Napisano 20 Luty 200718 l Zakupiłem sobie nowy sprzęt Core 2 Duo E6300 2x 1024 GB RAM i mam 2 instalki 3ds maxa 32 i 64 bitowe wersje, którą mam zainstalować? Wypróbowałem już 32 bitową wersje czy jest wogle jakaś różnica jeśli zainstaluję tą drugą czy wogóle cos uzyskam np. lepszą wydajność renderingu i takie tam..?. PROSZE O POMOC
Napisano 20 Luty 200718 l Jeżeli masz 64 bitowy system to nie ma się co zastanawiać, instaluj wersję 64 bit.
Napisano 20 Luty 200718 l Tzn system mam 32 bitowy XP SP2 a procek 64 bitowy więc chyba powinienem Viste zainstalować? Jak narazie wszystko działa tylko czasem wyskakuje dziwny błąd taki jak u kolegi http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=35717
Napisano 20 Luty 200718 l jesli chodzi o max'a to nie pchaj sie w 64bit'y !! sprzet mam w sygnaturce i na nim zainstalowalem win xp 64bit, pomijajac problemy ze znalezieniem sterownikow do sprzetu bedziesz mial problemy z max'em, konkretnie chodzi o to ze dzialanie material editora w max64 bit jest zalosne szczegolnie jesli sie uzywa Vray'a. Zainstalowalem xp pro sp2 i wszystko jest jak byc powinno, pozatym rendering jest o kilka procent szybszy. Pamietaj tez ze 64bit to mozliwe problemy z oprogramowaniem ktorego uzywasz, ja np. mialem problem z PS CS2 i musialem na CS jechac. P.S. uzywalem vray 32 i 64 bit odpowiednio dla systemu i max'a
Napisano 20 Luty 200718 l jedyny minus systemu 64 i maxa to ze nie ma sterowników do bluetooth, w maxie kulki od material editora się ładują wolniej (ale bez przesady, da sie wytrzymać) i kłopot z 2d Displacement w vrayu ktory zostanie rozwiązany w RC4 vraya. poza tym w zyciu nie zawiesił mi się system ani max (pomijając bug z 2ddisplacement). wszystko chodzi stabilnie. Nie mam zadnych problemów.
Napisano 20 Luty 200718 l Ja mam właśnie xp64 i maxa 9 64bity i wszystko byłoby super fajnie, gdyby nie to, że sterowniki do kierownicy świrują maksymalnie. Będę musiał zainstalować zwykłego xp i xp64, bo są momentami problemy mimo, że sterowniki dla nowego oprogramowania radzą sobie bardzo dobrze na xp64, tylko ta kierownica... :/ Więc max64 jak najbardziej, ale jako drugi system na komputerze. :)
Napisano 20 Luty 200718 l Dzięki dzięki bardzo. Zostawie tą 32 bitową wersje renderuje w Mentalu i w sumie bez większych problemów nie wyskakują już mi te błędy. A tak pozatym dwurdzeniówki to wypas na starym kompie 7godzin renderów an jedną scene teraz to w 30 minut renderuje a nawet i szybciej nieskomplikowane sceny.
Napisano 27 Luty 200718 l smiga to jak marzenie.... nic dodac nic ujac...ja odczuwam spora roznice pomiedzy jednym i drugim maxem i wiem ze nie warto wracac do ery i386....