Napisano 29 Styczeń 200718 l Zakładam swój nowy topic- teczkę... po części z powodu takiego iż tamten topic nie miał takiego przeznaczenia docelowego... pozatym zmienił się regulamin... i teraz będę mógł jasno określić co się tu będzie dziąło ;]. Na start dwie prace. Finalna wersja konceptu Pasterza Żółwi i taki żabowaty cyklop ;]. Edytowane 14 Styczeń 201114 l przez Marduk
Napisano 29 Styczeń 200718 l ten pierwsyz lepiej wyszedl, cyklop zabawny ale strasznie plaski, czasami musisz soibe oszczedzic to konturowe oswietlenie, a przyanjmniej ien dawaj z dwoch stron
Napisano 29 Styczeń 200718 l kurcze... dostojny jak na pasterza^^ to musi byc klawy zawod hehe^^ - podoba mi sie. zabowaty cyklop... fajny pomysl tylko przydalby sie bardziej zabowaty... bo narazie wyglada jak normalny cyklop stawiajacy kl... ehm hm... (poza)
Napisano 29 Styczeń 200718 l mało konkretnego światła. Pierwszy nadaje się do przekazania światła dzięki lampie.
Napisano 29 Styczeń 200718 l Podobają mi się te pracki aczkolwiek zgodze się z marońskim - w pierwszym powinno pojawić się jakieś światełko i tło ciemniejsze ... wtedy praca byłaby o wiele ciekawsza ...
Napisano 29 Styczeń 200718 l Autor Dzięki za komentarze... wnioski stosowne postaram się wyciągnąć... Co do tego konturowego oświetlenia... to fakt - troche tego nadużywam. Ogólnie mam jeszcze spore problemy z oświetleniem momentami. Zostaje tylko nauka i ćwiczenia... może z czasem się naucze intuicyjnie "budować" właściwe światło ;].
Napisano 3 Luty 200718 l Głowa jest za duża i w ogóle nie osadzona na karku ... rączki za chude jak na gnoma ... nóżki zresztą też ... no i widzę ze usta się przesunęły w lewo na jego dziubie ... pozdro
Napisano 3 Luty 200718 l tu chodzi o koncept ludzie - czepiacie sie... koncept gnoma dobry jest... kojarzy mi sie z neverwinterem... nie wiem dla czego.. ja bym teraz go wziol i pomeczyl... wiecej pier...kow zrobilbym na kurtce itd... (nie tyle chodzi mi o wykonanie co zamierzenie koncepcyjne... jesli jednak to ma byc ilustracja to faktycznie powinienes nad nim popracowac) pozdrawiam
Napisano 3 Luty 200718 l Autor Hmm fakt jest taki, że nie za bardzo mam czas posiedzieć nad nim więcej... chętnie bym to zrobił, ale... mam też inne zajęcia, a tą ilustracjie zrobiłem nie mając z tego praktycznie profitów. Może kiedyś (może nawet niedługo) nad tym posiedze. Może rzeczywiście nie jest to moja najlepsza praca, ale uważam, że jest przyzwoita (pomimo paru niedociągnięć).
Napisano 8 Luty 200718 l Autor "Szkic" Demona na 11 diggartową CA Battle. Zobaczymy ile się uda nad tym posiedzieć.
Napisano 8 Luty 200718 l zaskakujesz mnie-raz dajesz pracki w ktorych rece nogi kupy sie nie trzymaja,w innych walisz lepsze,czasem ciezko poznac ze to Twoje,a tutaj mamy mieszanke-fajna glowa( w sumie zauwazylem ze bardziej zwracasz uwage na łeb,reszte olewasz-tak bylo z laska-gwiazda i innymi), reszta jednak kijowa i wogole nie pasuje do stwora;nozki chudziutkie-dopuszczalne bylyby gdyby mial potezne rece na ktorych by sie opieral-cos ala goryl. Zwiekszylbym jego mase,dodal wiekszego garba,no ale glowa- lux stary!;]
Napisano 11 Luty 200718 l zajebisty! podoba mi sie,fajne swiatlo, kolorystyka,dziary tez fajne, pokarz łapy jeszcze moze,bo dziwnie uciety obrazek;/
Napisano 24 Luty 200718 l Demon wypaśny :) mialem m.in. na niego glosowac ale zaspalem :/ Brakuje mi troche jakiegos wyraznego akcentu definiujacego "węzeł" - albo w oswietleniu albo kolorystyce.
Napisano 24 Luty 200718 l Autor Mój demon zajął wkońcu 4 miejsce... już po bitwie, ale jeszcze mu poprawie łapska bo mi w końcu średni wyszły... i wrzuce już tą (ostatnią mam nadzieje) wersję... A narazie paruminutowy zarys postaci... tak, żeby sięoderwać od starych prac (tych nad którymi teraz siedzę) na chwilę...:
Napisano 6 Marzec 200718 l Autor "Drag Bike" na kolejną CA Battle na digarcie. Narazie jakieś 3 godzinki, ale jutro jeszcze troche podmaluje:
Napisano 22 Maj 200717 l Autor Oj zarósł ten wątek kurzem totalnie... narazie wrzuce tylko coś na odświerzenie, a zaległości postaram się nadrobić jak znajde chwilę wolnego czasu ;). Poniżej dosyć wolno potraktowana ilustracja dla http://www.klanarchia.pl. I lekkie zbliżenie: No i taki parominutowy szkic z wczoraj dla oderwania się od pracy:
Napisano 22 Maj 200717 l Ten parominutowy jest chyba lepszy niż ten u góry. Zwłaszcza rękaw jakoś dziwnie wygląda. Czekam na ten obiecany update :)
Napisano 28 Maj 200717 l Ostatni mi sie podoba , mily w odbiorze. Przedostatni ma jakas pociagnieta twarz, jakby wiatr ja rozciagna. pozdrawiam
Napisano 28 Maj 200717 l dalej takie smugi bieli obustronne robisz;/ przez to obrazek plaski sie robi-co do samych szkicow-w 1 razi anatomia,w 2 nic bo szybki szkic wiec nie ma sie co czepiac. pozdro!
Napisano 29 Maj 200717 l Autor Dla odpoczynku od wszystkiego - koncept na digartową bitwę. Wrzucam... ale pewnie jeszcze i tak troche nad nim posiedze.
Napisano 7 Czerwiec 200717 l Autor Takie szkice postaci, żeby się "rozmalować" troche przed zabraniem sięza robotę.
Napisano 7 Czerwiec 200717 l w tym pierwszym kolorowym kolesiu z szablą proporcje Ci sie zgubily (jak na moje oko) :)a co do tych ostatnich..to chyba przesadzasz z wyostrzeniem :)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Autor Dzięki Jakkas. No to poniżej wrzucam "moją przerwe" od pracy nad konceptami gnatów, coby niebyło, że nić nierobie. Jakieś półtorej godzinki:
Napisano 26 Czerwiec 200717 l Autor Pociągnąłem jeszcze obrazek, który wrzuciłem do wątku speedowego. Jak Bóg da to jeszcze nad tym posiedze (bo chyba w miarę przyzwoicie wychodzi ;) ), ale na dzisiaj to już wszystko (czas zabrać się za inne rzeczy). Licze na jakieś uwagi i krytykę - cokolwiek... bo ostatnio coś tu cicho u mnie - tak jakby wszyscy mnie nagle zaczęli nielubić (no może poza Jakkasem ;]).
Napisano 26 Czerwiec 200717 l Ogólnie jest spoko ale jak już prosisz o krytykę to proszę cię bardzo, mówisz-masz: - kolor skóry imho nietrafiony (ten fiolet zastąpiłbym czyms innym) - z ręką (tą od frontu) jest cos nie tak, nienaturalnie prosta jak kij, brakuje łokcia i ta rękawica chyba za duża - nóżki bym troszkę powiększył a mieczyki jak już mają być to pomniejszył
Napisano 26 Czerwiec 200717 l spoko spoko :) dla mnie pomysły b fajne..w 2 bym poprawił dłonie i skrócił miecze aaaa Pozdrówka
Napisano 27 Czerwiec 200717 l Kurde, nie mogę się zdecydować, twarz kojarzy mi się z Nightelfem z WoW'a, a mieczyki z Bladedancerem z Lineage 2 ;) Zgadzam się z przedmówcami co do tego, że można by je nieco pomniejszyć. Co do reszty zaś to całkiem snadny koncepcik się robi :)
Napisano 13 Lipiec 200717 l Autor Dwie nagie klaty: Pierwsza na Digartową bitwę konceptową: LOKI. Na obrazku Quetzalcoatl - Pierzasty wąż. Druga jako ilustracja do Klanarchii. Za panienke z katanami jeszcze się zabiorę (narazie poprawiłem odcień skóry i pare drobiazgów, ale wrzuce jak już będzie finito). Shin - Wow jakoś mnie nie kręci... za to przy L2 spędziłem pare dobrych miechów ^^ Wprawdzie moja postać to BD, ale nie był w żadnym wypadku inspiracją... i wygląda zupełnie inaczej ;]. Straszny pożeracz czasu - niektórzy znajomi to już praktycznie żyją w tamtym świecie.
Napisano 14 Lipiec 200717 l Ta pierwsza naga klata,jest bomba, odczuwa się nutkę profesjonalizmu:) Druga praca po prostu "nienazbytskończona" ;)