kylo25 Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Czy hair and fur współpracuje z Vrayem 1,5?Czy działa to tylko z mental rayem? Jeśli tak to co należy zmienić w ustawieniach?
naeq Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Nie znam odpowiedzi na twoje pytanie lecz mogę pomóc pewną podpowiedzią a mianowicie V-Ray ma własny system włosów, V-Ray Fur - można go uaktywni w zakładce V-Raya w meshach...
Orangegraphics Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 prosty myk: Jest opcja w ty mmodyfikatorze convert > Hair to mesh. wtedy sobie masz editable mesh, robisz vraymtl dla niego z gradientem jakiś ładny i git;)
Shogun 3D Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Tak, ale to jest dobre do tylko do stilla.
waza Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Dawno się tym nie bawiłem, ale jeśli dobrze pamiętam włosy wyrenderujesz tylko z widoku Perspective a ich cienie używając światła spot
keraj37 Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 dobre pytanie, ja tez walcze z tymi wlosami w vray i nic:/
Tomek Kosiorek Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 ja powiem więcej: w mentalu nawet nie trzeba walczyć;)
keraj37 Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 wiem, ale ten mental jest trudny, no nic trzeba sie po uczyc...
Tomala Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Jak mają być włosy i fajna skóra to lepiej mentala się nauczyć, ewentualnie brazila chociaż nie wiem, jak tam wygląda sprawa z włosami i bardzo jestem ciekaw wydajności tego renderera.
Rekomendowane odpowiedzi