Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Witam Przedstawiam koncepcję domu mieszkalnego na wodzie (w porcie). Jestem świadomy niedociągnięć technicznych rendera. Zaprzestałem jednak dalszej pracy nad scenami z powodu ograniczeń sprzętowych..:) 3ds max8, vray, ps Proszę o konstruktywną krytykę (dotyczącą 3d..). pozdr
siwy Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 jaki w realu chcesz dać materiał - ten biały błyszczący? Wizualka niedopracowana, ale też nie najgorsza. Forma budynku niby nawiązuje jakoś do organiki i do wody ale mnie nie przekonuje.
Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 Materiał "skorupy" standardowy jak u łodzi - włókno szklane.. forma obiektu głównie wynika z tego że miałby być on umieszczony między jachtami.
satanicus1991 Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 ..to ma pływać? :D Puste trochę, ale całkiem fajne wrażenie sprawia
Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 obiekt jest na platformie unoszącej się na wodzie. którą ewentualnie można odprowadzić holownikiem do hangaru. Nie służy jednak do pokonywania odległości na wodzie.
RAF Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 "concept domu na wodzie" jak dla mnie to "concept platformy", szkoda że nie dom pływa, a nie pływająca platforma z czymś dowolnym na pokładzie.... jakoś nie trafia to do mnie..... trochę łamią się "ściany"?? przy pokładzie i podłoga niedopasowana do szkła... może trzeba było olać podłogę w domku i zostawić tą pokładową?
Master Kiełbaster Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 kibelek w bardzo ustronnym miejscu :*
siwy Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 zamiast budować taki dom wolałbym kupić łódź i na niej mieszkać.
AGmakonts Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 gdybyś dopracował rendering to by było pieknie bo teraz światlo miejscami siada a co do konceptu to mi się bardzo podoba, moze troche za ciesne to ale i tak pozytywnie
krzyhhh Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 co do technicznych spraw to : -odbicia za mocne na platformie I -fotki otoczenia słabej jakości.. wnętrze platformy wygląda okropnie.. ponieważ: modele boxowate , mapowanie nie dokładne, i ogólnie render (oświetlenie) podoba mi się kwiatek... ale chyba gdzieś już go widziałem :p i fajnie wyszły rendery zewnętrzne (te z deskami ale bez fotek) a co do spraw.. tych innych Oo : to szkło mi nie pasuje... bał bym się że ktoś będzie mnie podglądać.. jakiś nurek czy coś... i w Polsce np by to sie nie sprawdziło.. bo wody nie są "idealnie czyste" ;) i trochę nie rozumiem dlaczego jest tam wanna na zewnątrz.. i deska klozetowa w podłodze Oo pozdrawiam
Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 w Holandii istnieją całe osiedla na pływających platformach.. taki obiekt byłby do wynajęcia w upalne dni i miałby służyć wyłącznie hedonistycznym celom:) postanowiłem w tej pracy troszkę odlecieć.. czasem pomaga to uniknąć rutyniarstwa w następnych projektach. taki reset..:) dzięki za odp ps. to nie wanna tylko jacuzzi hehe:)!
Touch Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 No Panie Kluś, ładnie sobie tutaj poczynasz;) IMHO ciekawsze od ostatnich przystanków;) Swoją drogą jestem ciekawy jak zakończył się tamten projekt?;) Pozdrawiam;)
Kluś Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 a witam witam:) Koncepcję przystanków może też kiedyś wrzucę jak tylko uznam temat za skończony. pozdro Touch
briz Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 ciekawy domek :P, ogólnie jeżeli ten szklany pokój ma być zanurzony pod wodą, to mam wrażenie że jest na to zbyt delikatny
maczuga Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 albo mi się wydaje, albo szklany stolik rzuca kaustyke o.O ale generalnie to fajnie wyszło, environmenta mogłeś dać w lepszej jakości.
Kluś Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Napisano 4 Styczeń 2007 no enviroment nie zadowala wiem:) scena już tyle ważyła że dałem sobie spokój..
lolipop Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 ja bym to widzial zeby to moglo sie zanurzac.z dachu sobie lowisz, a w pomieszczeniu masz rybki za oknem.przy zalozeniu czystej wody:]
Yaro16 Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 -troche nie pasuja mi materiały i swiatło -wygląda jak jakaś miniaturka -scala chyba zjechana -fotka tych łodzi lipna +pomysł bardzo mi sie podoba lecz wykonanie mogło być lepsze
Weapon Of Choice Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Yo! Rendering słabiutko trochę, wykonanie też jeszcze ciut by można poprawić. Koncept i ogólny klimat jaki to dla mnie super. Tak btw to kilka moich pytań i może zarazem rad ;) - czy balustrady na górnym poziomie są na tyle wysokie by nie było zbyt łatwo wypaść? - jacuzzi nie jest za małe? - może trochę inne rozwiązanie na schody? taki sposób jest dość niebezpieczny szcególnie jak ktoś lubi sobie wypić ;) tak na bocznej ścianie tego pomieszczenia zamkniętego. - na spodzie od jacuzzi można byłoby umieścić oświetlenie by taki rondel nie wystawał zwykły :) - jescze bym walną dolny pokład do tego (sypialnia na bzykanko i dodatkowa toelata z prysznicem ;) ) dookoła szyby z możliwością ich zasunięcia. w miare duże. może szklane dno? nie wiem jak w parktyce z tym ale imo (bez H) ciekawe ;) to nie są uwagi moje tylko porpsotu coś mnie natchneło by napisać własną wizję. chyba narysuję sobie coś takiego... tak czy siak niezła sprawa naprawdę. pozdro.
cta Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 mnie to tylko ciekawi szczelność tych drzwi którymi się wchodzi a raczej nurkuje do tego domu po zanurzeniu :D Jak tam niby miało by sie wchodzić gdy domek by pływał? Przecież by chałpe zalało :)))
Kluś Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 hej. co do rendera wiadomo.. nie z 1 GB RAMu takie bajery:)! o koncepcji nie ma co już dyskutować. stare dzieje już jak dla mnie:) ps. dom nie pływa. tylko stoi w porcie na platformie między łodziami pozdr
Rekomendowane odpowiedzi