patry Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 Witam, mam takie problem, że prawie zawsze gdy komputer jest włączony >1h to dysk twardy pracuje cały czas (ta czerwona kropka cały czas świeci :)) i użycie procesora dziwnie skacze nawet gdy nic nie robię... :( I wszystko mi 3, a może nawet 4x wolniej chodzi :/ Przeskanowałem kompa antywirusem i nic nie znalazło... Plz, pomóżcie! :(
Kr3tz Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 Ostatnio ktos mial podobny problem, i ktos inny podal linka do tej strony- http://www.processlibrary.com/ [sorry ze zapomnialem twojego nicka]. A z zamieszczonych obrazkow widac ze proces antywirusa Kaspersky [kavsvc.exe] zamula ci kompa. Ale ja sie nie znam ;p
Orangegraphics Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 a ja polecam poczytać o AVG 7.5 free
Dirk Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 Co Ty w paincie robisz, że masz takie zużycie pamięci?:) kasperskiego wywal i zainstaluj innego antywira (tak chwilowo dla sprawdzenia). Wyczyść rejestr i ogólnie system:) Poszukaj też czy jakiegoś szkodnika na dysku nie masz.
patry Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Napisano 19 Styczeń 2007 Co Ty w paincie robisz, że masz takie zużycie pamięci? Nie łapie... :) Hmm... dziwne, ale wyłączyłem kompa, ponownie włączyłem i pojawił mi się niebieski ekran z jakimś "zrzucanie pamięci fizycznej" ... To może być coś ze sprzętem?? PS znacie jakiś dobry program do czyszczenia rejestru?? Bo ręcznie nie będę robił, bo jeszcze coś zepsuję :D
hcpiter Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 sam paint ci zabiera 30 476 k gdzie u mnie przy wlaczeniu duzego obrazka i jeszcze jakiegos tam malowania "brusha" osiaga max 9-11 000k
Lis Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 Był już kiedyś o tym topic. Wyłącz zatrzymywanie dysku. kiektóre płyty główne mają problem ze wznawianiem transmiji z dysku i robią się takie rzeczy.
piksar Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 używaj daemon tools tylko jak potrzebujesz wirtualnego dysku - wywal go z autouruchamiania
Rekomendowane odpowiedzi