Napisano 6 Marzec 200718 l Witam. W sumie to mój pierwszy post na tym forum :) Ostatnio zacząłem w końcu coś robić po długiej przerwie i efekty tego zamieszczam w załącznikach :) proszę o komentarze, pewnie pare buggów się znajdzie (jeśli nie więcej niż pare :P) Podziękowania dla Chudego za BP i pomoc przy materiale (siatką) ;)
Napisano 6 Marzec 200718 l Witam Model jest bardzo fajny podoba mi się (ja się dobrze nie znam bo organika mi lepiej idzie) + WITAMY NA FORUM ^^ życzę powodzenia w dalszej pracy !! Pozdro
Napisano 7 Marzec 200718 l Witam! Dawaj rendery z widoku Perspective albo z kamery a nie z User. Ogolnie bryla auta ok, pare malutkich bledow, ale to pewnie jeszcze dopracujesz... Coz moge wiecej powiedziec... kolejny Lancelot. mam nadzieje, ze zrobisz wersje rajdowa a nie tunnig...
Napisano 7 Marzec 200718 l Wygląda nieźle ale jeszcze daleka droga!Świetny samochód wybrałeś!O wiele bardzie podobają mi się Evo niż np subarki!Powodzenia i tak jak napisał ..::3D XTREME::.. - dawaj rendery z perspective a nie z user!Pozdrówki i powodzenia!
Napisano 7 Marzec 200718 l Autor więc będe pamiętał o renderowaniu z widoku Perspectiv ;) Apropo Subarki to jest piękna tylko troszke słabo z blueprint'ami a po tej mojej przerwie z 3ds maxem stwierdziłem że Evo będzie dobre to przypomnienia i poćwiczenia ;) Mam nadzieje że Imprezke tez zrobie ale wszystko jest zależne od czasu którego jak pewnie większość nie posiadam zbyt wiele żeby coś konkretnego zrobić ;( Jednak idziemy do przodu i na pewno trzeba działać :) Odnośnie wykończenia to chciałbym żeby to był Wurc ;) (prędzej Ngrupa bo WRC troszke było zmodyfikowane :P ale będizemy myśleć ;) Pozdrawiam i dzięki za komentarze PS update powinien być w weekend niestety dopiero =/
Napisano 7 Marzec 200718 l Co do blueprintów to proponuję zajrzeć tutaj: http://www.tutorials3d.com/eng/blu_list.asp?marca=Subaru Pozdrawiam
Napisano 10 Marzec 200718 l Autor Bardzo skromny update ;/ musze popracować nad tyłem bo mu czegoś brakuje a mianowicie klapy bagażnika lamp i zderzaka i jeszcze mój największy zawsze problem z lampami z przodu ale będę myślał o tym jak tylko znajde chwile ;/ pozdrawiam, oceniajcie i krytykujcie ;)
Napisano 12 Marzec 200718 l Więc tak: Siatka ma strasznie dużo trójkątów których radziłbym się pozbyć.Pokaż jak to wygląda po nałożeniu smootha.Jak zlikwidujesz trójkąty będzie całkiem przezwoicie:) TUtaj machnąłem to i owo:) Pozdrawiam o powodzenia:)
Napisano 13 Marzec 200717 l Witam!! Swinger76--> nie przesadzaj z tymi trojkatami akurat te nie przeszkadzaja a musza byc :) model wymaga tylko godzin giecia blachy czyli przesuwaj vertexy az bedzie gladko :) pozdro i powodzenia
Napisano 13 Marzec 200717 l Autor zredukowałem te trójkąty ale chyba nie trzeba było :P nom niestety jeszcze nie jest to ideał jeśli chodzi o równość "blachy" najbardziej przymasakrowany jest zderzak ale był tak na szybkiego robiony Obiecuje się poprawić ;) dzięki za rady i komentarze Pozdrawiam :)
Napisano 13 Marzec 200717 l Może rzeczywiście troche rpzesadziłem ale teraz jest dużo lepiej:) Trzymam kciuki za nastepne upki:)Powodzenia
Napisano 19 Marzec 200717 l Autor Dobrze zrobiłem ten tył ????? troszke nierówno może jest jeszcze ale poprawie :P NIENAWIDZE ROBIĆ LAMP :PP
Napisano 19 Marzec 200717 l Poza tym że troszke nie równa to i tam to troche jakby zagęsta ta siatka moim zdaniem... zaznaczyłem to co bym zmienil: czerwony - dodałbym, niebieski-usunął, a to co zielone dobrze poukładał i pomyślał jak to uprościć Pozdrawiam i powodzenia
Napisano 19 Marzec 200717 l Autor dzięki :) nad tym zielonym sam miałem popracować bo jest tam strasznie namieszane, może w piątek :/ Pozdrawiam ;)
Napisano 20 Marzec 200717 l Witam Chyba jeszcze cos nie pasuje z dachem (widok z przodu) Za szybko idzie w gore i wyglada jakby mial garba. Poza tym witam wszystkich, jestem tu nowy, chociaz nie do konca - czytam forum juz jakis czas;) Pozdrawiam
Napisano 20 Marzec 200717 l Autor Witam Chyba jeszcze cos nie pasuje z dachem (widok z przodu) Za szybko idzie w gore i wyglada jakby mial garba. Poza tym witam wszystkich, jestem tu nowy, chociaz nie do konca - czytam forum juz jakis czas;) Pozdrawiam Więc witamy ;) Chodzi Ci o te że za szybko idze w góre od prawej do środka ?? Przyglądne się temu ;)
Napisano 20 Marzec 200717 l Ty mnie sie nie zastanawiaj tylko upuj upuj!Coś tam rzeczywiście trochu nie tak ale moze to wina perspektywy?:)
Napisano 23 Marzec 200717 l Więc witamy ;) Chodzi Ci o te że za szybko idze w góre od prawej do środka ?? Przyglądne się temu ;) Tak dokładnie, moim zdaniem linie poziome powinny iść mniej więcej równolegle (patrząć z przodu) a u Ciebie idą w górę i widać jakby garba w przedniej części dachu
Napisano 6 Kwiecień 200717 l Autor witam :) chwile mnie nie było tutaj :P taki mały świąteczny upek ;/ niestety tylko tyle, ale pamiętam o nim :P pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT życze ;) PS nie bijcie za tego rendera z materiałami nie chciało mi się już poprawiać za dużo materiału lustra, popracuje nad tym ale narazie musze skończyć modelować tak się bawiłem :P (perspective, front, i materiał )
Napisano 6 Kwiecień 200717 l ładna lampka, z materiałami też spoko wygląda, ale masz strasznego buga na zderzaku pod grillem, tam gdzie są te wycięcia
Napisano 7 Kwiecień 200717 l Autor kilka poprawek szyby z boku ( których prawie nie widać z tej kamery :P ) i nie wiem dlaczego mi takie ziarna wyszły w niektórych miejscach ;/ jeszcze się troche bawiłem z ta lampą i materiałami jeszcze nie oto mi chodziło ;P pozdrawiam :)
Napisano 7 Kwiecień 200717 l no jakoś te światło do mnie nie przemawia;) popatrz jak zrobił je qba z naszego forum myślę ze tam będziesz miał dożo dobrych referencji:)
Napisano 7 Kwiecień 200717 l Autor no jakoś te światło do mnie nie przemawia;) popatrz jak zrobił je qba z naszego forum myślę ze tam będziesz miał dożo dobrych referencji:) Chodzi Ci ogólnie o wymodelowanie świateł czy o materiały ??
Napisano 6 Luty 200817 l Autor Witam wszystkich ponownie :) przerwa była dosyć spora a i teraz nie będe miał zbyt wiele czasu bo maturka na głowie :/ ale mam nadzieje ze przez weekendy będe mógł coś podłubać w maxie, delikatny upek. Pozdrawiam wszystkich ;)
Napisano 8 Marzec 200817 l Autor coś tam znowu przydłubałem, co z lampami z tyłu, co tam zrobić innego bo średnio mi się to poboba, może ma ktoś jakieś bardziej pomocne fotki ?? proszę o komentowanie, pozdrawiam ;)
Napisano 8 Marzec 200817 l Subaru lepsze by było :P a tak na serio, to bok troszke krzywy, ale jest w dobrą mańke :)
Napisano 9 Marzec 200817 l Autor bok może troszke :P a lampy, bo już mam dość tego lancera :P zresztą i tak teraz nie mam czasu w tym tygodniu coś tylko zrobiłem z tymi lampami:/
Napisano 20 Marzec 200816 l Autor jeszcze coś jest przy tych felgach nie tak ale to juz jutro, troszke za bardzo odstają przynajmniej tak mi się wydaje. trzeba powoli kończyć z tym lancerem bo aż wstyd że się to tyle wlecze :P // lusterko troszke koślawe ale tam chamferek jest, już jest poprawiony ale nie renderowałem ;P
Napisano 21 Marzec 200816 l Autor nowa siatka i lusterko poprawione, jeszcze kosmetyka przy szybach była, dziwnie się cienie układają ;P noo powoli trzeba to skończyć :)
Napisano 22 Marzec 200816 l Autor cos się da to poprawie ale nie będe się rozczulał nad nim już więcej :/ samochód robiony bardzo "na raty", brakuje mi systematyczności ale niestety nie z mojej winy... pozdrawiam ;)