Napisano 19 Styczeń 200718 l Witam, mam takie problem, że prawie zawsze gdy komputer jest włączony >1h to dysk twardy pracuje cały czas (ta czerwona kropka cały czas świeci :)) i użycie procesora dziwnie skacze nawet gdy nic nie robię... :( I wszystko mi 3, a może nawet 4x wolniej chodzi :/ Przeskanowałem kompa antywirusem i nic nie znalazło... Plz, pomóżcie! :(
Napisano 19 Styczeń 200718 l Ostatnio ktos mial podobny problem, i ktos inny podal linka do tej strony- http://www.processlibrary.com/ [sorry ze zapomnialem twojego nicka]. A z zamieszczonych obrazkow widac ze proces antywirusa Kaspersky [kavsvc.exe] zamula ci kompa. Ale ja sie nie znam ;p
Napisano 19 Styczeń 200718 l Co Ty w paincie robisz, że masz takie zużycie pamięci?:) kasperskiego wywal i zainstaluj innego antywira (tak chwilowo dla sprawdzenia). Wyczyść rejestr i ogólnie system:) Poszukaj też czy jakiegoś szkodnika na dysku nie masz.
Napisano 19 Styczeń 200718 l Autor Co Ty w paincie robisz, że masz takie zużycie pamięci? Nie łapie... :) Hmm... dziwne, ale wyłączyłem kompa, ponownie włączyłem i pojawił mi się niebieski ekran z jakimś "zrzucanie pamięci fizycznej" ... To może być coś ze sprzętem?? PS znacie jakiś dobry program do czyszczenia rejestru?? Bo ręcznie nie będę robił, bo jeszcze coś zepsuję :D
Napisano 19 Styczeń 200718 l sam paint ci zabiera 30 476 k gdzie u mnie przy wlaczeniu duzego obrazka i jeszcze jakiegos tam malowania "brusha" osiaga max 9-11 000k
Napisano 19 Styczeń 200718 l Był już kiedyś o tym topic. Wyłącz zatrzymywanie dysku. kiektóre płyty główne mają problem ze wznawianiem transmiji z dysku i robią się takie rzeczy.
Napisano 20 Styczeń 200718 l używaj daemon tools tylko jak potrzebujesz wirtualnego dysku - wywal go z autouruchamiania