Napisano 16 Marzec 200718 l dokładnie dokładnie...soda ma rację. Bo w przeciwnym razie jest już ciężej
Napisano 27 Marzec 200718 l Autor Heja! Dawno mnie nie bylo, ale roboty sie nazwalalo i musialem troszke zwolnic. Mimo to udalo mi sie zakonczyc Rig postaci. Jutro postaram sie zrobic ja w innych pozach , zeby pokazac jak te "pompony" dzialaja :] Jak znajde chwilke to cos o rigu napisze. I mam jedno pytanko: czy uzywanie IK solversow jest dozwolone. Pozdrawiam, soda
Napisano 27 Marzec 200718 l Heja! I mam jedno pytanko: czy uzywanie IK solversow jest dozwolone. Pozdrawiam, soda Wg mnie jak wstawiles kosci to zadales pytaie retoryczne!..oczywiscie ze tak! chociaz ja mało wiem!
Napisano 27 Marzec 200718 l yyyyy zalezy od enginu niektore łykaja tylko fk, a niektore suportuja ik - oczywiscie moge sie mylic :))
Napisano 27 Marzec 200718 l Exporter którego ja używam plotuje IK na FK, czyli na IK spokojnie możesz animować, ale do gry i tak idą rotacje poszczególnych kosci. IK używane w engine ustawia się już w nim (jak np przyciąganie stopy do podłoża itp)
Napisano 28 Marzec 200718 l Autor Chidzi mi o samo uzywanie w maxie nie o to czy enginy uzywaja :p Domyslam sie ze exportery exportuja tylko pozycje kosci i rotacje, ale chcialbym miec pewnosc.
Napisano 28 Marzec 200718 l Chidzi mi o samo uzywanie w maxie nie o to czy enginy uzywaja :p Domyslam sie ze exportery exportuja tylko pozycje kosci i rotacje, ale chcialbym miec pewnosc. to nie łatwiej ci Bipeda podstawic pod to?
Napisano 28 Marzec 200718 l Chidzi mi o samo uzywanie w maxie nie o to czy enginy uzywaja :p Domyslam sie ze exportery exportuja tylko pozycje kosci i rotacje, ale chcialbym miec pewnosc. W XSI nie mam żadnych problemów. Uzywam IK, constrainów, expressions. Exportują się tylko rotacje.
Napisano 28 Marzec 200718 l Autor Moim zdaniem biped to kicha. Za duzo ograniczen. Animacje wychodza trzesace sie i dlatego wole kostki.