Napisano 20 Październik 200321 l No to teraz jak na spowiedzi - kto mierzył swoje IQ? Jestem ciekaw ile średnio mają ludzie z tego jakże \"yntelygentnego \" forum :D Ja przyznam się bez bicia, że mi wyszło 108. Na usprawiedliwienie mam fakt, że miałem najtrudniej, bo jestem w najniższej grupie wiekowej. (ta, jasne :D )
Napisano 20 Październik 200321 l Dobra przyznaję się - wczoraj mierzyłem sobie - wyszło 126 :D:D:D:D:D:D Pozdr Giorgione
Napisano 20 Październik 200321 l Mozna najwyzej porownywac wyniki miedzy soba, bo z prawdziwym IQ nie ma to nic wspolnego. Warunki byly totalnie niewlasciwe dla takiego testu, dlatego mozna to rozpatrywac TYLKO w kategoriach zabawy. Najsmieszniejsze jest to, ze ludzie tak sie tym podniecili, ze zaczynaja atakowac przedsiewziecie TVN, dyskredytowac i tlumaczyc sie (obrazki dlugo sie laduja, zamazany obraz w TV, za male rysunki). Wydaje mi sie, ze MENSA bedzie zalana fala ludzi, ktorzy beda chcieli zrobic sobie wiarygodny test, zeby udowodnic sobie i swiatu, ze nie jest z nimi tak zle;) Fajne jest tez to, jak ludzie przekonani sa o swojej wybitnej inteligencji. Kazdy \"ma\" przynajmniej IQ 140! :) Szkoda tylko, ze te osoby nie maja zielonego pojecia czym tak naprawde inteligencja jest. Moze wtedy nie walczyliby tak zazarcie :| Poza tym sami experci zaproszeni do studia TVN mowili, ze to TYLKO zabawa, ktora z prawdziwym testem nie ma nic wspolnego. Gdyby zmienic nazwe na \"Narodowy test\" to pewnie nawet ten watek by sie nie pojawil. Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych;) Ja osiagnalem wynik TVN-IQ: 117 :)
Napisano 20 Październik 200321 l To co pisze DruG to 100% racji. IQ to pewien typ zdolności, które nie koniecznie oznaczają inteligencję. W życiu potrzebna jest inna wiedza, którą i tak zdobywa się prez całe życie. Nie można niedoceniać roli doświadczenia. :) A mój wynik zabawy wczoraj na necie to 121.
Napisano 20 Październik 200321 l Śmieszne jest, że we \"Wprost\" reklamując ów test zadał pod koniec artykułu pytanie \"czy ktoś będzie miał więcej od Staniosława Lema (IQ = 185)\". Jako jeden z organizatorów chyba powinien zdawać sobie sprawe, że maksymalnym wynikiem w tym pseudo-teście jest 145. Inna głupota - na onecie piszą, że wyniku IQ nie da sie poprawić po czym podają statystyki w których ludzie powyżej 35 roku życia mają o średnio 10 wynik wyższy od młodszych przedziałów wiekowych. Po prostu jest błędny przelicznik. Test o kant d.. ale i tak jestem liderem na razie :P - 130 (57/65 prawidłowych) - robiłem na onecie. Aha, jeszcze jedno. Mam kumpla, u którego podobne testy wykazują zdolność co najwyżej do obsługi koparki a w większości sytuacji radzi sobie lepiej od 99,9% ludzi. Niezależnie czy chodzi o zadanie logiczne czy zaplanowanie przez telefon dwoch miesiecy wakacji z góry. Testy IQ mierzą szybkość myślenia, a ta umiejętnośc w wielu sytuacjach okazuje sie jedynie komplikowac wszystkim życie. Najtrudniej jest myśleć samodzielnie.
Napisano 20 Październik 200321 l giorgione - walnal texst z bibli + dla Ciebie..... a co do iq tylko ludzie :niepewni: siebie je badaja te glupie cyferki nic nie zmieniaja w nas , naszym zyciu!!!!!!!!!!!!!!!!!! - to rzecz oczywista a tak bardzo sie tym niektorzy ludzie przejmuja..................a tak na marginesie pamietacie swoja pierwsza reakcje gdy zobaczyliscie maxa ....[tego sie nie zapomina:):):):)] - ludzie ktorzy sie zasluchaliu o tym programiku .... filmiki - modele do gierek... a w realu.... instalujesz [[ a ha przedtem kupujesz:)]] max iiii dupa czarna magia ani be ani trele............. czlowiek ktory nie zrezygnowal na poczatku nie potzrebuje iq , on juz wygral zamias grac w gierki grac w c.s-a grac grac i przegrac cale lata to gosaciu sie zawzial iiiii dzial - tworzy --------- takich ludzi nie komentuje sie po przez kilka cyfr........ - mam 16 lat i mam w dupie iq - ludzie ktorza w mensa......inteligentni , czesto sa dziadkami co rozwiazyja krzyzowki , maja po 50 lat i sami mieszkaja w kawalerce - a w zyciu.... zycie ich zweryfikowalo......... do kontaktow miedzy ludzmi , do wejscia na forum i pogadania nie potrzebne jest iq!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - po co autor o to pyta - jak dla mnie sam sobie wyrabia opinje -.... nie ze to tamto --- ale pomysldzie sami....
Napisano 20 Październik 200321 l noooo no - przeczytalem przedmowcow --- ............................oni nie potrzebuja iq!!!!!!!!!!!
Napisano 20 Październik 200321 l moim zdaniem inteligencji nie da się zbadać w rzaden sposób, a już tymbardziej przez telewizor :] inteligencja to według mnie zdolnośc oceniania pewnych sytuacji, wyciąganie wniosków, spostrzegawczość (ale nie chodzi mi o spostrzegawczość w sensie \"powiedz czym się różnią te dwa obrazki\" :P), przewidywanie pewnych sytuacji, oraz wiele innych cech, których zmierzenie jest nierealne !! a tak poza tym... jakie IQ mają ludzie, którzy układają pytania do testów IQ ?? a jakie IQ mieli ludzie, którzy układali pytania do testów IQ dla ludzi, którzy teraz układają pytania do testów IQ ?? i tak można do białego rana :D krótko mówiąc... bullshit :]
Napisano 20 Październik 200321 l hehe ja mialem IQ = 121 ale to dziwne bo jak 3 lata temu robilem sobie test na IQ tyle ze profesjonalny u psychologa to tez mialem 121, wiec panowie moj rozwoj stanal w miejscu :D
Napisano 20 Październik 200321 l DruG, co bym nie napisał to mnie zawsze zjeżdżasz... aż tak cię wnerwiam ??
Napisano 20 Październik 200321 l Giorgione ja tesz mialem 126, ale zadania z dodawaniem itd liczylem na palcach :P
Napisano 21 Październik 200321 l \"Szorstki\" :D Loozack, to nie chodzi o Ciebie. Gdyby ktos inny glosil takie teorie zareagowalbym tak samo. Po prostu masz tendencje do pisania rzeczy, z ktorymi sie nie zgadzam :P
Napisano 21 Październik 200321 l LOL Ja w zadnym tescie nie skonczylem nawet pierwszego zadania... Wniosek- nie posiadam IQ i nalezy mi się renta inwalidzka :)
Napisano 21 Październik 200321 l RK, a ja myślałem, że ten kapelusz jest dlatego, że ci się już mózg w głowie nie mieści :D
Napisano 21 Październik 200321 l nie martwcie sie moj kumpel mial IQ 66... i sie bardzo tym chwalil .... dopiero jak kazdy mu powiedzial swoje wyniki to sie uspokoil :P
Napisano 22 Październik 200321 l Ja tez zrobilem sobie i wyszlo mi 85 Heheheh... Powinienem sie chyba bardziej skupic na mysleniu zamiast gadac :D
Napisano 22 Październik 200321 l Tłumaczenie słowa DruG - D\'automatic reply ultimate Generator ;) Co do zabawy w IQ, pozostanie to tylko zabawą. Proponuje ogólnopolskie przedsięwzięcie mierzenia zakresu wiedzy Polaków, da to chyba bardziej wymierny rezultat niz Tvn - IQ test :)
Napisano 24 Październik 200321 l Tesaurus, to iq i tak było dla \"idiotów\" więc nie przejmuj się [lol2] Pozdr Giorgione
Napisano 24 Październik 200321 l hehe jak bylem dzieckiem i sobie zrobilem test :) jeszcze z ksiazki, ktory byl duzo trudniejszy od tego i to nie dlatego ze bylem dzieckiem to mi wyszlo 144 hehe a tu 117 :) hihi wiec tendencja spadkowa, ale swoja droga to pytania byly banalne i problem polegal tylko na czasiea nawet gdyby ktos uzyskal maxymalna ilosc punktow to i co by to zmienilo, piekarz zostalby piekarzem, rolnik rolnikiem, leper leperem, wiec jest to tylko zabawa, zawsze była. Zycie pokaze kto jest inteligentny i to nie po tym kto ile bedzie mial pieniedzy tylko ile celow udalo mu sie zrealizowac w tych jakze ciekawych czasach viva miler...
Napisano 25 Październik 200321 l Hi all ! Mi w necie wyszlo 118, ale jak czesc z Was tez uwazam ze to bzdura jedna wielka. Kiedys cos podbnego bylo w Focusie i bylo o wiele trudniejsze, robilismy z kumplami w pubie i wyniki byly lepsze niz te tutaj. Wg mnie Mensa to je ino to !
Napisano 25 Październik 200321 l Jesli koles z mensy mowi ze mial 109 w tescie onetowym to wiele dodawac nie trzeba.
Napisano 26 Październik 200321 l Loozack- to nie mózg- noszę tam cegłę. Jak sieknę z czółka to proszę siadać. Mówiąc poważniej- nie widzę powodów żeby przejmować się jakimikolwiek testami, egzaminami i pierdołami tego typu. Nie, nie piszę z powodu kompleksów- nigdy nie miałem powodów do narzekania. Nie podchodziłem do testow onetowych bo co miałyby mi powiedzieć ? Dac pretekst do chwalenia się \"kto ma większy\" ? :) To raczej rzadko jest przejawem wybujałego intelektu. Wiem na co mnie stać, wiem kim jestem... Nosce te ipsum czy- jak pisało na świątyni Apollina- gnothe sauton
Napisano 26 Październik 200321 l Miałem 3 błędy, nie pamiętam ile to punktów. Poza tym te grupy wiekowe... jestem niby na końcu pierwszej i poczatku drugiej. ;) Nic jednak nie zmieni faktu, że się porządnie uśmiałem, jak po teście już, prowadzący nadal nazywali go testem inteligencji. Do tego narodowym... :P Zabawa. Tyle. Mam nadzieję, że nikt sobie tego do CV nie wpisze, jak przestrzegała pani Ewa... ;)
Napisano 27 Październik 200321 l i znowu musze tlumaczyc.. tym razem drug-owi ze ....[ patrz na moja wypowiedz wczesniej] po za tym ma racjeLoozack----!!!!! - to sa fakty kilka cyferek nie zcharakteryzuje czleka - kimkolwiek by nie byl....... moj ciec ze szkoly ma z jakiesz 90 lat!!!! - jest mlokosem... nic nie umie ... po prostu ic ale to, ze walczyl na wojnie bronil PL - mogl zginac - ...... i wiele wiele ... wiele innych rzeczy ktore swiadcza za jest cool jest POSTOKROC WAZNIEJSZE I SWIADCZY O TYM JAKIM JEST CZLOWIEKIEM A NIE IQ_____ TO OCZYWISTE I WKURZA MNIE { I TO MOCNO } ZE LUDZIE TEGO NIE WIDZA!!!!!![patrz wypowiedz DruGa}}}}}}}}}}_ moze i chcial cos przekazac - ale ale ale ale ............. to co napisalLoozack jest ok 0 i nie powinno sie tego czepiac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - zakonczmy te glupie iq- owanie - pleas!!!!!! - to do niczego nie prowadzi!!!
Napisano 27 Październik 200321 l kurt, nikt tu nie napisal, ze IQ mowi o tym jakim jestes czlowiekiem. IQ to jeden z miliona testow ktore trzeba by przeprowadzic, zeby kogos dobrze poznac i ocenic. Wyjatkowosc tego testu polega tylko na tym, ze niektorzy sie nim za bardzo przejmuja. Na przyklad Ty :P
Napisano 27 Październik 200321 l Ten watek jest lepszy, niz test;) Dosyc gadki o niczym, zamykam go, bo kurt znowu zaleje nas wykrzyknikami;) Do roboty: WiPow i Bitwy, sio! :)