Skocz do zawartości

Lubisz polish jokes ? 23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Lubisz polish jokes ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Napisano

Zakładam nowy temat Co sądzicie o tzw. Polish jokes ?

Własne zdanie mam ale ciekawy jestem co powiedzą inni ,

być może opinie nie będą tak oczywiste jak mogłoby się wydawać.

Jak ktoś nie zna albo nie słyszał wiele a wolałby się zapoznać

to podaje link http://www.polishjoke.com/

Zapraszam do dyskusji startingmax

Prosiłbym po prostu aby ten kto chce powiedział jak podchodzi do tego.

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
a piszę jeżeli to nie jest jasne to jest moim głównym zapytaniem

a co to zdanie znaczy ? O,o

W zasadzie swietny topic na mase spamu i klótni ... tak jak topic o kawalach o zydach, blondynkach, ruskach i uzytkownikach linuxa

Napisano
  • Autor

Nie bo chodzi nie o jakiś szit tylko aby kto chce ustosunkował się do tego , że

za granicą powstają tzw Polish jokes.Mnie to wkurza np że amerykanie wymyślają kawały o głupocie polaków czy o złodziejstwie jak u nich nikt nawet nie wie gdzie jest europa.

Hmm może nie rozmyślnie dałem możliwość nie mam zdania , bo właciwie to dziwne aby kogoś zupełnie nie obchodziło to , że ktoś śmieje się z jego kraju.

Napisano

nie bulwersuj się tak, stereotyp ginie jak się głębiej pozna człowieka. sam tego doświadczyłem z austriakami. a na takie traktowanie zasłużyliśmy dzięki polaczkom. my sie śmiejemy ze skąpstwa szkotów, z tego że rosjanie piją a japońce mają metr 30, a blondynki? trzeba z tym żyć

Napisano

dystansu, jedni smieja sie z religii, inni z blodnynek, policjantow, babie u lekarza, polityki

po prostu nasi rodacy (czyt. polaczki, nie mylic z ministrem infrastruktury) zrobili nam swietna opinie

dopiero co w wiadomosciach podali wielkie oburzenie polakow na temat szwedzkiej piosenki na eurowizje iz przedstawiaja polakow w zlym swietle. ale polaczki szwedzkie nam taki obraz zafundowaly

w anglii tez juz nas znaja ;]

dariuszL wyprzedziles mnie, acz sam mialem konflikty z niemcami. pierwsze pytanie padalo "macie vodke?". poszlo sie do barum zamowilo vodke, wypilo sie razem, sprawy przeszly na temat muzyki i tak juz z nimi zaliczylem festiwal muzyczny w niemczech, hehehe

pozniej okazalo sie ze byli na woodstock i brakuje im takiej imprezy jak w przystanek Owsiaka

Napisano

Uhum, w skrócie, wyluzuj, równie dobrze mozesz sie przejmować tym że blenderowcy mają gdzieś maxowców.

Napisano

mi to wisi czy sa kawaly o polakach cy nie jak smieszne to sie posmieje jak nie to hmmm trudno :D

tak samo inne kawaly o blondynkach policjantach czy innych tematach :)

chlopie wyluzuj

Napisano

ja jestem za nerwowy na takie kawaly nie wiem dlaczego :D ale rania moje serce !

Oczywiscie nie przesadzajmy jezeli kawaly sa lajtowe to ok mozna sie posmiac, ale jak na serio wjezdzaja to odrazu plask powinien leciec :)

nie ma co dawac defekowac komus we wlasne gniazdko tak ?

Napisano

Czy ja wiem czy te opinie o polakach są steoretypami? Sam wlałem w ciągu swojego życia tyle wudy że starczyło by na alkocholizm dla trzech obywateli amerki.. Co do kawałów to mi to lata, karzdemu można coś wytknąć i zamienić to w szyderstwo..tylko pytanie dlaczego takie szyderstwa ludzi śmieszą? To jest tak jakby zaćmiewanie swoich wad pokazując wady innych..

Napisano

aaa no tak, jak tylko o nas cos gorzej, gdzies napisza to juz sa be...

a u nas - w spanialym kraju wzajemnej tolerancji, to sie pewnie nie wymysla o rosyjskich, ukrainskich czy rumunskich obywatelach kawalow...mmh...

pzdr...

Napisano

Amrun i co jeszcze?

Powiedz cos o zydach - cokolwiek napomknij tylko i odrazu jestes hejterem

powiedz cos o gejach - odrazu jestes homofobem

powiedz cos o afroamerykaninach - odrazu sie podnosi krzyk

Glownie chodzi o to zeby nie widziec tylko siebie, wydaje mi sie ze polacy nie sa tacy, jak np. zydzi ktorzy widza tylko siebie, swoja krzywde itp. Geje sie woza tym ze sa gejami ;o

ja np. nie lubie jak ktos ze szwecji wyzywa mnie od slaveworkera ;)

Napisano
Amrun i co jeszcze?

Glownie chodzi o to zeby nie widziec tylko siebie, wydaje mi sie ze polacy nie sa tacy, jak np. zydzi ktorzy widza tylko siebie, swoja krzywde itp. Geje sie woza tym ze sa gejami ;o

ja np. nie lubie jak ktos ze szwecji wyzywa mnie od slaveworkera ;)

hmmm a to jeszcze, ze celowo w swojej wypowiedzi nie napisalem nic o zydach, gejach i afroamerykaninach, gdyz watek dotyczy kawalow "panstwowych" jak mniemam... prawda?

pzdr...

Napisano

Kawały są chyba o większości narodowościach na świecie... więc nie widze dużego problemu.

Mnie to mało obchodzi, szczerze pisząc :P A Wy tu się burzycie i kłócicie ;)

Napisano

ej, no obraźliwe kawały są prawie dla każdego narodu świata... Fakt że polacy są częstym tematem to dlatego że ich się nie lubi raczej - no ale trudno...

Kawał o Francuzach:

- Ile jest w stanie bronić się Paryż?

- Nie wiadomo, bo nigdy tego nie próbowano...

Kawał o niemcach:

- Fiat: włoska solidność, niemiecka pasja

nawet nie tak dużo dowcipów, ale powszechnie obarczani winą za II wojnę światową i zagładę żydów - już pewnie by woleli żeby o nich dowcipy opowiadano...

Kawał o anglikach:

- Janie, przynieś mi proszę pianino.

- Będzie jaśniepan grał?

- Nie, nie mam gdzie postawić popielniczki

O amerykanach

- może kawałów nie ma, ale powszechnie uważa się amerykanów za najgłupszy naród świata

O ruskich:

w sumie to masę ich jest, głównie o tym jak piją

O żydach:

masa dowcipów o holkauście (tych akurat nie trawię) i o wrodzonej skąpości, dusigrosze

O gejach:

czmycha się dwóch pedałów w pupę... (tak się zazwyczaj zaczynają)

Generalnie, jakby każdy się za kawały obrażał to by było kiepawo... Ja uważam to za normalne, niech sobie pochachają z tego jak to pijemy i jacy jesteśmy tępi - trudno.

Ale jak usłyszę od cudzoziemca jakiś hamski dowcip to po prostu pytam się czy naprawdę go to bawi, albo w inny sposób daję do zrozumienia że zachował się jak totalny burak - to imho najlepsza metoda.

Napisano

Swiete slowa, podpisuje sie wszystkimi rekoma pod tym!!!

ale ogolnie nie obchodzi mnie to jakie kawaly o nas kraza, nie lubie takich wiec ich nie czytam i mam spokoj :/...

ale szkoda ze za granica znaja nas przewaznie z tej gorszej strony a czesto zapominaja o dawniejszych czasach i o tym ze zaden narod nie ma sie czym pochwalic tak jak my...(mam na mysli nasza wspaniala historie)

pzdr

Napisano
...Mnie to wkurza np że amerykanie wymyślają kawały o głupocie polaków czy o złodziejstwie jak u nich nikt nawet nie wie gdzie jest europa...

Czlowieku, zluzuj poslady - gdybym sie czyms takim przejmowal, to juz pare lat wstecz zaopatrzylbym sie w mala glowice i poslal ja nad JU ES end EJ {de grejtest kantry in de łorld}

;]

Napisano

Szczerze mówiąc to kawały dzielę na dobre i słabe. Tak samo bawią mnie dobre kawały o Niemcach czy Żydach, blondynkach czy policjantach jak o Polakach czy facetach. Co za różnica ? To żart a nie prawda objawiona.