oczek Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 Witajcie! Ostatnio pracuję nad nową sceną, mianowicie swoim pokojem. Tutaj screen z postępów: Zamierzam wprowadzić jeszcze kilka elementów, popracować nad światłem,no i oczywiście na końcu lekka postprodukcja:) Pozdrawiam Oczek!
voyager Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 No i spas (: Tak patrze i patrze do czego sie przyczepić i ... Dobra, to już będzie czepialstwo: - kabel wychodzi nienaturalnie z wtyczki - na ścianach duży bump (chyba że masz w pokoju na ścianach baranka, to sorki :) ) - na dywaniku za duża textura W czym renderowaleś?
tymko Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 bardzo fajna wizka. Mam wrażenie tylko że kaloryfer jest zbyt duży, a kosz zbyt mały. Reszta super.
oczek Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 Render w v-rayku:) Jak wszystkie materiały. Kabel, ściana, kontakt i dywanik, jak i kaloryfer idą do poprawy:P Jak zdąrze of course z czasem. A tu może kogoś zainteresuje jak wyglądał postęp pracy: Pozdrówki!
vinc Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 Podpisuje sie pod słowami kolegi przedmówcy i dodam jeszcze od siebie że śmietniczek jakiś mały mi sie wydaje, troszke słońce za ostre...ale bardzo mi sie podoba ogolnie...;]
oczek Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 dzięki wszystkim za komentarze! No kaloryferek do poprawy:) Co do kosza na śmieci to jak patrzyłem na jego wymiary, to on taki jest malutki i raczej jest okej, jeszcze raz go zmierze..:P tadzio co do ustawień światła to można powiedzieć standard:P Vray light i target direct. Vray ustawiony jako biały, zaś target lekko żółty. Do tego hdri w global lighting. Target puszczony jest przez okno, żeby nadać kształt odpowiedni. Ogólnie nad światłem w ostatcznej scenie chce popracować. A dokładniej wydaje mi się, żeby zmiękczyć ten target, zwiększyć sampling i złagodzić lekko to słońce:P Jakby kogoś interesowały ustawienia szczegółowiej to wrzucę jutro jak mi się uda. Pozdrowienia i miłej nocki!
arturprx2 Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 generalnie bardzo przyjemna praca ;) oczywiście pochwal sie ustawieniami ;] pozdrawiam
ninja_shuriken Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 full wypas, zajefajna! Tylko kosz powiększ, bo aktualnie to wersja dla krasnoludków :) Wyślij mi texturę drewna, pls.
etyr11 Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Bardzo ladnie oczek. Najbardziej podoba mi sie światło i dywan:) Jak mozesz to umieszc tez texture drewna. Pozdrawiam.
!Ewert Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 cienie za ostre a tak to ogólnie mi sie podoba może sie przyczepić do paru pierdół ale nie bede;p
oczek Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 Witam, dzięki za wpisy:) Śmietniczek, który faktycznie trochę wygląda jak dla krasnoludków, ogólnie jest okej, bo sprawdzałem. On po prostu jest taki malutki, co się w nim tylko chusteczki zmieszczą:P Niedługo będę miał fotę to pokarze. Nawet jest trochę większy niż w rzeczywistości:P Tomuś co do światełka masz rację, w finalnej wersji postaram się złagodzić je jakoś, żeby wyglądało naturalnie, ustawienia światła dam niedługo jak będę miał dostęp do sceny. Teksturka drewna, o którą prosiliście: Pozdrawiam Oczek!
javor Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 ładnie ale proporcje skopałeś ... miarka w dłoń i poprawiaj :)
Georgas Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 będzie cały pokój modelowany czy tylko ten kącik ?? jak możesz to pokaż tex piłki
oczek Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 pomierze posprawdzam:P Chyba jednak zostane przy kąciku, bo pokój za duży:P Jeszcze kącik brata, też bym musiał zrobić:P Wole, jak narazie, dopicować i skończyć tylko ten fragment. Co do piłki, to szczerze, ostra prowizora to jest:P Teksturka, pierwsza lepsza na google'ach:P
vinc Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 No no fajnie, żeby każdy tak texturki wrzucał...powodzenia
oczek Napisano 13 Marzec 2007 Autor Napisano 13 Marzec 2007 vinc nie widzę przyczyny czemu by nie wrzucać:P Zwłaszcza, że to nie jest jakiś projekt komercyjny, a większość tekstur, wziąłem z innych serwisów i tylko lekko je poprzerabiałem:) Mały updajcik, nie ma czasu na modelowanie:/, zmiękczyłem cienie, chyba są lepsze?! To że są niebieskie to się poprawi:P Trochę przesadziłem:) Siekierka, też się pojawiła. Ale jakoś mi nie przypadła do gustu, choć mam taką w pokoju.. Pozdrawiam!
cta Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 jest co tu dużo mówić, sam widzisz jak jest, a jest fajnie ;)
LHT Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 wiekszy render jakieś dziwne światło ma i ten błenkit koło kaloryfera, hmmm, 10-tka wyglądała najkorzystniej :-) pozatym bardzo fajnie wygląda
oczek Napisano 13 Marzec 2007 Autor Napisano 13 Marzec 2007 dzięki cta! :) LHT to niebieskie to jak napisałem to się poprawi:P Niepotrzebnie ustawiłem we wnętrzu błekitne cienie i tak wyszło. No fakt, że render powinien być większy ale wtedy przy takich ustawieniach musiałbym się liczyć z 4 godzinnym renderem, a nie mam czasu..:( Chlip. Wydaje mi się, że te ostre cienie były gorsze od tych łągodnych tutaj..Tylko coś się złego zrobiło na szafce tej na dole po lewej, o to: . Myślę, że jeszcze dzisiaj późnym wieczorem uda mi się wrzucić coś po lewej stronie na ścianie, by zapełnić,bo pusto, no i może kapciuchy na podłoge:) Pozdrawiam Oczek!
oczek Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Napisano 18 Kwiecień 2007 Nowy render, zmiana światła, myślę, że to są po mału już ostatnie poprawki. Nie mam czasu, by to męczyć. Pewnie trochę bumpa ściągnę ze ściany i coś dorzucę, i koniec! Pozdrówki 4all!
siwy Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 całkiem niezły render. ciupaga dopełnia kompozycji i czyni ją w pełni harmonijną :)
ReflectVision Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 a gdzie komputer na ktorym robisz ta vizke ? :D fajnie wyglada :)
oczek Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 dzięki siwy. Ciupaszka to pamiątka z Zakopanego:P Leży w miejscu łatwego awaryjnego użycia:P Qba thx. Nic Ci nie umknie:P Masz rację komp jest, stoi tuż przy kaloryferze, pod oknem,nie wiem tylko czy warto go modelować,bo musiałbym kadr rozciągać. Zastanowię się jeszcze:)
ReflectVision Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Nic Ci nie umknie taki juz jestem spaczony :D bardzo fajne oswietlenie ;) pozdrawiam
oczek Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 obiecałem kiedyś ustawionka:) Proszę bardzo: [Jak coś to pytać:)]
makbol Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Fajnie, sterylnie. Czekam na kolejne update'y. Dzieki za texturki i screen
Rekomendowane odpowiedzi