rallyman Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Witam. W sumie to mój pierwszy post na tym forum :) Ostatnio zacząłem w końcu coś robić po długiej przerwie i efekty tego zamieszczam w załącznikach :) proszę o komentarze, pewnie pare buggów się znajdzie (jeśli nie więcej niż pare :P) Podziękowania dla Chudego za BP i pomoc przy materiale (siatką) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Witam Model jest bardzo fajny podoba mi się (ja się dobrze nie znam bo organika mi lepiej idzie) + WITAMY NA FORUM ^^ życzę powodzenia w dalszej pracy !! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Witam! Dawaj rendery z widoku Perspective albo z kamery a nie z User. Ogolnie bryla auta ok, pare malutkich bledow, ale to pewnie jeszcze dopracujesz... Coz moge wiecej powiedziec... kolejny Lancelot. mam nadzieje, ze zrobisz wersje rajdowa a nie tunnig... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Wygląda nieźle ale jeszcze daleka droga!Świetny samochód wybrałeś!O wiele bardzie podobają mi się Evo niż np subarki!Powodzenia i tak jak napisał ..::3D XTREME::.. - dawaj rendery z perspective a nie z user!Pozdrówki i powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 7 Marzec 2007 Autor Share Napisano 7 Marzec 2007 więc będe pamiętał o renderowaniu z widoku Perspectiv ;) Apropo Subarki to jest piękna tylko troszke słabo z blueprint'ami a po tej mojej przerwie z 3ds maxem stwierdziłem że Evo będzie dobre to przypomnienia i poćwiczenia ;) Mam nadzieje że Imprezke tez zrobie ale wszystko jest zależne od czasu którego jak pewnie większość nie posiadam zbyt wiele żeby coś konkretnego zrobić ;( Jednak idziemy do przodu i na pewno trzeba działać :) Odnośnie wykończenia to chciałbym żeby to był Wurc ;) (prędzej Ngrupa bo WRC troszke było zmodyfikowane :P ale będizemy myśleć ;) Pozdrawiam i dzięki za komentarze PS update powinien być w weekend niestety dopiero =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Co do blueprintów to proponuję zajrzeć tutaj: http://www.tutorials3d.com/eng/blu_list.asp?marca=Subaru Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 10 Marzec 2007 Autor Share Napisano 10 Marzec 2007 Bardzo skromny update ;/ musze popracować nad tyłem bo mu czegoś brakuje a mianowicie klapy bagażnika lamp i zderzaka i jeszcze mój największy zawsze problem z lampami z przodu ale będę myślał o tym jak tylko znajde chwile ;/ pozdrawiam, oceniajcie i krytykujcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 Więc tak: Siatka ma strasznie dużo trójkątów których radziłbym się pozbyć.Pokaż jak to wygląda po nałożeniu smootha.Jak zlikwidujesz trójkąty będzie całkiem przezwoicie:) TUtaj machnąłem to i owo:) Pozdrawiam o powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 13 Marzec 2007 Autor Share Napisano 13 Marzec 2007 więc ze smoothem to wygląda tak :) poprawie te trójkąty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Witam!! Swinger76--> nie przesadzaj z tymi trojkatami akurat te nie przeszkadzaja a musza byc :) model wymaga tylko godzin giecia blachy czyli przesuwaj vertexy az bedzie gladko :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 13 Marzec 2007 Autor Share Napisano 13 Marzec 2007 zredukowałem te trójkąty ale chyba nie trzeba było :P nom niestety jeszcze nie jest to ideał jeśli chodzi o równość "blachy" najbardziej przymasakrowany jest zderzak ale był tak na szybkiego robiony Obiecuje się poprawić ;) dzięki za rady i komentarze Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Może rzeczywiście troche rpzesadziłem ale teraz jest dużo lepiej:) Trzymam kciuki za nastepne upki:)Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 Dobrze zrobiłem ten tył ????? troszke nierówno może jest jeszcze ale poprawie :P NIENAWIDZE ROBIĆ LAMP :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Poza tym że troszke nie równa to i tam to troche jakby zagęsta ta siatka moim zdaniem... zaznaczyłem to co bym zmienil: czerwony - dodałbym, niebieski-usunął, a to co zielone dobrze poukładał i pomyślał jak to uprościć Pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 dzięki :) nad tym zielonym sam miałem popracować bo jest tam strasznie namieszane, może w piątek :/ Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimonM Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Witam