Gość P. Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 witajcie . od jakiegos czasu prcuje na tym ludzikiem. jestem na etapie plaszczyka pozdrawiam P.
Anonymous Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Zajefajny:D Będę tu często zaglądał Pozdro, Kozioo
Gość P. Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 tak. tylko ja chcialem dac wiecej obrazkow ale szkura mac nie mam pojecia jak :) musze potrenowac :)
Gość P. Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 plaszczyk jak pisalem nie gotowy ale cos juz jest
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 no no no bardzo ladnie, naprawde, zadnych uwag (pod warunkiem ze narzucisz plasz i ni ebedzie widac barkow :) )
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 oops jak to pisalem to jeszcze nie bylo ostatnich obrazkow :D
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 plasz - rekawy, ale ich chyba jeszcze nie robiles... i jakos dziwnie sie uklada na jego prawym boku, ale moze to tylko zludzenie apteczne :)
pg Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 eeeeeeee...pleas show a wire!!!!:) BTW: ...ja pier....ale mi sie podobaja faldy:)
inespew Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Chłopie masz talent. Szczena opada. Czekam na więciej
dr Ug Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Heheh... witamy w naszych skromnych progach;) Modelik widzialem juz na F3D, a jezeli tam nic nie powiedzialem, to powiem tutaj: BOSKIE! Gdzie mozna kupic takie buty? :)
Gość P. Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 heh, witam. wiesz nie wiem gdzie mozna kupic, widzialem takie na nogach jakiego gotha na castleparty w bolkowie. cylinder tez jest natchniony przez wokaliste jednego zespolu :) umbra et imago sie nazywa. polecam ich stonke a szczegolnie galerie :)
_michal Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Tu też Ci powiem ze bardzo mi się podoba, a co. :)
Gość P. Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 witaj empeck :) wiesz :) lasy na pochlebstwa jestem. na f3d juz nikt slodzic mi nie chce wiec sie tu przypaletalem :) jak tu tez wyczerpia sie poklady slodu no to nie wiem co bedzie... cgtalk moze :)
MeG Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 wow piekne kilmacik az ozczyska wylaza piekne troche w klimacik Broma wpada cudene prawo i chyle czola !!
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 zeby ktos nie pomyslal ze mi sie nie podoba - bardzo mi sie podoba :)
adek Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Po prostu piękny model! Nic dodać nic ująć! Link obrazkowy na głównej już powinien być :) Witamy!
Gotham Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Hah, witaj na forum. Modelik śliczny (nowinka obrazkowa na głównej ;) ). Co do uwag to brakuje wnętrza ust (zlepienie jest widoczne) oraz jakoś twarz w okolicy nosa mnie nie przekonuje.
Gość P. Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 no wiec glowa powstala pierwsza i ten model w zasadzie mial byc mniej skomplikowany i tak dlubalem, dlubalem no i nadlubalem tak ze glowe i tak musze poprawic bo odstaje poziomem od reszty. jest tam kilka duperelek ktore mnie gryza w oko, miedzy innymi usta. ale wszystko w swoim czasie. jak znajde czas wpierw dokoncze plaszczyk. potem poprawki glowy no i chce jeszcze jeszcze troche uwypuklic jego charakterek. dzieki panowie za pochlebstwa. mile to strasznie :) milo sie robi i w ogole jest milo :) pozdrawiam P.
jedi-killer Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 podoba mi sie bardzo twuj model poducz mnie troszke :) w robieniu glowy bo jak raz zrobilem to wyglondala ta glowa jak po wielkim wypadku i spalowaniu :D a pokuj ktury ostatnio dalem na forum (1muj obrazek tutaj) bede robil na nowo bo troche nie wyszedl tak czuje :( gg 4730316 msn [email protected] mail [email protected] :D ale nie musisz jak nie chcesz. Pozdrawia Jedi-Killer :D
Gość P. Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 hm.... jedyne co moge zrobic to polecic jakies dobre refy albo literature, nic wiecej. wiec: 1. ksiazki pana hogatrha szczegolnie dynamic anathomy http://www.amazon.com/exec/obidos/search-handle-url/index=books&field-author=Hogarth%2C%20Burne/102-9546200-6175364 2. Jeno Barcsay - Anatomia dla artysty http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1586631748/qid=1067354282/sr=1-1/ref=sr_1_1/102-9546200-6175364?v=glance&s=books ta pozycje jest tez w polskiej wersji jezykowej wydana przez bodajze ossolineum ale chyba juz nie do zdobycia. 3. Sarab Simblet - anatomia dla artysty http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/078948045X/qid=1067354416/sr=1-1/ref=sr_1_1/102-9546200-6175364?v=glance&s=books jest polska edycja, do kupienia w empiku. szczegolnie polecam pozycje nr 1. niestety u nas nie do zdobycia.
dr Ug Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Pozycje nr 2 byla AFAIK wydana milion lat temu, osobiscie nigdy na oczy nie widzialem polskiego wydania. Mam za to wersje angielska kupiona za smieszna sume 100zl (po przeliczeniu) w Muzeum Narodowym w Budapeszcie;) Rozrysowany kazdy miesien, kazda kostka... Pozycja 3 jest genialnie wydana (kalka na zdjeciu, kto widzial ten wie) i ma przepiekne zdjecia. Nie jest jedak tak szczegolowa jak ksiazka Jeno Barcsaya. \"Jedynki\" nie znalem, ale zaraz poznam.... ;) EDIT: Jednak nie poznam - po kliknieciu \"look inside\" wyskakuje 404 :(
giorgione Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Modelik barzdo fajny a modelowanie boskie :D Pozdr Giorgione
Gość P. Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 no to jedynka zdecydowanie debesciak... ale to jest troche inna anatomia. gosc traktuje cialo jak bryle, maszyne, postacie sa bardzo przerysowane ale... wypas. poprostu wypas. po stokroc polecam a pozycje nr 2 mam w naszym ojczystym jezyku :) pozyczona i wlasnorecznie skanowana w 600 dpi :) Edit no i takich typowo 3d http://coldfusion.art.msstate.edu/camenisch/thehumanhead/home.html# http://www.metagons.com/ no nic wiecej do glowy mi nie przychodzi no i jeszcze fineart.sk ale ostatnio nie dziala
Gotham Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Hi, Co do książek to nie można zapominać o Loomisach który leżą na GFXie w pdfkach :). A co do modelu to jeszcze rzuciło mi się w oczy uszko. Czy aby na pewno jest dobrze ustawione? Myślę że jakby je przepchnąć do przodu i w dół powstałą by dużo lepsza harmonia.
Gość P. Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 no tak, lumisy ;) co do uszu... co do tego ze jest wrazenie ze sa trocha za daleko w kierunku tylu glowy to zgadzam sie, jest takie wrazenie :) ale w teori znajduja sie w dobrym miejscu, 2/3 odlaglowsci miedzy przodem a tylem glowy. a co do loomisow. mowisz ze gdzie sobie leza ? bo byla stronka loomisk books project ale juz zdechla i juz nie ma loomisow
Gotham Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Dla mnie osobiście wzorzec 2/3 jest uproszczeniem gdy dołoży się do niego proporcję miedzy końcówką nosa a kością policzkową jest ok. (to jest tylko moje zdanie a nie prowokacja kłótni)
Gość P. Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 co do glowy i jej proporcji... no to ze mna ciezka dyskusja bedzie :) i dojscie do porozumienia prawie niemozliwe :) dlatego ze... jestem skazony hogarthem... moim guru on jest... i podobno w moich modelach czuc jego potworny wplyw i ja sie z tego ciesze :) bo jak pisalem moim guru jest on i nikt inny... no moze jeszcze ksawery dunikowski... no moze jeszcze tamara lempicka. no nie wazne. wazne jest to ze jestem w nich zapatrzony i jesli ktos bedzie mi staral sie udowodnic ze to nie jest dobre to poleje sie krew :) a wcisnalem jeszcze taki stary przykladzik. ta glowka powstala juz dosc dawno z ksiazka hogartfa w reku pozdrawiam p. ps no wiec gdzie ten loomis lezy? na jakim gfx\'ie ?
Cpt.Obvious Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Świetna praca...Czekaj, gdzies oczy mi pod stół wyleciały i muszze ich poszukac :)
dr Ug Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 \"Jakim gfx`ie\"? :| http://www.gfxartist.com (Features-->Tutorials--> na samym dole)
Kuciel Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 aaaaaaaaaaaa:o:o:o padlem na kolana i nie moge sie podniesc bom niegodzien ogladania takiego cudenka:D
Yano Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 No wypas. Modelować to ty umiesz. Będzie miał ten model jakieś praktyczne zastosowanie?? np do animacji czy coś? bo mam nadzieje, że na modelowaniu sie ta praca nie skończy. Ciekawe czy tekstury robisz równie dobre?
Gotham Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Dyskusja nie dyskusja każdy ma prawa do swojego zdania/opinii ;) A co do zaprezentowanej główki to słodziutka, szkoda tylko tych fałdek, bo źle się zawijają i zwisają (kanciasto?) chodzi mi o spód główki.
und3r Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Tak .. może ekspertem nie jestem ale podzielam zdanie G. jakos tak się układają jakby broda byla oparta szczeką o jakiś przedmiot :) Ale ogólnie podoba mi się dokładność pracy :) Pozdrawiam
Gość P. Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 oczywsicie niezmiernie mi milo ze sie wam chlopaki podoba. co do dziada. ja go robilem dawno, ponad rok temu nawet sam nie pamietam kiedy... no jakis czas:) w kazdym razie w zeszlym roku. co do faldek to sa do bani, prawda, dzis robil bym je inaczzej, mowie tylko i wylcznie sposobie zawijania , kwadratowosci. pokazalem ja tylko po to by unaocznic co robia ksiazki hohartha z ludzi :) chodzilaem sobie ja po ulicach spokojnie dostalem taka... do reki ksiazke i prosze... teraz juz jestem uzalezniony, (heh, pryzpmina mi sie taki kultowy filmik: bulgarski pocisk i momet gdy ginie kazik \" zazywasz przegrywasz\" no nie wazne, taka dygresja). wyrazac zdanie wolno, oczywiscie ze wolno ale ja juz teraz powiadamiam ze czasem jestem gluchy i nic do mnie nie dociera procz pochlebstw :) no ok. oczywiscie ze zycie bambosza nie zakonczy sie w chwili gdy zakoncze nad nim prace. tekstur robic ja nie bede... bedzie robil to ktos inny, ktos kto wedlug mnie robi to lepiej , robi to duzo lepiej, jest w tym tak dobry ... jak ja w modelowaniu :) .. co ja gadam jest lepszy! co dokladnie z bamboszkiem bedzie to jeszcze teraz nie zdradze. wszystko w swoim czasie... w kazdym razie napewno sie dowiecie. pozdrawiam P.
kora Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 generalnie klimacik tej postaci jest swietny. facet ma swoj charakterek:) sama sylwetka to bo ja wiem- troche z maynardem mi sie kojarzy, ale mniejsza o to. jesli chodzi o twarz to podzielam zdanie o \"kantach\" na dole i jakos tak zmarszczki przy oku wydaja mi sie takie zbyt idealnie okragle... troche chyba pokrecilam mam nadzieje ze nie jest to zupelnie niezrozumiale:P
Gość P. Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 z maynardem ... ;) wiesz co ... moze cos w tym jest a moze nie. bambosz jest bardziej w klimatach bolkowskich niz tulowskich choc tulowskie tez fajne... oj fajne..... wlasnie! przy okazji :) poszukuje filmow braci quai. ;) Edit ale pisalas o posturze ... i sie zgodze. maja cos wspolnego ale to raczej przypadek. P.
kora Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 alez ja bon boze nie neguje bamboszowej bolkowosci:P jak by nie patrzec to koles w moim typie jest;)
Anonymous Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 bardzo ładnie i szczegółowo wykonana praca !!! chciałbym zobaczyć prackę w finalnej fazie bo jak narazie to jestem pod wrażeniem jak wielki brat:) co do zdania niektórych osób nie zgadzam się bo dla mnie postać jest wykonana ok za dużo czepiania za mało pokazywania:)
Saico3D Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Mnie sie bardzo podoba garderoba postaci jest bardzo dopracowana (faldki, przeszycia,itp) głowka tez fajna zwazywszy ze z przed roku kolejny etapik ku doskonałości:) POZDROWKA
Gość P. Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 hi. poprawilem mu troche glowe bo odstawala jakoscia od reszty. pozdrawiam P.
Gość User190 Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Bardzo dopracowany modelik - chyba bym ostatnie nerwy przy takiej zabawie stracił ;) Brawo!!
kora Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 asz ty... kurcze... brak slow... gratuluje...
Kuciel Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 ja wymiekam, zamykam sie w swoim pokoiku, wlaczam maxa i wyjde dopiero jak bede tak umial, do zobaczenia za wiecznosc...:D naprawde super!!
Rekomendowane odpowiedzi