flesz_gordon Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 czolem mam przerobiony material z tasmy na dvd, tylko zamiast w jednym pliku mpg facet zrobil mi z tego film dvd z katalogami "video rm" i "video ts" jest jakis sposob zeby to wepchac do premiera?
kengi Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 czyli zrobil z tego pozadnego dvdka :) tak jak powinno byc. teraz musisz go sobie zripowac jakims programem do ripowania dvd. http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-GB:official&hs=wS5&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=dvd+ripper&spell=1
SUPER_OkO Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Zgraj pliki na dysk i zmien koncowke vob na MPG i bron cie boze :) ich nie rippuj bo tylko sobie przekompresujesz wszystko i stracisz na jakosci.
flesz_gordon Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 jak zmieniam rozszerzenie na mpg to mi premiera wywala a jakość widze ze nie jest najwyzszych lotow,ale coż... :/ hmm...
kengi Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 mozna zawsze zripowac do klatek albo niekompresowanego avi. a jak tego mpga odtworzy i cos z nim bedzie robic dalej to i tak bedzie musial to przekompresowac. od tego nie ucieknie :) mplayer jest dobry do tego typu zadan, tylko ze tam komendy trzeba pisac.
Madison Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 Tak jak napisał SUPER_OKO można zamienić rozszerzenie pliku, a później go posklejać, ale trzeba zwrócić uwagę na synhronizację z dzwiękiem. Vob straci na jakości przy każdej metodzie. Rip robi praktycznie sklejanie wszystkiego w całość do jednego mpeg, a przy tym oddzielnie jest w stanie wywalić wszystkie ścieżki audio.
Rekomendowane odpowiedzi