Napisano 6 Marzec 200718 l Witajcie! Ostatnio pracuję nad nową sceną, mianowicie swoim pokojem. Tutaj screen z postępów: Zamierzam wprowadzić jeszcze kilka elementów, popracować nad światłem,no i oczywiście na końcu lekka postprodukcja:) Pozdrawiam Oczek!
Napisano 6 Marzec 200718 l No i spas (: Tak patrze i patrze do czego sie przyczepić i ... Dobra, to już będzie czepialstwo: - kabel wychodzi nienaturalnie z wtyczki - na ścianach duży bump (chyba że masz w pokoju na ścianach baranka, to sorki :) ) - na dywaniku za duża textura W czym renderowaleś?
Napisano 6 Marzec 200718 l bardzo fajna wizka. Mam wrażenie tylko że kaloryfer jest zbyt duży, a kosz zbyt mały. Reszta super.
Napisano 6 Marzec 200718 l Autor Render w v-rayku:) Jak wszystkie materiały. Kabel, ściana, kontakt i dywanik, jak i kaloryfer idą do poprawy:P Jak zdąrze of course z czasem. A tu może kogoś zainteresuje jak wyglądał postęp pracy: Pozdrówki!
Napisano 6 Marzec 200718 l Podpisuje sie pod słowami kolegi przedmówcy i dodam jeszcze od siebie że śmietniczek jakiś mały mi sie wydaje, troszke słońce za ostre...ale bardzo mi sie podoba ogolnie...;]
Napisano 6 Marzec 200718 l Autor dzięki wszystkim za komentarze! No kaloryferek do poprawy:) Co do kosza na śmieci to jak patrzyłem na jego wymiary, to on taki jest malutki i raczej jest okej, jeszcze raz go zmierze..:P tadzio co do ustawień światła to można powiedzieć standard:P Vray light i target direct. Vray ustawiony jako biały, zaś target lekko żółty. Do tego hdri w global lighting. Target puszczony jest przez okno, żeby nadać kształt odpowiedni. Ogólnie nad światłem w ostatcznej scenie chce popracować. A dokładniej wydaje mi się, żeby zmiękczyć ten target, zwiększyć sampling i złagodzić lekko to słońce:P Jakby kogoś interesowały ustawienia szczegółowiej to wrzucę jutro jak mi się uda. Pozdrowienia i miłej nocki!
Napisano 7 Marzec 200718 l generalnie bardzo przyjemna praca ;) oczywiście pochwal sie ustawieniami ;] pozdrawiam
Napisano 7 Marzec 200718 l full wypas, zajefajna! Tylko kosz powiększ, bo aktualnie to wersja dla krasnoludków :) Wyślij mi texturę drewna, pls.
Napisano 7 Marzec 200718 l Bardzo ladnie oczek. Najbardziej podoba mi sie światło i dywan:) Jak mozesz to umieszc tez texture drewna. Pozdrawiam.
Napisano 7 Marzec 200718 l cienie za ostre a tak to ogólnie mi sie podoba może sie przyczepić do paru pierdół ale nie bede;p
Napisano 7 Marzec 200718 l Autor Witam, dzięki za wpisy:) Śmietniczek, który faktycznie trochę wygląda jak dla krasnoludków, ogólnie jest okej, bo sprawdzałem. On po prostu jest taki malutki, co się w nim tylko chusteczki zmieszczą:P Niedługo będę miał fotę to pokarze. Nawet jest trochę większy niż w rzeczywistości:P Tomuś co do światełka masz rację, w finalnej wersji postaram się złagodzić je jakoś, żeby wyglądało naturalnie, ustawienia światła dam niedługo jak będę miał dostęp do sceny. Teksturka drewna, o którą prosiliście: Pozdrawiam Oczek!
Napisano 7 Marzec 200718 l będzie cały pokój modelowany czy tylko ten kącik ?? jak możesz to pokaż tex piłki
Napisano 7 Marzec 200718 l Autor pomierze posprawdzam:P Chyba jednak zostane przy kąciku, bo pokój za duży:P Jeszcze kącik brata, też bym musiał zrobić:P Wole, jak narazie, dopicować i skończyć tylko ten fragment. Co do piłki, to szczerze, ostra prowizora to jest:P Teksturka, pierwsza lepsza na google'ach:P
Napisano 13 Marzec 200718 l Autor vinc nie widzę przyczyny czemu by nie wrzucać:P Zwłaszcza, że to nie jest jakiś projekt komercyjny, a większość tekstur, wziąłem z innych serwisów i tylko lekko je poprzerabiałem:) Mały updajcik, nie ma czasu na modelowanie:/, zmiękczyłem cienie, chyba są lepsze?! To że są niebieskie to się poprawi:P Trochę przesadziłem:) Siekierka, też się pojawiła. Ale jakoś mi nie przypadła do gustu, choć mam taką w pokoju.. Pozdrawiam!
Napisano 13 Marzec 200718 l wiekszy render jakieś dziwne światło ma i ten błenkit koło kaloryfera, hmmm, 10-tka wyglądała najkorzystniej :-) pozatym bardzo fajnie wygląda
Napisano 13 Marzec 200718 l Autor dzięki cta! :) LHT to niebieskie to jak napisałem to się poprawi:P Niepotrzebnie ustawiłem we wnętrzu błekitne cienie i tak wyszło. No fakt, że render powinien być większy ale wtedy przy takich ustawieniach musiałbym się liczyć z 4 godzinnym renderem, a nie mam czasu..:( Chlip. Wydaje mi się, że te ostre cienie były gorsze od tych łągodnych tutaj..Tylko coś się złego zrobiło na szafce tej na dole po lewej, o to: . Myślę, że jeszcze dzisiaj późnym wieczorem uda mi się wrzucić coś po lewej stronie na ścianie, by zapełnić,bo pusto, no i może kapciuchy na podłoge:) Pozdrawiam Oczek!
Napisano 18 Kwiecień 200717 l Autor Nowy render, zmiana światła, myślę, że to są po mału już ostatnie poprawki. Nie mam czasu, by to męczyć. Pewnie trochę bumpa ściągnę ze ściany i coś dorzucę, i koniec! Pozdrówki 4all!
Napisano 19 Kwiecień 200717 l całkiem niezły render. ciupaga dopełnia kompozycji i czyni ją w pełni harmonijną :)
Napisano 19 Kwiecień 200717 l Autor dzięki siwy. Ciupaszka to pamiątka z Zakopanego:P Leży w miejscu łatwego awaryjnego użycia:P Qba thx. Nic Ci nie umknie:P Masz rację komp jest, stoi tuż przy kaloryferze, pod oknem,nie wiem tylko czy warto go modelować,bo musiałbym kadr rozciągać. Zastanowię się jeszcze:)
Napisano 19 Kwiecień 200717 l Cytat Nic Ci nie umknie taki juz jestem spaczony :D bardzo fajne oswietlenie ;) pozdrawiam
Napisano 20 Kwiecień 200717 l Autor obiecałem kiedyś ustawionka:) Proszę bardzo: [Jak coś to pytać:)]
Napisano 21 Kwiecień 200717 l Fajnie, sterylnie. Czekam na kolejne update'y. Dzieki za texturki i screen