Napisano 25 Listopad 200321 l Autor Chyba masz rację PTAKu więc zastanowię się nad tym jeszcze. Saygon - no cóż - Taki duży , a się boi ;)
Napisano 25 Listopad 200321 l no ale to jest rowerek dla dzieci wiec czy ja wiem czy on ma taki uchwyt ? :)
Napisano 25 Listopad 200321 l bozie jakie slodziuchne !! swietyn pomysl baaaaaaaardzo mi sie podoba a mis taki cudny nic tylko tulic
Napisano 2 Grudzień 200321 l Autor Takie robię przymiarki jak to będzie wyglądać :) Ponawiam pytanie o te małe kółeczka - Jak byście je widzieli bo sam nie mam żadnej wizji :) ?? [hmmm]
Napisano 5 Grudzień 200321 l Fajny projekt ale ..... ja zmienil bym to niebo bo nie za bardzo mi sie podoba i jeszcze futerko tego misia jest zabardzo swiecace :) Wyglada jak ze słota :)
Napisano 8 Grudzień 200321 l Autor Niebo będzie napewno inne teraz tylko na próbę :) A z futerkiem pokombinuje chociaż teraz podoba mi się. Mały update:
Napisano 8 Grudzień 200321 l Smutny misio. A powinien wyglądać na przerażonego. Jak by to mi kazali siedzieć w taczce ciągniętej przez lamborgini to też byłbym przerażony :). No i troszkę za bardzo mu się futerko świeci. Ale ogólnie bardzo fajnie. [soczek] Ps. Trochę więcej dynamizmu by się przydało.
Napisano 8 Grudzień 200321 l Chyba jednak postawiłbym na troche inne kolory, szczególnie rowerka i taczki, jakies takie zywsze i bardziej optymistyczne (mnie osobiscie razi ten bordowy) A i taki szczegół hamulec chyba powinien byc na przednim kole, przynajmniej tak bylo w moim rowerku o ile dobrze pamietak, koniecznie dorób trąbkę
Napisano 10 Grudzień 200321 l Tak dla inspiracji: http://www.cgtalk.com/showthread.php?threadid=108803 ;)
Napisano 11 Grudzień 200321 l Autor Dzięki za komentarze. Właśnie pracuję nad nowymi texturkami, trochę wolno mi to idzie bo jestem zielony w tym temacie - ściągnąłem sobie nawet kurs PS żeby się podszkolić więc proszę o cierpliwość w stosunku do mojej pracy. Jeżeli macie jakieś ciekawe linki które mogły by pomóc mi troszkę to bardzo bym był wdzięczny. Drug ten rowerek jest genialny - dzięki za tego linka właśnie do czegoś takiego będę teraz dążył jeżeli chodzi o texturki. Pozdrawiam serdecznie :)
Napisano 22 Grudzień 200321 l Nie czytalem postow - ogladalem tylko obrazki... Z tego co zobaczylem stwierdzam jedno - materialy leza na calej linii! Poza tym jesli to ma byc rowerek dla dziecka to nadaj mu ladny jakis zywy - ladny kolor! Ten zestaw kolorystyczny, ktory przyjales kompletnie jest do niczego, pomijam juz ze nawet barwy ze soba nie graja. Podsumowujac - modeling wyglada bardzo ladnie - starannie wykonany, czas teraz zabrac sie za nauke tworzenia materialow i to czas najwyzszy! Pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 200321 l Autor No trudno nie pozostaje mi nic innego jak zacząć zabawę z materiałami całkiem od nowa. \"czas teraz zabrac sie za nauke tworzenia materialow i to czas najwyzszy!\" - no i masz rację MareG właśnie o to mi chodzi dlatego będę jechał z tym aż się w końcu nauczę. Proszę mi wyjaśnić pewną rzecz - a miaowicie współgranie barw czyli jakie barwy ze sobą grają a jakie nie. Nie jestem pewien ale słyszałem coś o kole barw prosze powiedzieć mi coś na ten temat. Pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 200321 l Był o tym cały artykuł bodajże na łamach Computer Arts... Poszukaj w Empiku, może jeszcze znajdziesz. Gdyby nie to, ża skaner mi padł to mógłbym Ci podesłać jakieś fragmenty:/
Napisano 22 Grudzień 200321 l Do dobrania kolorow mozesz sie posluzyc tym kolem: http://h40099.bbn-stage.europe.hp.com/country/ie/eng/color/art_hp_colour_wheel.html Ja osobiscie korzystam z tego: http://kohaistyle.com/scripts/quickcolor/
Napisano 22 Grudzień 200321 l Autor DruG masz u mnie skrzyne browara :) napisz tylko jaki lubisz. Kozioo zresztą też ;)
Napisano 22 Grudzień 200321 l Kozia nie sluchaj, bo akurat w CA pisza bzdety. Mam ten numer i to chyba ostatni, jaki kupilem;) Jezeli chcesz sie wglebiac w teorie koloru (bo wlasnie o teorii koloru jest w CA) to poczytaj to: http://semmix.pl/color/indexp.html Przerazajace, co? ;) Jezeli chodzi o browar, to ostatnio stawiam na bezalkoholizm, wiec wystarczy, ze w nagrode zrobisz z tego kola dobry uzytek:)
Napisano 22 Grudzień 200321 l Autor To fakt - przerażające - lektura na długie wieczory - dobrze że święta idą to będzie trochę więcej czasu. Chciałbym życzyć wszystkim wesołych świąt i jak najleprzego, wesołego i udanego sylwestra. :)
Napisano 14 Styczeń 200421 l Lepiej :), ale cała reszta, czyli chodnik i ta niby trawa, nadal odstaje od modelu. Ps. Plastikowa obudowa nie powinna być mniej przeźroczysta?
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor Tak to prawda proszę na razie nie zwracać uwagi na resztę prócz samego \"Ścigacza\":) bo to tylko próbki. Obudowa będzie bardziej przezroczysta przez którą będzie widać łańcuch i zębatki, których jeszcze nie zrobiłem.
Napisano 15 Styczeń 200421 l yyy? Batou dobrze prawi. Obudowa powinna byc imho polprzezroczysta (translucency), a nie przezroczysta. Przynajmniej jakies rozproszenie by sie przydalo.
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor Racja :). A jak uzyskać dobry efekt. Bo narazie to wrzuciłem tylko mapkę do opacity i dałem materiał 2 side no i kolorek w difuze.
Napisano 15 Styczeń 200421 l Tak jak DruG mówi. Plastik powinien rozpraszać światło. To nie szyba. Nie wiem, w czym renderujesz, ale przydałby się jakiś blur.
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor Renderek w zwykłym scanline - narazie bo powoli poznaję mental reya ale za bardzo jeszcze zielony w nim jestem :) Chciałbym uzyskać coś takiego jak na tym zdjęciu - no ale jak widać coś kiepsko się postarałem
Napisano 15 Styczeń 200421 l Sebfx, po co kombinujesz z tymi okropnymi pomaranczami? Zrob taka soczysta czerwien jak na zdjeciu i bedzie miodzik:) Nic jeszcze nie powiedzialem o ujeciu. Jest imho be. Wylada, jakby dziecko, ktore jechalo na tym rowerku rozplynelo sie w powietrzu. Osobiscie postawilbym go w poblizu jakiejs piaskownicy, co sugerowaloby, ze dzieciak pobiegl sie bawic. No i warto powykrecac to troche, bo wyglada sztucznie. Mam na mysli kierownice i wozek w stosunku do rowerka. Miska tez bym troszke zmniejszyl. A, no i troche masz problemy z otoczeniem, wiec ulatw sobie i podciagnij kamerke do gory. Cos jak na obrazku rowerka, do ktorego podalem linka. Tak ja bym zrobil, mozesz cos z tego wyciagnac, lub zlac:)
Napisano 15 Styczeń 200421 l Trudno ci będzie uzyskać taką obudowę w max`owym mentalu. Opacity powinien być koloru czerwonego (albo jakiś filtr na opacity. Niestety już nie pamiętam jak to było w max`sie ). No i nie zapomnij o lekkim rozmyciu. A jeśli chodzi o ujęcie to nadal jestem za dynamiczną, lekko \"odjechaną\" koncepcją. Dzieciak pędzi po chodniku pokonując zakręt (tak, że aż mu się kółka po bokach uginają od siły odśrodkowej ;)). Misiek z tyłu wylatuje z przyczepy i w ostatniej chwili łapie się jej boku. Przerażona mordka misia i obłęd w oczach dzieciaka. Jakiś blur na otoczenie i kamera pędząca tuż nad chodnikiem itd. Oszczędziłbyś sobie robienia otocznia, blur i tak by większość by rozmył. Ale to tylko taki mój chory pomysł. Sam bym się chyba nie odważył zrobić takiej pracy ;).
Napisano 15 Styczeń 200421 l A Sebfx ma zamiar robic dzieciaka? Jezeli tak to rzeczywiscie mozna zaszalec;)
Napisano 15 Styczeń 200421 l Czerwony półprzezroczysty plastik nie przez opacity tylko raytrace (materiał nie mapa) czerwony na refraction i bęcie znacznie lepiej. IOR trzeba ustawić na 1.0. No i pobawić się parametrami rozmycia. Oczywiście VRay poradził by sobie o niebo lepiej. Piękne glosy czyni w tym przypadku pewnie tak w okolicach 0.9 Powodzenia
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor Batou TY mnie tym pomysłem do krzesła wbiłeś :)pozytywnie :) hehe - obłęd w oczach dzieciaka to chyba jakiś skrypt załatwia ;) Nie mniej jednak czemu by nie. Spróbować zawsze można. Idę powiedzieć szefowi, że pół roku urlopu biorę :D Jak by udało mi się coś takiego zrobić to prawa autorskie należą do Ciebie Batou no i do DruGa bo go umęcze pytaniami na u2u. Pozdrawiam
Napisano 15 Styczeń 200421 l a moze takie ujecie: Przewrocony rowerek na asfaltowej drodze, a obok fragment zderzaka i przodu samochodu!!! i duzy napis: JAŚniePOPATRZYŁ\" ach makabrycznie sie robi - chyba za bardzo sie nudze dzis w robocie :P
Napisano 18 Styczeń 200421 l Autor Taky jakyś Update :) Mam takie pytanie : otóż jak widać na obrazku część misia, która osłonięta jest półprzezroczystą ścianką przyczepki nie ma na sobie futerka (shag hair)- co zrobić żeby shag renderował futro za tą scianką ??
Napisano 18 Styczeń 200421 l nie wodac teogo prawie wcale. a popraw koniecznie opony bo psuja calosc. ale ogolnie t pracka przypomina mi dziecinstwo( tylko ze j misia nie mialem:-( ) :p
Napisano 19 Styczeń 200421 l A jaki masz materiał na tej przyczepce? Jeżeli standardowy z opacity Jeżeli materiał jest Raytrace - to będą z tym problemy (czytaj: ja nie wiem jak zrobić by się renderowały).
Napisano 26 Styczeń 200421 l Spoko jest ten rowerek! Tylko kola jak dla mnie wygladaja troche zardzewialo... a tak pozatym modelik jest super!
Napisano 27 Styczeń 200421 l Autor LittleDog opony właśnie poprawiam. Nuriel chodzi ci o sam materiał czy o model też ?? Statique i Nuriel czy mogę prosić o konkretniejsze wskazówki :)
Napisano 7 Luty 200421 l Autor Postanowiłem w końcu zająć się tym rowekiem i jak narazie tak mi idzie. Misio narazie bez futerka bo mu gorąco było :) chcę jeszcze poprawić mateiał, opon, rączek i siodełka no i oczywiście jakeś podłoże przyzwoite. Pozrawiam
Napisano 8 Luty 200421 l Fajniasty ten rowerek !!!! mi osobiscie sie tylko misio nie podoba (moze to dlatego ze jest niedokonczny) bo troche odrealnia scene.... czekam na koncowy efekt Pozdrawiam
Napisano 8 Luty 200421 l Nie wie dlaczego, ale nie podoba mi się.. jestem an nie ;) Hmm.. ta scena nic nie przedstawia jeszcze - nie ma jakiegoś głębszego zamysłu artystycznego, nie powala kolorystyka, czy oświetleniem.. :(
Napisano 9 Luty 200421 l Autor Nio trudno M@ti przykro mi z tego powodu ale cóż, twoje prawo że ci się nie widzi - szanuje to i ciesze się że jesteś szczery :) A tym czasem :