano 4 Grudzień 200618 l jaaaa... podpisywala ksiazki permanentnym sztadlerem, ktory przebija kolor na druga strone :( szkoda ze ja w empiku znalazlem sie dzien pozniej -_-
Napisano 4 Grudzień 200618 l ładnie ładnie. da 4 najlepsze imo, 'strasznie męczące to strzelanie podpisów' ps. ja wam mówię on ma gdzieś wtyki :D pzdr
Napisano 4 Grudzień 200618 l już miałem pisać że dostaniesz w czapę za to że mnie nie poinformowałeś, ale sobie przypomniałem że w sobotę byłem troszkę daleko od Wro, masz czczęście ;] Martynka rulez :) Pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200618 l Autor o dzięki za komentarze :) obo: pierwsza fota była robiona zaraz pod tym jak podjechali samochodem pod empik. właściwie to byłem tylko ja i Martyna :] Drakula: wcale nie przebija (serio), bo to był papier coś ala kredowy o większej gramaturze niż zwykły A4 do drukarek :] routee: dzięki :) wtyki? no w sumie mam... dwa wtyki do 220V i jeden 20V ;) nielot: jest więcej (prawie 120) ale właściwie przedstawiają prawie to samo: ludzie z książkami i papierkami czekają na swoją kolej aby odebrać autograf, ludzie odbierają autograf, Martyna się uśmiecha itd. ale chyba coś jeszcze wrzucę ;) Vorek: cierp! twoja wina :D
Napisano 4 Grudzień 200618 l Fajne te fotki ;] echhhh, Chopaki on to wszystko ukartował ;). Pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200618 l właściwie to byłem tylko ja i Martyna :] Hehe... no to fajnie :D To faktycznie dobra passa wisi nad Tobą ;)
Napisano 5 Grudzień 200618 l hmm mi sie tak średnio widzą a gdyby tam byla jakaś maniej znana postać ?....
Napisano 5 Grudzień 200618 l sponsor : windows vista hehehe Ja jednak przeprowadzę się do Wro i będę mieszkał w namiocie w pobliżu tweety'iego , będę go śledził noc i dzień. Ostatnio masz niesamowity fart :) I ładne zdjęcia. Pozdrawiam.
Napisano 5 Grudzień 200618 l moim zdaniem niepotrzebnie zachwalacie tweety'iego (jeszcze wpadnie w samozachwyt), Martyna jak Martyna- kiedyś lepiej wyglądała- życie ją zmęczyło a zdjecia bez jajka IMHO
Napisano 5 Grudzień 200618 l foteczki superancje ;) A tak btw to foteczki bardzo fajne chyba numer 1 najlepsza :)
Napisano 5 Grudzień 200618 l Pozdrawiam A twoje słowa robiąc fotkę brzmiały tak ??? " a tera proszę z profilu.. specjalnie dla takich maniaków z pewnego forum... co by sobie mogli panią ładnie wymodelować z printów " ??? :]]]] hyhy super fotki;)
Napisano 5 Grudzień 200618 l Autor hmm mi sie tak średnio widzą a gdyby tam byla jakaś maniej znana postać ?.... a zdjecia bez jajka IMHO i tego nie właśnie lubię :/ koledzy skoro stać was na napisanie posta to wysilcie się i napiszcie co jest nie tak. to, ze zdjęcia są "bez jajka" to wiem ale mam pytanie: jak w sytuacji gdy siedzi się na podłodze w empiku, mając do dyspozycji tylko oświetlenie sklepu + kupe ludzi migających pomiędzy mną a martyną + mało czasu na "private session" można wyciągnąć coś więcej? przecież nie będe jej mówił "głowka w lewo, teraz na prawo, tera trzymaj rękę wyprostowaną... tera zegnij..." ;] wiem, że zdjęcia nie są najwyższych lotów ale to praktycznie czysta prasówka czyli bez dbałości o "artystyczną formę przekazu". Pozdrawiam [edit] krzyhhh: dzięki :)
Napisano 5 Grudzień 200618 l a ja doceniam to co tweete robi.. i nie jest to wazeliniarstwo... podoba mi się postawa.. że nie mając aparatu zrobił wszystko aby porobić trochę fotek i sprawdzić samego siebie ... aparaciarz z powołania. a w zdjęciach jak tłiti pisze.. nie ma co się doszukiwać poezji bo to nie żadna sesja wiadomo ,że znana i ładna postać może spowodować nieobiektywność ocen fotek . Lecz jednocześnie trzeba docenić że przez to było ciężko to uwiecznić (tłumy .. ) mimio tego wyszły bardzo dobrze.. ostre i zkadrowane pozdrawiam
Napisano 5 Grudzień 200618 l Też jestem tego zdania. Mi się zdjęcia bardzo podobają. Większość tych zdjęć to takie "łapu capu", a jak na takie coś to są bardzo dobre. I tak jak już pisałem, szczególnie pierwsze ;) Skąd wiedziałeś, że ona podjedzie pod tylne wejście? Chciało Ci się czekać?
Napisano 5 Grudzień 200618 l Hehe... no to naprawdę z Ciebie farciarz ;) Ale jak to mówią: szczęście sprzyja lepszym ;)
Napisano 6 Grudzień 200618 l Autor mam nadzieję że nikt mnie nie posądzi o nikotynową propagandę. palenie to złooo :]
Napisano 6 Grudzień 200618 l więc mówię i wyjaśniam: dobrze warunki warunkami ale zdjęcie profil jest po prostu brzydkie, ta pani nieładnie zwyczajnie na nim wygląda a artystycznie mówisz nie dało rady więc nie powinnu go tu być; w niektórych jest za mało powietrza a inne z kolei nadawały by sie na zbliżenie twarzy ale tego nie zrobiłeś; moim zdaniem zdjęcia te nie mają dużej wartości plastycznej- no może nie aż tak żle: dwa górne (szczególnie pierwsze ma urok) moga być; widzę jeszcze sens w zdjęciu z dziewczynką choć i tu mogłeś poprosić by patrzyła gdzie indziej. edit: dopiero przeczytałem że to ma być prasówka bez "przekazu artystycznego" wobec tego zostawiłbym te trzy zdjęcia o których mówiłem- wtedy pochwały by sie należały chociaż za słuszną selekcjęa i zdjęcia byłyby w miarę. No i jeszcze na swoje usprawiedliwenie: bo jeśli to "prasówka" to w takiej formie obiektem podziwu powinna być sytuacja bądz postać fotografowana-tu tego nie ma poza tymi trzema ujęciami.
Napisano 6 Grudzień 200618 l Autor no i w sumie masz rację: zdjęcie z profilu jest tragiczne ale wydawało mi się najciekawszym ujęciem jakie zrobiłem Martynie. artyzmem nie będę się zasłaniał bo to nie oto w takich fotkach chodzi. artyzmem można się popisać w atelier czy w plenerze kiedy ma się czas na obmyslenie kadrów i oświetlenia a tutaj... kurcze to empik był :) zdjęcie z dziewczynką to był spontan bo dziewczynka patrzyła się w obiektyw mamy a Martyna w mój :] chciałem wyretuszować jej gałki oczne w PS ale dałem sobie spokój ;] ogólnie to dzięki za krytykę, takie rzeczy po prostu człowiek zapamiętuje i wykorzystuje nastepnym razem :) Pozdrawiam
Napisano 6 Grudzień 200618 l no wiesz ja się raczej nie znam wiem tylko że jeśli np. składasz gdzieś teczkę z 10 prac to połową sukcesu jest je wybrać a drugą dobrze ułozyć:) pozdrawiam