Napisano 3 Stycze艅 200718 l Witam Przedstawiam koncepcj臋 domu mieszkalnego na wodzie (w porcie). Jestem 艣wiadomy niedoci膮gni臋膰 technicznych rendera. Zaprzesta艂em jednak dalszej pracy nad scenami z powodu ogranicze艅 sprz臋towych..:) 聽 聽 聽 聽 3ds max8, vray, ps Prosz臋 o konstruktywn膮 krytyk臋 (dotycz膮c膮 3d..). pozdr
Napisano 3 Stycze艅 200718 l jaki w realu chcesz da膰 materia艂 - ten bia艂y b艂yszcz膮cy? Wizualka niedopracowana, ale te偶 nie najgorsza. Forma budynku niby nawi膮zuje jako艣 do organiki i do wody ale mnie nie przekonuje.
Napisano 3 Stycze艅 200718 l Autor Materia艂 "skorupy" standardowy jak u 艂odzi - w艂贸kno szklane.. forma obiektu g艂贸wnie wynika z tego 偶e mia艂by by膰 on umieszczony mi臋dzy jachtami.
Napisano 3 Stycze艅 200718 l Autor obiekt jest na platformie unosz膮cej si臋 na wodzie. kt贸r膮 ewentualnie mo偶na odprowadzi膰 holownikiem do hangaru. Nie s艂u偶y jednak do pokonywania odleg艂o艣ci na wodzie.
Napisano 3 Stycze艅 200718 l "concept domu na wodzie" jak dla mnie to "concept platformy", szkoda 偶e nie dom p艂ywa, a nie p艂ywaj膮ca platforma z czym艣 dowolnym na pok艂adzie.... jako艣 nie trafia to do mnie..... troch臋 艂ami膮 si臋 "艣ciany"?? przy pok艂adzie i pod艂oga niedopasowana do szk艂a... mo偶e trzeba by艂o ola膰 pod艂og臋 w domku i zostawi膰 t膮 pok艂adow膮?
Napisano 3 Stycze艅 200718 l gdyby艣 dopracowa艂 rendering to by by艂o pieknie bo teraz 艣wiatlo miejscami siada a co do konceptu to mi si臋 bardzo podoba, moze troche za ciesne to ale i tak pozytywnie
Napisano 3 Stycze艅 200718 l co do technicznych spraw to : -odbicia za mocne na platformie I -fotki otoczenia s艂abej jako艣ci.. wn臋trze platformy wygl膮da okropnie.. poniewa偶: modele boxowate , mapowanie nie dok艂adne, i og贸lnie render (o艣wietlenie) 聽 podoba mi si臋 kwiatek... ale chyba gdzie艣 ju偶 go widzia艂em :p i fajnie wysz艂y rendery zewn臋trzne (te z deskami ale bez fotek) 聽 聽 a co do spraw.. tych innych Oo : to szk艂o mi nie pasuje... ba艂 bym si臋 偶e kto艣 b臋dzie mnie podgl膮da膰.. jaki艣 nurek czy co艣... i w Polsce np by to sie nie sprawdzi艂o.. bo wody nie s膮 "idealnie czyste" ;) 聽 i troch臋 nie rozumiem dlaczego jest tam wanna na zewn膮trz.. i deska klozetowa w pod艂odze Oo 聽 pozdrawiam
Napisano 3 Stycze艅 200718 l Autor w Holandii istniej膮 ca艂e osiedla na p艂ywaj膮cych platformach.. taki obiekt by艂by do wynaj臋cia w upalne dni i mia艂by s艂u偶y膰 wy艂膮cznie hedonistycznym celom:) postanowi艂em w tej pracy troszk臋 odlecie膰.. czasem pomaga to unikn膮膰 rutyniarstwa w nast臋pnych projektach. taki reset..:) dzi臋ki za odp ps. to nie wanna tylko jacuzzi hehe:)!
Napisano 3 Stycze艅 200718 l No Panie Klu艣, 艂adnie sobie tutaj poczynasz;) IMHO ciekawsze od ostatnich przystank贸w;) Swoj膮 drog膮 jestem ciekawy jak zako艅czy艂 si臋 tamten projekt?;) Pozdrawiam;)
Napisano 3 Stycze艅 200718 l Autor a witam witam:) Koncepcj臋 przystank贸w mo偶e te偶 kiedy艣 wrzuc臋 jak tylko uznam temat za sko艅czony. pozdro Touch
Napisano 4 Stycze艅 200718 l ciekawy domek :P, og贸lnie je偶eli ten szklany pok贸j ma by膰 zanurzony pod wod膮, to mam wra偶enie 偶e jest na to zbyt delikatny
Napisano 4 Stycze艅 200718 l albo mi si臋 wydaje, albo szklany stolik rzuca kaustyke o.O ale generalnie to fajnie wysz艂o, environmenta mog艂e艣 da膰 w lepszej jako艣ci.
Napisano 4 Stycze艅 200718 l Autor no enviroment nie zadowala wiem:) scena ju偶 tyle wa偶y艂a 偶e da艂em sobie spok贸j..
Napisano 4 Stycze艅 200718 l ja bym to widzial zeby to moglo sie zanurzac.z dachu sobie lowisz, a w pomieszczeniu masz rybki za oknem.przy zalozeniu czystej wody:]
Napisano 4 Stycze艅 200718 l -troche nie pasuja mi materia艂y i swiat艂o -wygl膮da jak jaka艣 miniaturka -scala chyba zjechana -fotka tych 艂odzi lipna +pomys艂 bardzo mi sie podoba lecz wykonanie mog艂o by膰 lepsze
Napisano 5 Stycze艅 200718 l Yo! Rendering s艂abiutko troch臋, wykonanie te偶 jeszcze ciut by mo偶na poprawi膰. Koncept i og贸lny klimat jaki to dla mnie super. 聽 Tak btw to kilka moich pyta艅 i mo偶e zarazem rad ;) - czy balustrady na g贸rnym poziomie s膮 na tyle wysokie by nie by艂o zbyt 艂atwo wypa艣膰? - jacuzzi nie jest za ma艂e? - mo偶e troch臋 inne rozwi膮zanie na schody? taki spos贸b jest do艣膰 niebezpieczny szceg贸lnie jak kto艣 lubi sobie wypi膰 ;) tak na bocznej 艣cianie tego pomieszczenia zamkni臋tego. - na spodzie od jacuzzi mo偶na by艂oby umie艣ci膰 o艣wietlenie by taki rondel nie wystawa艂 zwyk艂y :) - jescze bym waln膮 dolny pok艂ad do tego (sypialnia na bzykanko i dodatkowa toelata z prysznicem ;) ) dooko艂a szyby z mo偶liwo艣ci膮 ich zasuni臋cia. w miare du偶e. mo偶e szklane dno? nie wiem jak w parktyce z tym ale imo (bez H) ciekawe ;) 聽 to nie s膮 uwagi moje tylko porpsotu co艣 mnie natchne艂o by napisa膰 w艂asn膮 wizj臋. chyba narysuj臋 sobie co艣 takiego... tak czy siak niez艂a sprawa naprawd臋. pozdro.
Napisano 5 Stycze艅 200718 l mnie to tylko ciekawi szczelno艣膰 tych drzwi kt贸rymi si臋 wchodzi a raczej nurkuje do tego domu po zanurzeniu :D Jak tam niby mia艂o by sie wchodzi膰 gdy domek by p艂ywa艂? Przecie偶 by cha艂pe zala艂o :)))
Napisano 5 Stycze艅 200718 l Autor hej. co do rendera wiadomo.. nie z 1 GB RAMu takie bajery:)! o koncepcji nie ma co ju偶 dyskutowa膰. stare dzieje ju偶 jak dla mnie:) ps. dom nie p艂ywa. tylko stoi w porcie na platformie mi臋dzy 艂odziami pozdr