arcade Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 W tym temacie celem będzie wymodelowanie czegoś co można by było nazwać "kupą złomu". Czy to będzie stary samochód, rozbity helikopter, gigantczny robot czy stara platforma wiernicza to już zależy od was. Temat możecie naginać w każdy możliwy sposób, ale pamiętajcie że np. nowiutkie porshe ciężko kupą złomu nazwać ;) Limity jakie proponuję to: 5000 tris 1024x1024 textura (diff, normal, specular, alpha) Termin - do 15 marca Zapraszamy do wzięcia udziału !!!!!!!!!!!!!!
Przybysz Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Czy Kupa złomu = Kupa gruzu? Tzn obiekt ma być metalowy? Bo nie wiem czy np. ruiny podchodzą pod temat...
Cruzh3r Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Ziomuś ja bym polemizował nad wybranym tematem. Mało będzie uczestników bitwy jeżeli patrząc na temat nie będą mieli pojęcia co wymodelować... Im więcej trzeba myśleć tym mniej się ludziom chce modelować:D
Ardeni Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Mimo szkoły, matury itd, biorę udział, muszę potrenować textury. Temat fajny i mi podchodzi.
arcade Napisano 18 Luty 2007 Autor Napisano 18 Luty 2007 Przybysz -> nom imho złom to złom, metal musi być - w każdej formie ale zawsze metal. Ale z drugiej strony jak z ruin by wystawało jakieś mega metalowe rusztowanie - szkielet budowli to imho byłoby już gites :) Cruzh3r -> To trochę tak na dwoje babka wróżyła. Ostatni temat nie był do końca sprecyzowany a ludzie porobili pracki. Mogłem zarzucić temat "stary samochód" albo "popsuty robot" ale wtedy ludzie od enviro by narzekali że organika a organiczni że nieorganika, a tak każdy może sobie wymyśleć to co by mu pasowało. Shalivan -> nom, go go go! :) Adreni -> jw ;)
Bruneq Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 no no...przyda sie do mojej pracy lic!:) tylko trzeba by jakis concept wymyslec!
..::Krzysiek M::.. Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Bruneq jak lubisz robić mechy to zrób Doga z Half Life 2:D
Shogun 3D Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Ziom, ten pomysł Klicka z animowanymi gifami był moim zdaniem super. Proponuję aby każdy, kto chce - takiego gifa umieścił. :)
peterr Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 zrobiłbym coś takiego:D jak to sie nazywa[ło] w star wars?:P fajny temat:P
Bruneq Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 shogun...ale w wiekszej rozdzielczosci taki gif zajmowalby sporo!:Pi napewno server Max3d by tego nei pociagnol!
arcade Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 Hejo - no gify dobre są :) Chyba już większość się nauczyła je robić - z konieczności (w tym ja :P) Więc jak chcecie to zapodawajcie - dla mnie to dodatkowy plus jak mogę obejrzeć model z każdej strony no i pracka ciekawiej wtedy wygląda niż na statycznych obrazkach. Tak ja Buneq zauważył trzeba jednak zachować pewien umiar, żeby się nie ładowało niewiadomo ile... To chyba każdy rozumie i sam sobie założy ile takie coś może być ładowane, jaka rozdziałka, ile klatek itp. chveti - nie bardzo rozumiem? No raczej wyłącznie linkowane z zewnątrz, np. z imageshack.us, no jak wiadomo załączniki na forum wyświetlają się jako miniaturki a nie full obrazki. Radzisz - AWW YEAHH - taki kurczak może naprawdę super wyjść, świetny pomysł :)
chveti Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 ziomuś - to było do Bruneq'a :) btw. można ograniczyć rozmiar gifa np do 640x480/12fps.
Przybysz Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Tylko jest jeszcze jedna sprawa. Statyczne też muszą być coby do podsumowania bitwy je wcisnąć. Jak pewnie niektórzy zauważyli aby obrazki nie poznikały w przyszłości, Klicek wrzuca je na jakiś swój serwer a gify żrą miejsce i transfer. A i z uploadem czasem może być problem. Więc może gify to dla chętnych raczej... Pozdro
KLICEK Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 no dokladnie, chodzi o predkosc wczytywania sie tych obrazków gifowych, gdyby ich wielkosc nie przekraczała 500 kb to było by super, moglbym je wrzucac do siebie, niestety wczesniej było tak ze jak zebrałem wszystko dochodzilo to do 25-30 mb, gdybym wrzucił to wszystko w watek, to ludzie z laczem 128 (a takie własnie mam i pewno kilka osob z takim laczem tez by sie znalazla) by zwariowała gdyby miała czekac godzine na otworzenie sie obrazkow :D Ale spoko załozyłem nowe ftp 200 mb,bo na tamtych sie miejsce skonczylo prawie, wiec spokojnie mozemy poszalec :)))
Gość Marioza Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 e to ja tez sobie zarezrwuje miejsce :), juz od dawna chodzi za mną zrobienie totlanego wraczyska samochodowego, pytanie czy koncept ma być własny czy tez moze to być zainspirowane fotką?
arcade Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 Koncept własny, zainspirowany fotką, ukradziony, jaki bądź ;) Faktycznie uczestników jakoś nie widać :/ Sam do egzaminu nic nie zrobię, ale może ludzie napiszą czemu nie chcą startować w bitwie :) Czy temat nie pasuje czy limity nie takie? Zawsze można to zmienić lub ewentualnie będzie nauczka na przyszłość :) pozdrawiam
peterr Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 oj no ja narazie zrobiłem kawał "nogi" ,chwilowo mam troche ostro w szkole i egzamin za 2 tyg. ale w weekend pokarze co tam mam:P
Shogun 3D Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 No to pokazuj. No i załóz własny wątek. Na razie bierze oficjalnie udział 4 userów. WTF? (W razie czego dla moderacji WTF = Wielkie Twierdzenie Fermata :) )
Cruzh3r Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 hmm, minibitwy chyba zawieszą się do końca dużej bitwy;) Na pewno będzie mniejsza frekwencja
Bruneq Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 czemu? to tym ktorzy nei biora udziału w bitwie juz nic sie nie nalezy?
peterr Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 nie zawieszą:D i tak nie startuje w głównej a na minibitwe powinienem znaleść czas pomędzy fce a maturką :( gogo power rangers:P
KLICEK Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 to jak panowie ? konczymy czy jeszcze chcecie troche czasu ?:)
Rekomendowane odpowiedzi