Chyba jeszcze cos nie pasuje z dachem (widok z przodu) Za szybko idzie w gore i wyglada jakby mial garba. Poza tym witam wszystkich, jestem tu nowy, chociaz nie do konca - czytam forum juz jakis czas;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 20 Marzec 2007 Autor Share Napisano 20 Marzec 2007 Witam Chyba jeszcze cos nie pasuje z dachem (widok z przodu) Za szybko idzie w gore i wyglada jakby mial garba. Poza tym witam wszystkich, jestem tu nowy, chociaz nie do konca - czytam forum juz jakis czas;) Pozdrawiam Więc witamy ;) Chodzi Ci o te że za szybko idze w góre od prawej do środka ?? Przyglądne się temu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Ty mnie sie nie zastanawiaj tylko upuj upuj!Coś tam rzeczywiście trochu nie tak ale moze to wina perspektywy?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimonM Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Więc witamy ;) Chodzi Ci o te że za szybko idze w góre od prawej do środka ?? Przyglądne się temu ;) Tak dokładnie, moim zdaniem linie poziome powinny iść mniej więcej równolegle (patrząć z przodu) a u Ciebie idą w górę i widać jakby garba w przedniej części dachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2007 witam :) chwile mnie nie było tutaj :P taki mały świąteczny upek ;/ niestety tylko tyle, ale pamiętam o nim :P pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT życze ;) PS nie bijcie za tego rendera z materiałami nie chciało mi się już poprawiać za dużo materiału lustra, popracuje nad tym ale narazie musze skończyć modelować tak się bawiłem :P (perspective, front, i materiał ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 ładna lampka, z materiałami też spoko wygląda, ale masz strasznego buga na zderzaku pod grillem, tam gdzie są te wycięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2007 kilka poprawek szyby z boku ( których prawie nie widać z tej kamery :P ) i nie wiem dlaczego mi takie ziarna wyszły w niektórych miejscach ;/ jeszcze się troche bawiłem z ta lampą i materiałami jeszcze nie oto mi chodziło ;P pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Kwiecień 2007 Share Napisano 7 Kwiecień 2007 no jakoś te światło do mnie nie przemawia;) popatrz jak zrobił je qba z naszego forum myślę ze tam będziesz miał dożo dobrych referencji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2007 no jakoś te światło do mnie nie przemawia;) popatrz jak zrobił je qba z naszego forum myślę ze tam będziesz miał dożo dobrych referencji:) Chodzi Ci ogólnie o wymodelowanie świateł czy o materiały ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 Witam wszystkich ponownie :) przerwa była dosyć spora a i teraz nie będe miał zbyt wiele czasu bo maturka na głowie :/ ale mam nadzieje ze przez weekendy będe mógł coś podłubać w maxie, delikatny upek. Pozdrawiam wszystkich ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 coś tam znowu przydłubałem, co z lampami z tyłu, co tam zrobić innego bo średnio mi się to poboba, może ma ktoś jakieś bardziej pomocne fotki ?? proszę o komentowanie, pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Subaru lepsze by było :P a tak na serio, to bok troszke krzywy, ale jest w dobrą mańke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 bok może troszke :P a lampy, bo już mam dość tego lancera :P zresztą i tak teraz nie mam czasu w tym tygodniu coś tylko zrobiłem z tymi lampami:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 jeszcze coś jest przy tych felgach nie tak ale to juz jutro, troszke za bardzo odstają przynajmniej tak mi się wydaje. trzeba powoli kończyć z tym lancerem bo aż wstyd że się to tyle wlecze :P // lusterko troszke koślawe ale tam chamferek jest, już jest poprawiony ale nie renderowałem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 nowa siatka i lusterko poprawione, jeszcze kosmetyka przy szybach była, dziwnie się cienie układają ;P noo powoli trzeba to skończyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 krzywo panie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 cos się da to poprawie ale nie będe się rozczulał nad nim już więcej :/ samochód robiony bardzo "na raty", brakuje mi systematyczności ale niestety nie z mojej winy... pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi