Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

serwus :)

miriam : haha, no w Polsce jakośtak dziwnie jest (może za granicą też), że w sklepikach ze srzętem ( w sumie to samo miewam z czesciami samochodowymi itp) okazuje sie , że najlepsze jest to , co akurat mają "na magazynie".

I wszystko mozna jakos uzasadnić - nawet firme : "noname" - bo nie płaca na reklame i mają kase na rozwoj technologii :D.

Odnosnie visty , to sie bałem tego cholernie. Vista jest 32 bitowa i 64 bitowa.

Jest chyba do zassania z microsotu pełna wersja - 30 dniowa.

32 bity to nie wiem czy jest sens instalować. Chyba że ktos ma stary komuter ( ale stary komp. może sobie nie poradzić z tym). Polecałbym 64 bitową . Chodzą tu programy "zwykłe " - czyli stare 32 bitowe instalki ( system podczas instalacji robi im drugi "program files" z oznaczeniem : " x86" , i chodzą też instalki 64 bitowe.

Te 64 bitowe mają swoje osobne "program files".

Specjalizowane softy mają juz wersje 64 bitowe. Tak też jest z maxem. Musi być instalka 64 bitowa. ( bo są dwie). 32 bitowa też by sie zainstalowała , i też by chodziła zapene.

Niektóre softy mają w jednej instalce obie opcje , i podczas instalacji sie wybiera , ktorą chcemy. Generalnie , jesli nic sie nie syfi , to warto wybierać 64 bity - > wtedy to ma jakis sens :)

Odnośnie wodotrysków i interfejsu Aero - są fajne i pewnie potem powylaczam ( tak , jak wylaczalem w XP) - ale na razie to mam i sie z tego ciesze :)

Jest jedna , mała rzecz , ktorej nie widze :(. Mianowicie , przeglądając foldery , to na górnej beleczce jest zielona strzałka do góry - przenosi nas poziom wyżej . W Viscie tego nie widze, i musze eksplorować foldery w menu z boku.

Odnosnie zasobów, to sprawa jest ciężka troche. wiadomo że u grafików kazdy mb ramu jest na wage złota. I tu jest mały problem - sma , czysty system, zajmuje 1 gb ramu :(.

Ja tam najezdzania na bila gejtsa nie lubie . Nikt , nie dał mi lepszego systemu do pracy z grafą 3D. Jak ktoś wyprodukuje i upowszchnii d otego stopnia, żeby nie było z niczym problemu to chętnie zerknę . :)

kannula vistula

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

• Odpowiedzi 155
  • Wyświetleń 16,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
[...] Jest jedna , mała rzecz , ktorej nie widze :(. Mianowicie , przeglądając foldery , to na górnej beleczce jest zielona strzałka do góry - przenosi nas poziom wyżej . W Viscie tego nie widze, i musze eksplorować foldery w menu z boku. [...]
Zastąpili to chyba paskiem u góry. Wybierasz poprzedni czy poprzednio-poprzedni folder z poziomego paska u góry. :)

Inne, ale równie sprawne, jeśli nie bardziej.

Napisano

serwus :)

Zastąpili to chyba paskiem u góry. Wybierasz poprzedni czy poprzednio-poprzedni folder z poziomego paska u góry. :)

Inne, ale równie sprawne, jeśli nie bardziej.

tak , tak, widziałem to . tylko chodzi mi o sytuacje, gdy do jakiegoś folderu dostaję sie ze skrotu. I sobie tam myszkuje, a potem chce isc wyżej - i wtedy

musze eksplorowac, lub przełaczyć sie do pulpitu i startować z "moj komputer" . troche to glupie.

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

serwus biglebowsky :)

oooo, faktycznie działą :) super i dzięki !

pozdrawiam i życze powodzenia :)