Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Witam Przedstawiam koncepcję domu mieszkalnego na wodzie (w porcie). Jestem świadomy niedociągnięć technicznych rendera. Zaprzestałem jednak dalszej pracy nad scenami z powodu ograniczeń sprzętowych..:) 3ds max8, vray, ps Proszę o konstruktywną krytykę (dotyczącą 3d..). pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 jaki w realu chcesz dać materiał - ten biały błyszczący? Wizualka niedopracowana, ale też nie najgorsza. Forma budynku niby nawiązuje jakoś do organiki i do wody ale mnie nie przekonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 Materiał "skorupy" standardowy jak u łodzi - włókno szklane.. forma obiektu głównie wynika z tego że miałby być on umieszczony między jachtami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 ..to ma pływać? :D Puste trochę, ale całkiem fajne wrażenie sprawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 obiekt jest na platformie unoszącej się na wodzie. którą ewentualnie można odprowadzić holownikiem do hangaru. Nie służy jednak do pokonywania odległości na wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAF Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 "concept domu na wodzie" jak dla mnie to "concept platformy", szkoda że nie dom pływa, a nie pływająca platforma z czymś dowolnym na pokładzie.... jakoś nie trafia to do mnie..... trochę łamią się "ściany"?? przy pokładzie i podłoga niedopasowana do szkła... może trzeba było olać podłogę w domku i zostawić tą pokładową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 dziwne to to, ale ciekawe;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 kibelek w bardzo ustronnym miejscu :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 zamiast budować taki dom wolałbym kupić łódź i na niej mieszkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 gdybyś dopracował rendering to by było pieknie bo teraz światlo miejscami siada a co do konceptu to mi się bardzo podoba, moze troche za ciesne to ale i tak pozytywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 co do technicznych spraw to : -odbicia za mocne na platformie I -fotki otoczenia słabej jakości.. wnętrze platformy wygląda okropnie.. ponieważ: modele boxowate , mapowanie nie dokładne, i ogólnie render (oświetlenie) podoba mi się kwiatek... ale chyba gdzieś już go widziałem :p i fajnie wyszły rendery zewnętrzne (te z deskami ale bez fotek) a co do spraw.. tych innych Oo : to szkło mi nie pasuje... bał bym się że ktoś będzie mnie podglądać.. jakiś nurek czy coś... i w Polsce np by to sie nie sprawdziło.. bo wody nie są "idealnie czyste" ;) i trochę nie rozumiem dlaczego jest tam wanna na zewnątrz.. i deska klozetowa w podłodze Oo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 w Holandii istnieją całe osiedla na pływających platformach.. taki obiekt byłby do wynajęcia w upalne dni i miałby służyć wyłącznie hedonistycznym celom:) postanowiłem w tej pracy troszkę odlecieć.. czasem pomaga to uniknąć rutyniarstwa w następnych projektach. taki reset..:) dzięki za odp ps. to nie wanna tylko jacuzzi hehe:)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 No Panie Kluś, ładnie sobie tutaj poczynasz;) IMHO ciekawsze od ostatnich przystanków;) Swoją drogą jestem ciekawy jak zakończył się tamten projekt?;) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 a witam witam:) Koncepcję przystanków może też kiedyś wrzucę jak tylko uznam temat za skończony. pozdro Touch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 ciekawy domek :P, ogólnie jeżeli ten szklany pokój ma być zanurzony pod wodą, to mam wrażenie że jest na to zbyt delikatny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 albo mi się wydaje, albo szklany stolik rzuca kaustyke o.O ale generalnie to fajnie wyszło, environmenta mogłeś dać w lepszej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2007 no enviroment nie zadowala wiem:) scena już tyle ważyła że dałem sobie spokój.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 ja bym to widzial zeby to moglo sie zanurzac.z dachu sobie lowisz, a w pomieszczeniu masz rybki za oknem.przy zalozeniu czystej wody:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 -troche nie pasuja mi materiały i swiatło -wygląda jak jakaś miniaturka -scala chyba zjechana -fotka tych łodzi lipna +pomysł bardzo mi sie podoba lecz wykonanie mogło być lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weapon Of Choice Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 Yo! Rendering słabiutko trochę, wykonanie też jeszcze ciut by można poprawić. Koncept i ogólny klimat jaki to dla mnie super. Tak btw to kilka moich pytań i może zarazem rad ;) - czy balustrady na górnym poziomie są na tyle wysokie by nie było zbyt łatwo wypaść? - jacuzzi nie jest za małe? - może trochę inne rozwiązanie na schody? taki sposób jest dość niebezpieczny szcególnie jak ktoś lubi sobie wypić ;) tak na bocznej ścianie tego pomieszczenia zamkniętego. - na spodzie od jacuzzi można byłoby umieścić oświetlenie by taki rondel nie wystawał zwykły :) - jescze bym walną dolny pokład do tego (sypialnia na bzykanko i dodatkowa toelata z prysznicem ;) ) dookoła szyby z możliwością ich zasunięcia. w miare duże. może szklane dno? nie wiem jak w parktyce z tym ale imo (bez H) ciekawe ;) to nie są uwagi moje tylko porpsotu coś mnie natchneło by napisać własną wizję. chyba narysuję sobie coś takiego... tak czy siak niezła sprawa naprawdę. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 mnie to tylko ciekawi szczelność tych drzwi którymi się wchodzi a raczej nurkuje do tego domu po zanurzeniu :D Jak tam niby miało by sie wchodzić gdy domek by pływał? Przecież by chałpe zalało :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kluś Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2007 hej. co do rendera wiadomo.. nie z 1 GB RAMu takie bajery:)! o koncepcji nie ma co już dyskutować. stare dzieje już jak dla mnie:) ps. dom nie pływa. tylko stoi w porcie na platformie między łodziami pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi