Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam

Przedstawiam koncepcj臋 domu mieszkalnego na wodzie (w porcie).

Jestem 艣wiadomy niedoci膮gni臋膰 technicznych rendera. Zaprzesta艂em jednak dalszej pracy nad scenami z powodu ogranicze艅 sprz臋towych..:)

zew3ccz9.th.jpgzew2studyjne3po3.th.jpgstudyjne4bnb9.th.jpgstudyjne5bbec3.th.jpg

everl1rg0.th.jpg

3ds max8, vray, ps

Prosz臋 o konstruktywn膮 krytyk臋 (dotycz膮c膮 3d..).

pozdr

• Odpowiedzi 21
  • Wy艣wietle艅 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jaki w realu chcesz da膰 materia艂 - ten bia艂y b艂yszcz膮cy? Wizualka niedopracowana, ale te偶 nie najgorsza. Forma budynku niby nawi膮zuje jako艣 do organiki i do wody ale mnie nie przekonuje.

Napisano
  • Autor

Materia艂 "skorupy" standardowy jak u 艂odzi - w艂贸kno szklane..

forma obiektu g艂贸wnie wynika z tego 偶e mia艂by by膰 on umieszczony mi臋dzy jachtami.

Napisano
  • Autor

obiekt jest na platformie unosz膮cej si臋 na wodzie. kt贸r膮 ewentualnie mo偶na odprowadzi膰 holownikiem do hangaru. Nie s艂u偶y jednak do pokonywania odleg艂o艣ci na wodzie.

Napisano

"concept domu na wodzie"

jak dla mnie to "concept platformy", szkoda 偶e nie dom p艂ywa, a nie p艂ywaj膮ca platforma z czym艣 dowolnym na pok艂adzie....

jako艣 nie trafia to do mnie.....

troch臋 艂ami膮 si臋 "艣ciany"?? przy pok艂adzie i pod艂oga niedopasowana do szk艂a... mo偶e trzeba by艂o ola膰 pod艂og臋 w domku i zostawi膰 t膮 pok艂adow膮?

Napisano

zamiast budowa膰 taki dom wola艂bym kupi膰 艂贸d藕 i na niej mieszka膰.

Napisano

gdyby艣 dopracowa艂 rendering to by by艂o pieknie bo teraz 艣wiatlo miejscami siada a co do konceptu to mi si臋 bardzo podoba, moze troche za ciesne to ale i tak pozytywnie

Napisano

co do technicznych spraw to :

-odbicia za mocne na platformie I

-fotki otoczenia s艂abej jako艣ci..

wn臋trze platformy wygl膮da okropnie.. poniewa偶: modele boxowate , mapowanie nie dok艂adne, i og贸lnie render (o艣wietlenie)

podoba mi si臋 kwiatek... ale chyba gdzie艣 ju偶 go widzia艂em :p

i fajnie wysz艂y rendery zewn臋trzne (te z deskami ale bez fotek)

a co do spraw.. tych innych Oo :

to szk艂o mi nie pasuje... ba艂 bym si臋 偶e kto艣 b臋dzie mnie podgl膮da膰.. jaki艣 nurek czy co艣...

i w Polsce np by to sie nie sprawdzi艂o.. bo wody nie s膮 "idealnie czyste" ;)

i troch臋 nie rozumiem dlaczego jest tam wanna na zewn膮trz.. i deska klozetowa w pod艂odze Oo

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

w Holandii istniej膮 ca艂e osiedla na p艂ywaj膮cych platformach..

taki obiekt by艂by do wynaj臋cia w upalne dni i mia艂by s艂u偶y膰 wy艂膮cznie hedonistycznym celom:)

postanowi艂em w tej pracy troszk臋 odlecie膰.. czasem pomaga to unikn膮膰 rutyniarstwa w nast臋pnych projektach. taki reset..:)

dzi臋ki za odp

ps. to nie wanna tylko jacuzzi hehe:)!

Napisano

No Panie Klu艣, 艂adnie sobie tutaj poczynasz;) IMHO ciekawsze od ostatnich przystank贸w;) Swoj膮 drog膮 jestem ciekawy jak zako艅czy艂 si臋 tamten projekt?;) Pozdrawiam;)

Napisano
  • Autor

a witam witam:) Koncepcj臋 przystank贸w mo偶e te偶 kiedy艣 wrzuc臋 jak tylko uznam temat za sko艅czony. pozdro Touch

Napisano

ciekawy domek :P, og贸lnie je偶eli ten szklany pok贸j ma by膰 zanurzony pod wod膮, to mam wra偶enie 偶e jest na to zbyt delikatny

Napisano

albo mi si臋 wydaje, albo szklany stolik rzuca kaustyke o.O ale generalnie to fajnie wysz艂o, environmenta mog艂e艣 da膰 w lepszej jako艣ci.

Napisano
  • Autor

no enviroment nie zadowala wiem:)

scena ju偶 tyle wa偶y艂a 偶e da艂em sobie spok贸j..

Napisano

ja bym to widzial zeby to moglo sie zanurzac.z dachu sobie lowisz, a w pomieszczeniu masz rybki za oknem.przy zalozeniu czystej wody:]

Napisano

-troche nie pasuja mi materia艂y i swiat艂o

-wygl膮da jak jaka艣 miniaturka

-scala chyba zjechana

-fotka tych 艂odzi lipna

+pomys艂 bardzo mi sie podoba lecz wykonanie mog艂o by膰 lepsze

Napisano

Yo! Rendering s艂abiutko troch臋, wykonanie te偶 jeszcze ciut by mo偶na poprawi膰. Koncept i og贸lny klimat jaki to dla mnie super.

Tak btw to kilka moich pyta艅 i mo偶e zarazem rad ;)

- czy balustrady na g贸rnym poziomie s膮 na tyle wysokie by nie by艂o zbyt 艂atwo wypa艣膰?

- jacuzzi nie jest za ma艂e?

- mo偶e troch臋 inne rozwi膮zanie na schody? taki spos贸b jest do艣膰 niebezpieczny szceg贸lnie jak kto艣 lubi sobie wypi膰 ;) tak na bocznej 艣cianie tego pomieszczenia zamkni臋tego.

- na spodzie od jacuzzi mo偶na by艂oby umie艣ci膰 o艣wietlenie by taki rondel nie wystawa艂 zwyk艂y :)

- jescze bym waln膮 dolny pok艂ad do tego (sypialnia na bzykanko i dodatkowa toelata z prysznicem ;) ) dooko艂a szyby z mo偶liwo艣ci膮 ich zasuni臋cia. w miare du偶e. mo偶e szklane dno? nie wiem jak w parktyce z tym ale imo (bez H) ciekawe ;)

to nie s膮 uwagi moje tylko porpsotu co艣 mnie natchne艂o by napisa膰 w艂asn膮 wizj臋. chyba narysuj臋 sobie co艣 takiego... tak czy siak niez艂a sprawa naprawd臋. pozdro.

Napisano

mnie to tylko ciekawi szczelno艣膰 tych drzwi kt贸rymi si臋 wchodzi a raczej nurkuje do tego domu po zanurzeniu :D

Jak tam niby mia艂o by sie wchodzi膰 gdy domek by p艂ywa艂? Przecie偶 by cha艂pe zala艂o :)))

Napisano
  • Autor

hej. co do rendera wiadomo.. nie z 1 GB RAMu takie bajery:)! o koncepcji nie ma co ju偶 dyskutowa膰. stare dzieje ju偶 jak dla mnie:)

ps. dom nie p艂ywa. tylko stoi w porcie na platformie mi臋dzy 艂odziami

pozdr

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci