soshka.cg Napisano 25 Listopad 2003 Autor Share Napisano 25 Listopad 2003 Chyba masz rację PTAKu więc zastanowię się nad tym jeszcze. Saygon - no cóż - Taki duży , a się boi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 25 Listopad 2003 Share Napisano 25 Listopad 2003 no ale to jest rowerek dla dzieci wiec czy ja wiem czy on ma taki uchwyt ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 25 Listopad 2003 Share Napisano 25 Listopad 2003 bozie jakie slodziuchne !! swietyn pomysl baaaaaaaardzo mi sie podoba a mis taki cudny nic tylko tulic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 30 Listopad 2003 Autor Share Napisano 30 Listopad 2003 Dzięki MeG :) Tak bądzie wyglądał w wózeczku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 2 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2003 Takie robię przymiarki jak to będzie wyglądać :) Ponawiam pytanie o te małe kółeczka - Jak byście je widzieli bo sam nie mam żadnej wizji :) ?? [hmmm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 5 Grudzień 2003 Share Napisano 5 Grudzień 2003 Fajny projekt ale ..... ja zmienil bym to niebo bo nie za bardzo mi sie podoba i jeszcze futerko tego misia jest zabardzo swiecace :) Wyglada jak ze słota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2003 Niebo będzie napewno inne teraz tylko na próbę :) A z futerkiem pokombinuje chociaż teraz podoba mi się. Mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 8 Grudzień 2003 Share Napisano 8 Grudzień 2003 Smutny misio. A powinien wyglądać na przerażonego. Jak by to mi kazali siedzieć w taczce ciągniętej przez lamborgini to też byłbym przerażony :). No i troszkę za bardzo mu się futerko świeci. Ale ogólnie bardzo fajnie. [soczek] Ps. Trochę więcej dynamizmu by się przydało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 8 Grudzień 2003 Share Napisano 8 Grudzień 2003 Chyba jednak postawiłbym na troche inne kolory, szczególnie rowerka i taczki, jakies takie zywsze i bardziej optymistyczne (mnie osobiscie razi ten bordowy) A i taki szczegół hamulec chyba powinien byc na przednim kole, przynajmniej tak bylo w moim rowerku o ile dobrze pamietak, koniecznie dorób trąbkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Tak dla inspiracji: http://www.cgtalk.com/showthread.php?threadid=108803 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2003 Dzięki za komentarze. Właśnie pracuję nad nowymi texturkami, trochę wolno mi to idzie bo jestem zielony w tym temacie - ściągnąłem sobie nawet kurs PS żeby się podszkolić więc proszę o cierpliwość w stosunku do mojej pracy. Jeżeli macie jakieś ciekawe linki które mogły by pomóc mi troszkę to bardzo bym był wdzięczny. Drug ten rowerek jest genialny - dzięki za tego linka właśnie do czegoś takiego będę teraz dążył jeżeli chodzi o texturki. Pozdrawiam serdecznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 Narazie tak to wygląda - jeszcze dużo pracy przede mną :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Nie czytalem postow - ogladalem tylko obrazki... Z tego co zobaczylem stwierdzam jedno - materialy leza na calej linii! Poza tym jesli to ma byc rowerek dla dziecka to nadaj mu ladny jakis zywy - ladny kolor! Ten zestaw kolorystyczny, ktory przyjales kompletnie jest do niczego, pomijam juz ze nawet barwy ze soba nie graja. Podsumowujac - modeling wyglada bardzo ladnie - starannie wykonany, czas teraz zabrac sie za nauke tworzenia materialow i to czas najwyzszy! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 powyzej to moj post - zapomnialem sie zalogowac. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2003 No trudno nie pozostaje mi nic innego jak zacząć zabawę z materiałami całkiem od nowa. \"czas teraz zabrac sie za nauke tworzenia materialow i to czas najwyzszy!\" - no i masz rację MareG właśnie o to mi chodzi dlatego będę jechał z tym aż się w końcu nauczę. Proszę mi wyjaśnić pewną rzecz - a miaowicie współgranie barw czyli jakie barwy ze sobą grają a jakie nie. Nie jestem pewien ale słyszałem coś o kole barw prosze powiedzieć mi coś na ten temat. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Był o tym cały artykuł bodajże na łamach Computer Arts... Poszukaj w Empiku, może jeszcze znajdziesz. Gdyby nie to, ża skaner mi padł to mógłbym Ci podesłać jakieś fragmenty:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Do dobrania kolorow mozesz sie posluzyc tym kolem: http://h40099.bbn-stage.europe.hp.com/country/ie/eng/color/art_hp_colour_wheel.html Ja osobiscie korzystam z tego: http://kohaistyle.com/scripts/quickcolor/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2003 DruG masz u mnie skrzyne browara :) napisz tylko jaki lubisz. Kozioo zresztą też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Drug tego 2 nie znalem :). thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Kozia nie sluchaj, bo akurat w CA pisza bzdety. Mam ten numer i to chyba ostatni, jaki kupilem;) Jezeli chcesz sie wglebiac w teorie koloru (bo wlasnie o teorii koloru jest w CA) to poczytaj to: http://semmix.pl/color/indexp.html Przerazajace, co? ;) Jezeli chodzi o browar, to ostatnio stawiam na bezalkoholizm, wiec wystarczy, ze w nagrode zrobisz z tego kola dobry uzytek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2003 To fakt - przerażające - lektura na długie wieczory - dobrze że święta idą to będzie trochę więcej czasu. Chciałbym życzyć wszystkim wesołych świąt i jak najleprzego, wesołego i udanego sylwestra. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2004 No zmieniłem zestaw kolorów Jak to teraz wygląda ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Lepiej :), ale cała reszta, czyli chodnik i ta niby trawa, nadal odstaje od modelu. Ps. Plastikowa obudowa nie powinna być mniej przeźroczysta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 Tak to prawda proszę na razie nie zwracać uwagi na resztę prócz samego \"Ścigacza\":) bo to tylko próbki. Obudowa będzie bardziej przezroczysta przez którą będzie widać łańcuch i zębatki, których jeszcze nie zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 yyy? Batou dobrze prawi. Obudowa powinna byc imho polprzezroczysta (translucency), a nie przezroczysta. Przynajmniej jakies rozproszenie by sie przydalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 Racja :). A jak uzyskać dobry efekt. Bo narazie to wrzuciłem tylko mapkę do opacity i dałem materiał 2 side no i kolorek w difuze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 Tak jak DruG mówi. Plastik powinien rozpraszać światło. To nie szyba. Nie wiem, w czym renderujesz, ale przydałby się jakiś blur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 Renderek w zwykłym scanline - narazie bo powoli poznaję mental reya ale za bardzo jeszcze zielony w nim jestem :) Chciałbym uzyskać coś takiego jak na tym zdjęciu - no ale jak widać coś kiepsko się postarałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 Sebfx, po co kombinujesz z tymi okropnymi pomaranczami? Zrob taka soczysta czerwien jak na zdjeciu i bedzie miodzik:) Nic jeszcze nie powiedzialem o ujeciu. Jest imho be. Wylada, jakby dziecko, ktore jechalo na tym rowerku rozplynelo sie w powietrzu. Osobiscie postawilbym go w poblizu jakiejs piaskownicy, co sugerowaloby, ze dzieciak pobiegl sie bawic. No i warto powykrecac to troche, bo wyglada sztucznie. Mam na mysli kierownice i wozek w stosunku do rowerka. Miska tez bym troszke zmniejszyl. A, no i troche masz problemy z otoczeniem, wiec ulatw sobie i podciagnij kamerke do gory. Cos jak na obrazku rowerka, do ktorego podalem linka. Tak ja bym zrobil, mozesz cos z tego wyciagnac, lub zlac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 No jasne że wyciągnę ;) Dzieki DruG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 Trudno ci będzie uzyskać taką obudowę w max`owym mentalu. Opacity powinien być koloru czerwonego (albo jakiś filtr na opacity. Niestety już nie pamiętam jak to było w max`sie ). No i nie zapomnij o lekkim rozmyciu. A jeśli chodzi o ujęcie to nadal jestem za dynamiczną, lekko \"odjechaną\" koncepcją. Dzieciak pędzi po chodniku pokonując zakręt (tak, że aż mu się kółka po bokach uginają od siły odśrodkowej ;)). Misiek z tyłu wylatuje z przyczepy i w ostatniej chwili łapie się jej boku. Przerażona mordka misia i obłęd w oczach dzieciaka. Jakiś blur na otoczenie i kamera pędząca tuż nad chodnikiem itd. Oszczędziłbyś sobie robienia otocznia, blur i tak by większość by rozmył. Ale to tylko taki mój chory pomysł. Sam bym się chyba nie odważył zrobić takiej pracy ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 A Sebfx ma zamiar robic dzieciaka? Jezeli tak to rzeczywiscie mozna zaszalec;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 Czerwony półprzezroczysty plastik nie przez opacity tylko raytrace (materiał nie mapa) czerwony na refraction i bęcie znacznie lepiej. IOR trzeba ustawić na 1.0. No i pobawić się parametrami rozmycia. Oczywiście VRay poradził by sobie o niebo lepiej. Piękne glosy czyni w tym przypadku pewnie tak w okolicach 0.9 Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 Batou TY mnie tym pomysłem do krzesła wbiłeś :)pozytywnie :) hehe - obłęd w oczach dzieciaka to chyba jakiś skrypt załatwia ;) Nie mniej jednak czemu by nie. Spróbować zawsze można. Idę powiedzieć szefowi, że pół roku urlopu biorę :D Jak by udało mi się coś takiego zrobić to prawa autorskie należą do Ciebie Batou no i do DruGa bo go umęcze pytaniami na u2u. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 Ooo Dzieki Bacry Jak wróce do domci zaraz wypróbuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 a moze takie ujecie: Przewrocony rowerek na asfaltowej drodze, a obok fragment zderzaka i przodu samochodu!!! i duzy napis: JAŚniePOPATRZYŁ\" ach makabrycznie sie robi - chyba za bardzo sie nudze dzis w robocie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2004 Hehe :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 18 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2004 Taky jakyś Update :) Mam takie pytanie : otóż jak widać na obrazku część misia, która osłonięta jest półprzezroczystą ścianką przyczepki nie ma na sobie futerka (shag hair)- co zrobić żeby shag renderował futro za tą scianką ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 nie wodac teogo prawie wcale. a popraw koniecznie opony bo psuja calosc. ale ogolnie t pracka przypomina mi dziecinstwo( tylko ze j misia nie mialem:-( ) :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 19 Styczeń 2004 Share Napisano 19 Styczeń 2004 A jaki masz materiał na tej przyczepce? Jeżeli standardowy z opacity Jeżeli materiał jest Raytrace - to będą z tym problemy (czytaj: ja nie wiem jak zrobić by się renderowały). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2004 No właśnie materiał jest raytrace ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LittleDog Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Spoko jest ten rowerek! Tylko kola jak dla mnie wygladaja troche zardzewialo... a tak pozatym modelik jest super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nuriel Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 przecież rama jest zupełnie z innej parafii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
statique Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 modele ok. ale materialy... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2004 LittleDog opony właśnie poprawiam. Nuriel chodzi ci o sam materiał czy o model też ?? Statique i Nuriel czy mogę prosić o konkretniejsze wskazówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 7 Luty 2004 Autor Share Napisano 7 Luty 2004 Postanowiłem w końcu zająć się tym rowekiem i jak narazie tak mi idzie. Misio narazie bez futerka bo mu gorąco było :) chcę jeszcze poprawić mateiał, opon, rączek i siodełka no i oczywiście jakeś podłoże przyzwoite. Pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 7 Luty 2004 Share Napisano 7 Luty 2004 jeszcze dodaj tlo jakies ciekawe zobaczymy jak sie zaprezentuje na nim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 8 Luty 2004 Share Napisano 8 Luty 2004 Fajniasty ten rowerek !!!! mi osobiscie sie tylko misio nie podoba (moze to dlatego ze jest niedokonczny) bo troche odrealnia scene.... czekam na koncowy efekt Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 8 Luty 2004 Share Napisano 8 Luty 2004 Nie wie dlaczego, ale nie podoba mi się.. jestem an nie ;) Hmm.. ta scena nic nie przedstawia jeszcze - nie ma jakiegoś głębszego zamysłu artystycznego, nie powala kolorystyka, czy oświetleniem.. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 9 Luty 2004 Autor Share Napisano 9 Luty 2004 Nio trudno M@ti przykro mi z tego powodu ale cóż, twoje prawo że ci się nie widzi - szanuje to i ciesze się że jesteś szczery :) A tym czasem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi