Napisano 11 Styczeń 200718 l Witam wszystkich. Chcę zaprezentować mój 10 godzinny projekt. Dopiero się uczę więc proszę o słowa krytyki i rady. Z góry dzięki. Użyłem : 3ds 8, mental ray.
Napisano 11 Styczeń 200718 l no jak na początkującego to modeling jest cacy, mogłbys popracować trochę nad materiałami, np nad papierosem-> ładniejszy filtr i to żółte (wrzucam Ci link, to zrozumiesz o co mi chodzi..:P http://www.zymzym.info/www/d/papieros.jpg) Możesz też go dać przepalonego trochę i kopcącego się, ale to już wyższa szkoła jazdy.. Co do zapalniczki to materiał metalu możesz zrobić żeby odbijał, bardziej, metalowy..:P Zrób zapalniczkę przezroczystą i wymodeluj w środku, rurki i takie tam, zarzuć caustica i dobre światło to będzie naprawde elegancko wyglądało.Możesz powalczyć o lepsze oświetlenie, te jest takie twarde i bym to nazwał nieprzyjazne:P A jak czujesz się na siłach to wrzuć popiół i kepy do popielniczki.. ( taka refka ttp://www.southglos.gov.uk/NR/rdonlyres/28A71AAB-E2C1-48E9-8678-CD21A300E47C/0/CigaretteButt.gif) Powodzonka!
Napisano 11 Styczeń 200718 l No jak na począkującego to fajnie. Ale przez oświetlenie aż sie nie miło patrzy na ten render. No i popracuj jeszcze nad tą scenką, najlepiej zrób to co napisał oczek i będzie git. Pozdro
Napisano 11 Styczeń 200718 l największy błąd to chyba to że fajeczka lewituje, nie dotyka dołem dna popielniczki, no ale początki to początki, Pozdro!
Napisano 11 Styczeń 200718 l malutka ta popielniczka i chamfery bym dał na te wcięcia na papierosy, i cały render one more time z światłem nowym i ujęcie bym dał od "dołu" żabie, było by ciekawsze edit: 200 post
Napisano 12 Styczeń 200718 l przed sekundą stworzyłem texturke na papierosa, może nadto skąplikowana nie jest, ale powinna poprawić wygląd papierosa..:) Hir ju ar: i taki strasznie speedowy narzut teksturki i model, by pokazać mniej więcej jak wygląda..:
Napisano 12 Styczeń 200718 l Autor Wielkie dzięki za wszystkie rady i krytykę. Dzięki oczek za teksturke. Umiesciłem te pracke w ukończonych ale jednak chyba ją jeszcze bede poprawiał :) JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKUJE!!!
Napisano 12 Styczeń 200718 l Jeśli masz albo będziesz miał Vray'a to radzę zajrzeć na tą stronę http://www.aversis.be są tam dobre tutoriale oświetlenia dla początkujących, sam wiele się z nich nauczyłem ;]. Pozdrawiam
Napisano 12 Styczeń 200718 l gratuluję pierwszej udanej pracy. jednak abyś nie oklapł w zapale polecam coś dla złapania klimatu: (Author: Enil (Gonzo) Enchev) gallery link Pozdrawiam
Napisano 12 Styczeń 200718 l no super, popielniczka w stylu od tweetiego, przezroczysta zapalniczka, lepszy render, hehe, koncept jak się patrzy:) Powodzenia, z chęcią poobserwuje postępy!
Napisano 12 Styczeń 200718 l Autor Wrzucam nowy szybki render a poprawioną fajką (dzieki za teksturke oczek :)) Praca w toku, a wolnego czasu mało :(
Napisano 13 Styczeń 200718 l Autor no ten juz dzisiaj chyba ostatni bo trzeba spac isc :) Jak zrobić żeby środek zapalniczki był jaśniejszy a brzegi ciemniejsze bo to chyba odwrotnie wyszło. dałem opacity30
Napisano 14 Styczeń 200718 l zdecydowanie lepiej, scpecular na plastiku zapalniczki zrobilbym bardziej punktowy.