Skocz do zawartości

Czym lepiej modelować ?? 35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czym lepiej modelować ??

• Box modeling
      12
    • modelowanie za pomocą plane
      23

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ogolnie to preferuje box modeling, ale pojazdy (zrobilem kiedys polowe "pojazdu"..) lepiej sie chyba robi planem, hlehe pozdr

Napisano

No więc zaczynam od boxa... i czasem zdarza się tak że usuwam z niego wszystko oprócz plejna czy dwóch :D

Napisano

plane czyli f2f :) jesli chodzi o pojazd :) choc w sumie nie ma roznicy czy z boxa czy z plane gdyz kazda metoda bedziesz robil tak samo ;)

pozdro

Napisano

Róznie, zależnie od obiektu, ale jak używam referek, to zdecydowanie plane. Bryly modelowane na oko od ręki - zwykle z boxa.

Napisano

Mój kumpel, pro grafik robi samochody i wszystko inne w Rhino z linii, a po zrobieniu obiektu otwiera go w 3ds max i tam texturuje :)

A co do mnie to ja jeszcze nie robiłem autek, ale raczej wolałbym box, odrazu ustawił grubość autka itp ;p

Napisano

Ja nie bawie się w NURBSy, bo i tak zagęszczają siatkę, ale za to w sposób calkowicie niekontrolowany. Jak chcę coś wygładzić i narobić sobie dużo poly to od tego mam Turbo Smootha. Tyle, że jak go nakładam, to na w pelni kontrolowany przeze mnie model.

Napisano

Zagłosowałbym, ale na prawdę nie wiem z jakiej "bryły" zaczynam, wydaje mi się że z czasem jest to obojętne i modeluje się odruchowo, często ja także z kostki pozostawiam jedną ścianę itd, każdy robi jak lubi :)

edit - Jednak wybrałem, plane

Napisano

a ja zaczynam od cylindra i pierwsze co modeluje to nadkole :P

i to wcale nie są żarty

no dooobra ale tak naprawde to większość ścianek wywalam iiiii zostaje kilka planeów ;]

Napisano

Jak już wcześniej napisano: to praktycznie bez różnicy, z reguły modelując latadła zaczynam od cylindra, lecz równie dobrze mógłby to być box czy płaszczyzna, kiedyś samochody zaczynałem właśnie od maski robionej z plane'a.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności