soshka.cg Napisano 18 Październik 2003 Napisano 18 Październik 2003 No więc postanowiłem, że umieszczę coś w końcu na forum. Będzie to mój debiut tutaj więc liczę na waszą pomoc i proszę o cierpliwość w stosunku do moich umiejętności. Chciałbym zrobić rowerek dziecięcy na którym narazie się skupie, a potem umieszcze go w scenerii nad której koncepcją jeszcze się zastanawiam (mam kilka pomysłów ale jestem otwarty na wasze sugestie). No więc startuję i życzę wam i sobie dobrej zabawy. Narazie niewiele no ale od czegoś trzeba zacząć :D
posejdon Napisano 18 Październik 2003 Napisano 18 Październik 2003 Na widok tego rowerku wracają wspomnienia z dziecinstwa :) Zapowiada się bardzo dobrze tylko tak dalej
felav Napisano 18 Październik 2003 Napisano 18 Październik 2003 heh w koncu jakies \'kolka\' poza bryczkami, szykuje się miła praca...
soshka.cg Napisano 19 Październik 2003 Autor Napisano 19 Październik 2003 Mały (ale dla mnie całkiem spory :D) update:
posejdon Napisano 19 Październik 2003 Napisano 19 Październik 2003 Popracuj nad kółkami i dodaj jeszcze dwa małe kółeczka z tyłu :)
MaggeM Napisano 19 Październik 2003 Napisano 19 Październik 2003 no nawet fajne ..czekamy na texturki i cos wiecej :)
soshka.cg Napisano 19 Październik 2003 Autor Napisano 19 Październik 2003 Dojdziemy i do spawów, ale prawde powiedziawszy zastanawiam sie w jaki sposób je zrobić [hmmm] . Teksturkami chcę się zająć dopiero po wymodelowaniu wiekszości modelu. Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie [papapa]
soshka.cg Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 Mały update (powolutku do przodu) :D
Paladin Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Nie ma jak rowerek:) Ogólnie ładny, z texturami bedzie super, ale coś z tą kierownicą chyba nie tak. Ona ma być tak wysoko?
soshka.cg Napisano 23 Październik 2003 Autor Napisano 23 Październik 2003 Wydaje mi sie , że to nie kierownica jest wysoko ale siodełko za nisko :) muszę je troche podnieśćno i chyba leko zmniejszyć. Tak widać lepiej:
Anonymous Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Co myślicie o tym modelu. Chcę jeszcze dorobić jakieś lampki albo same światełka odblaskowe. Czy macie jakieś sugestie co do otoczenia?
Batou Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Model jest bardzo dobry. Teraz tylko materiały i będzie super. A co do otoczenia to widzę go na jakiejś pustej plaży nad morzem. Nie wiem czemu ale takie właśnie dziecięce rowerki kojarzą mi się z wakacjami spędzonymi nad Bałtykiem. Zachód słońca, lekkie fale i samotny porzucony rowerek leżący na plaży.
soshka.cg Napisano 25 Październik 2003 Autor Napisano 25 Październik 2003 Dzieki Batou. Zgadzam się z tobą, że widok dziecięcego rowerka zawsze wywołuje jakieś wspomnienia. Pomysł z plażą wezmę pod uwagę, a w zasadzie pomyślałem sobie o molo w jakiś pochmurny dzień no i ten samotny rowerek. Troche to metaforyczne ale właśnie taki efekt chciałbym osiągnąć. Pozdrawiam
soshka.cg Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 Potrzebuje jakieś konstruktywnej krytyki czy ja idę w dobrą stronę z tymi materiałami. Dopiero startuje w tym temacie więc jaka kolwiek pomoc jest mile widziana. :D Mam takie pytanko: czy mogę wykorzystać mapę HDRI w maxie 5.1 nie będąc posiadaczem żadnego innego rendera niż standardowy (maxiowy :)) ?? :)
wiggles Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 jak tak patrze na ten rowerek to sie az lezka w oku kreci :D super jest !
beeper Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 mysle ze to wyglada wciaz zbyt plastikowo, opony powinny byc bardziej gumowate, a lakier bardziej... lakierowaty ;]
soshka.cg Napisano 3 Listopad 2003 Autor Napisano 3 Listopad 2003 Dzieki Wiggles. Beeper masz racje musze nad tym popracować. Kurcze materiały to jednak nie taka prosta sprawa jak mi się wydawało ale cóż posiedze jeszcze i pokombinuje bo w sumie to niezła zabawa. Pozdrawiam
Pablo Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 wedlug mnie za jasno...i popracuj jeszcze nad materialami...wiecej odbic itd pozdr
Bacry Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 A HDR\'a chyba się nie da:(. Materiały są tak samo trudne jak modelowanie, czy oświetlenie:D
dr Ug Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 Sliczny rowerek, fajny temat:) Nic ciekawego nie poradze, wiec wybacz, ze tylko wyrazam swoj zachwyt;)
soshka.cg Napisano 3 Listopad 2003 Autor Napisano 3 Listopad 2003 Każdy wasz wpis tutaj to dla mnie motywacja więc za wszystkie serdecznie dziekuje. Ps Nie cierpie poniedziałku, wtorku, środy, czwartku i piątku do południa bo musze siedzieć w pracy zamiast dłubać w maxie [lol2] pozdrawiam
giorgione Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 Zgadazam się z poprzednikami - rowerek jest barzdo fajny - jedyns rzecz, do której moge sie przyczepić to brak połysku na ramie - tej niebieskiej - chyba że matowy kolorek - ale połysk i tak jakiś powinien być:P Pozdr Giorgione
soshka.cg Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 Powiedzcie czy jest teraz lepiej bo już tyle namieszałem, że sam zgłupiałem [lol2] czy ja wogóle coś poprawiłem ?? [hmmm]
soshka.cg Napisano 6 Listopad 2003 Autor Napisano 6 Listopad 2003 ok sam sobie odpowiem: Popraw to jeszcze sebfx [lol2]
Bacry Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 No teraz dużo lepiej. Tylko bym dodał więcej odbicia na ramę.
Daniel Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 cześć świetny modeli. A co myślisz o tym by umieścić go w parku zabaw obok piaskownicy gdzie rozwalonych jest wiele zabawek, foremek itp., itd. aha możesz jeszcze wymodelować wózeczek do tego rowerka, a następnie przyczepić go z tyłu poczym umięścić go w scenerii wyżej opisanej. Ale to twój projekcik i zrobisz jak uważasz (tak tylko ci sugeruję:)) a tak wogóle to jeszcze raz świetny modelik... powodzenia w dalszej pracy.
soshka.cg Napisano 6 Listopad 2003 Autor Napisano 6 Listopad 2003 Dzięki Bacry mówisz - i tak będzie :D Daniel to naprawde dziwne bo zanim napisałem ostatniego posta dokładnie o tym samym pomyślałem zarówno o placu zabaw jak i o wózeczku. Wjęc poddam się temu pomysłowi i zabieram się do jego realizacji. Wielkie dzieki za wasze zdanie.
saygon Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 popracuj nad oblaskami tkie rowerki raczj nie mialy lakieru letalic, zreszta nawet gdyby mialy to nie az taki. pomysl bardzo fajny, wykonianie( poza materialem) rewelacyjne zdecydowaniew materialy do poprawy i bedzie bardzo dobrze.
soshka.cg Napisano 11 Listopad 2003 Autor Napisano 11 Listopad 2003 Przesiadłem się właśnie na maxa 6 i na mental ray. No i mam pytanie zwjązane z poniższym obrazkiem: Co to jest te czarne plamy, które widać np w przyczepce no i oczywiście jak się pozbyć tego holerstwa. W scenie są dwa światła: 1 mr area omni z wyłączonymi cieniami multipliear na 0.5 2 mr area spot z cieniami typu ray traced shadows multipliear 0.6 Render: global ilumination - enablet Photon 500 global light properties: energy 100 000 caustic fotons 10 000 decay 4.0 Gi photons 15 000 W całej reszcie ustawienia rendera są nieruszane przeze mnie a oto obrazek:
Gość User190 Napisano 11 Listopad 2003 Napisano 11 Listopad 2003 Fajny bicykl. Popraw mapowanie na wózeczku i zmień parametry materuału symulującego metal, bo taki jakiś sztuczny wydaje się być i będzie git :)
soshka.cg Napisano 11 Listopad 2003 Autor Napisano 11 Listopad 2003 No właśnie na wózeczku najbardziej widać te czarne plamy (chociarz nie tylko) co prawda w środku będzie sobie siedział misio to może i coś z tego zniknie ale to nie jest chyba rozwiązanie bo takie plamy widać wszędzie. ps Dzieki M@Ti
Dr. eA Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Te plamy to moze przebicie sciany z 2 strony (o ile 2 sciany leza na 1 plaszczyznie). Siodleko chyba jest zbyt wklesle. Popraw teksture metalu i tych kolek po bokach, nie pasuja mi takie pomaranczowe:) Pozatym moglbys nie robic tego rowerku zupelnie nowego, zreszta zalerzy jaki ma byc klimat pracy. Moze chociaz piasek na oponach jak to ma byc na piaskownicy?:)
Bouser Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Pracka bardzo fajna ale z tymi malymi kolkami cos nie tak. Chodzi o teksturke. No i wuzeczek... A tak po za tym masz fajny jowej. I wiesz co jeszcze?? Zaskakujesz mnie:o Jak na tak malego Berbecia to niezle operujesz myszka:D:P Tak trzymac
soshka.cg Napisano 12 Listopad 2003 Autor Napisano 12 Listopad 2003 hehe bo chodzę do pseckola o profilu 3d[lol2] Nad texturkami pracuje (tzn czytam wszystko co mi w ręce wpadnie na ten temat) Jak mnie oświeci to zaraz zamieszcze obrazek, ale wasza pomoc jest jak najbardziej wskazana ;)
soshka.cg Napisano 19 Listopad 2003 Autor Napisano 19 Listopad 2003 Tego misia chcę umieścić w przyczepce. Narazie tylko główka ale niedługo będzie cały :D Pozdrawiam
kozioo Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Ale czemu on ma taką smutną minę?? A model jest śliczny, przy lepszym oświetleniu będzie wyglądał jak prawdziwy:] Ta sierść to tekstura, czy particle, albo cos jeszcze innego??
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 jakby toba sie jakies dziecko bawilo tez bys smutny byl :D:D:D[lol2]
soshka.cg Napisano 19 Listopad 2003 Autor Napisano 19 Listopad 2003 Thx :) Sierść to wspaniały Shag Hair, którego postanowiłem poznać i jak narazie nie żałuje. ;)
boms Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 A mnie sie zdaje, ze ten mis po prostu boi sie zawrotnych predkosci, jakie mozna na takim bicyklu rozwinac... ;) Bardzo fajny modelik, ale mnie i tak bardziej urzekl niecodzienny temat :) grtz
soshka.cg Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 No tak takie rowerki to potrafią wycisnąć adrenalinę nawet z pluszowego misia [lol2] a tutaj nasz pasażer:
Jacek12 Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Ładny ten rowerek i miśu a będzie jakaś scena do tego Ps ten Plugin shag hair to hodzi pod maxem 6 bo muj niechce chodzić ma prośbę czy nie podzieliłbyś sie tym pluginem wysyłając mi na pocztę bym był bardzo wdzięczny pozdrawiam Jacek muj adres [email protected]
soshka.cg Napisano 22 Listopad 2003 Autor Napisano 22 Listopad 2003 Oto link do strony Digimation z której można ściągnć patcha do wersi 6 maxia. http://www.digimation.com/software/asp/products_updates.asp?product_id=86 Wrazie jakiś problemów pisz na priva :D
kora Napisano 22 Listopad 2003 Napisano 22 Listopad 2003 mis ma wade postawy;) nogi by sie wieksze/grubsze troche przydaly. co do rowerka samego wo sobie to dodatkowe koleczka moglyby miec jakas inna fakture... calosc bardzo mi sie podoba:D pzdr
soshka.cg Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 Nóżek nie zabardzo będzie widać poniewasz misio jast pasażerem w wózeczku, którego ścianki go częściowo zasłonią :D ale masz racje jeżeli wykorzystam tego puchatka do jakięś innej scenki to napewno to będzie poprawione. Co do małych kółeczek czy macie jakieś sugestie ??
felav Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Daj jakies ladne swiatlo i kolorki do tego rowerka bo narazie tak troche PRLowsko-postnuklearny
soshka.cg Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 Hehe \"PRLowsko-postnuklearny\" - dobre [lol2] - świetny tekst felav, a do rady się napewno dostosuje ;)
ARCTIC Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Rowerek jest jush nieźle wypasiony, ale jabym poprawił pewien szczegół... kierownica wygląda jagby była jedną częścią [z jednego odlepu metalu] ... a kierownica mają taki uchwyt ktoory umożliwia ustawienie jej w góre lub w dół ... uchwyt powinien być w tym miejscu
saygon Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 moze to zabrzmi dziwnie ale boje sie tego twojego misia. a wlasnie Daniel zmniejsz avtara.
Rekomendowane odpowiedzi