mrkrzysiek Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 no jest coraz lepiej, samochód trochę lata i brakuje kół z drugiej strony mhy a ten czarny pasek to chyba czarny environment się odbija, ja bym zlikwidował ten pasek
BARTUS000 Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 hehe koła włączyłem na layer który jest wyłączony i zapomniałem włączyc tylko właśnie nie moge znależć źródła tego paska bo mam tylko jeden plane, ok jutro coś sie zrobi, racja
Yaro16 Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 No nie jest źle,w lusterku nic sie nie odbija;d i coś aa z drzwiami sie posypało.
BARTUS000 Napisano 6 Maj 2007 Autor Napisano 6 Maj 2007 no bo nie wiem jak zrobić to lusterko, a drzwi tak wyglądają bo mam zrobione ms na division 1 a nie 2(łatwiej sie rusza kamerą)
mrkrzysiek Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 jak chcesz się pozbyć tego paska nad cała sceną, daj jednego wielkiego białego plena, albo tak jak mówiłem już wcześniej zmień kolor environment na biały
BARTUS000 Napisano 6 Maj 2007 Autor Napisano 6 Maj 2007 zrobiłem to inaczej, otoczyłem auto 2 nurbsami jeden to zwykły gradient a 2 to prawie tez gradnient ale prawie w całości czarny(i to on zlikwidował ten pasek)
BARTUS000 Napisano 7 Maj 2007 Autor Napisano 7 Maj 2007 wpadłem na niesamowity pomysł. zrobie większe rozdzieli i wrzuce na finish. co Wy na to? przeciez jest nawet niezle. nie wiedziałem ze mi to tak dobrze wyjdzie jak zaczynałem robic to auto:) wiem że nie jest to Ameryka ale jak na pierwsze skończone auto:D proszę o chociaż jedno słowo poparcia, bo i tak już lepiej nie zrobie, poza tym juz mi sie nudzi odpalanie kompa na 1h i łażenie po chacie czekając aż sie skończy render:P
pecet Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 eee jeśli chodzi o mnie to nie daje pozwolenia :p ale zrobisz jak zechcesz (powiem tylko że ja astry do FW już ze 3 miesiące nie wrzucam bo po 1000 renderze jeszcze mi nie pasuje to i owo ;)
chudy Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 oświetlenie jako takie jest już całkiem niezłe, ale troche za ciemno jeszcze jest. popracuj jeszcze nad studiem. przde wszystkim przejściem między ścianą, a podłożem jest zdecydowanie za ostre. i cienie na studiu wydają mi się jakieś takie chaotyczne. ale nie jest źle. w porównaniu z tym co było to jest dobrze :D
BARTUS000 Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 pecet chyba nie chcesz mnie wykończyć:D 1000renderów to bym zapomniał jak sie modeluje. widze, że nie ma jakiegoś strasznego sprzeciwu, wiec uznam to za pozwolenie:) poza tym Ty na pewno robisz jeden model auta w kilka dni a ja go robiłem ponad 3 miechy:( a przeciez dobry model to podstawa, trzeba sie nauczyć dobrze modelować i szybko
tymko Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 zrobisz jak zechcesz ale faktycznie jak zrobisz lepszy render będzie milej oglądać Twoją pracę - a włożyłeś jej sporo.
Gość BigBen Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Pierwsze na co zwraca uwagę ten render to materiał alusków, mam nadzieję że będziesz zmieniał bo powoli zaczyna ładnie wyglądać. Napisz mi w czym robisz i czym renderujesz bo nie mam czasu na przęglądanie tego BIG TOPICA. Pozdrawiam
BARTUS000 Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 rozumiem, poprawie, chodzi Ci o to że za mało odbijają światło?
pecet Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 jak dlamnie to nie jest lepsza, ale sam modle coś mi nie pasuje, bo ramiona felg zamiast przy obreczy sie poszerzać to się zwężają
BARTUS000 Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 można gdzies zrobić upload obirazków powyżej 1.5mb
BARTUS000 Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 te są super i je zostawie, nawet w pimp my ride takich nie robią. sry ze taka jakość ale chyba sie nieda ustawić większej na jpg a bmp na imageshack nie wchodzi. i juz na 100% nic nie zmienie bo prawie w depre wpadłem jak mi kolejny error si pokazał edit: aha to da sie jakoś gdzis wstawić obrazek powyżej 1.5mb bo mie wstawie czegoś takiego do galerii, chyba ze resize zrobie w jakiejs przeglądarce
..:: WIKTOR ::.. Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 samochod bez silnika - no tak... :) bo chlodnicy nie ma... no chyba ze to jakas hybryda ;P Felgi musisz jakies wypasne dac i popracuj nad ich materialem bo jest nie teges jak dla mnie - dasz rade! :)
Kr3tz Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 nie rozumiem problemu, przeciez mozesz zapisywac w najlepszej jakosci jpga, na jedno wyjdzie [obraz bedzie taki jak w bmp], a kilobajtow bedzie duzo mniej...
BARTUS000 Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 ..:: 3D XTREME ::.. wybacz mi Kr3tz ale jak, z maya korzystasz? bo ja robie zapisz i tam nic nie ma o jakości
BARTUS000 Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 KONIEC!!! chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którzy mi pomogli w tworzeniu tego auta, dzięki;). link do galerii: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=38130
Rekomendowane odpowiedzi