Napisano 4 Listopad 200321 l witam ponownie, zawsze wole robic rzeczy z glowy wiec kozystajac z tego ,ze ostatnio na wykladzie naszkicowalem sobie ciezaroweczke :P no i kozystajac z czasu wolnego od zlecen zaczelem ja modelowac, zobaczymy co z tego wyjdzie.. jest to wizja prosto z glowy.. wszystkie podobienstwa, jesli sa takowe sa przypadkowe :P
Napisano 4 Listopad 200321 l Fajna fajna tylko jezeli dobrze rozumiem to drzwi sa nad samym kolem i mi sie wydaje ze by sie niewygodnie wchodzilo po tych schodkach tak daleko od drzwi. Przesun kolo troche w tyl i schodki daj z przodu albo drzwi przesun w tyl. Pozdro[piwo]
Napisano 4 Listopad 200321 l Swietnie sie zapowiada projekcik ciezaroweczki :) .czkema na nowe screeny.
Napisano 4 Listopad 200321 l już dawno nie widziałem żadnej twojej pracy AcidBoyXL :) widać, że zapowiada się kolejne mistrzostwo :D szkoda tylko, że modelujesz z głowy... nie będzie można ci wytykać błędów ;) trzymaj się [piwo]
Napisano 4 Listopad 200321 l @pionier ...hehe, dzieki ;) @blood_brother no z tymi shodkami to jest roznie..., nie zwrocilem na to uwagi..., w sumie troche sa daleko od drzwi, aaaleee :P np w Magnumce tez sa dosc daleko: http://www.gamasutraexchange.com/Previews/Content_on_5_23_2001_10_08_06%5Cmagnum.jpg4B5CF828-62EC-4982-8C7A993BE05F3C43.jpgLarge.jpg tak czy inaczej dzieki, cos sproboje z tym zrobic. @Bobby_digital no wlasnie, prawdziwy tucker sobie poradzi.. :P @Predator oto i nowe screeny, zobaczymy co z tego wyjdzie @Loozack hehe, eh rozgryzles mnie... wlasnie dlatego postanowilem robic z glowy :P :P
Napisano 4 Listopad 200321 l Ty masz jednak głowe :))) niezle...a kabina bedzie amortyzowana? pewnie tak :)...czekam na kolejne rendery.. pozdr
Napisano 4 Listopad 200321 l No coraz fajniej. Do tak masywnej kabiny bym wydluzyl tyl i dal dwie osie. Pozdro[piwo]
Napisano 5 Listopad 200321 l coraz lepiej :) ale czy trochę nie za dużo tych bocznych okienek ?? ;) no i mam wrażenie, że gdyby to auto najechało przednim kołem na kamień to by się opona rozdarła o kabinę (prawie nie ma wnęki na koło) ale napewno to poprawisz :) zdrówko [piwo] P.S. całe szczęscie jednak jest się czego czepiać [lol2]
Napisano 5 Listopad 200321 l Bardzo ciekawie się zapowiada ;) Ciekawe kształty... PS. Może byś pokazał ten \"szkic\" pzynajmniej oszczędził byś sobie oboty gdyby wyszło, że w budowie pojazdu jest coś nie tak...bo i tak ci damy znać o \"bugach\" ;), a wtedy może być już za późno...:| Pozdr
Napisano 5 Listopad 200321 l @Pablo dzieki, kabina amortyzowana bedzie oczywiscie :P @blood_brother chodzi ci o wydluzenie kabiny czy tylko dodanie jeszcze jednej osi? do takiej kabinki chyba bardziej pasuje 1 z tylu, zrobie render zeby porownac ;) @Daniel thx ;) @Loozack te boczne okienka to hmm jakby to powiedziec.. zreszta zobaczysz na rysuneczku :) no i wneka na kolo jest pod kabina, spoko.. moze skok zawieszenia nie jest zbyt duzy ale chyba starczy... to jest ciezarowek na autobahn ;) @Falcrum thx, jak chciecie to pokaze ten szkic ale od razu mowie ze nie odwzorowuje go w 100%, niektore rzeczy zmieniam wiec nie porownojcie go w ten sposob... ps. sorka za jakosc ale obrazek mial wielkosc 4x6 cm ale chyba cos widac :P
Napisano 5 Listopad 200321 l hmm, no nie wiem... ja bym go jeszcze minimalnie podniósł, bo te drogi w Polsce takie dziurawe ;) a tak w ogóle to jakiego Pana ?? Pan Loozack ?? no co ty :) jak to wygląda :D Loozack i tyle... Panie AcidBoyXL :)
Napisano 5 Listopad 200321 l Dzieki ze specjalnie dla mnie zrobiles:D. Teraz to duzo fajniej wyglada z tymi dwoma osiami. Na szkicu masz dobre \"wygodne\" schodki. Pozdro[piwo]
Napisano 5 Listopad 200321 l Zafajniste...zresztą jak zawsze...:) jest pare bugów ale da się żyć :) A ja i tak nie daruje Ci tego żeś nie skończył tej retro furki...:(
Napisano 5 Listopad 200321 l @Loozack unia do nas idzie, drogi piekne beda :P ...cos sie zrobi, podniesc zawsze mozna.. skoro Pan nalega :P @Bobby_digital szczegol ;) @blood_brother no problem, zrobie dwie wersje ;) a nad tymi schodkami mysle... @Phantom thx, postaram sie zrekompensowac, a retro jeszcze skoncze.. musze.. Nie moglem sie powstrzymac i musialem nalozyc jakies materialy zeby zobaczyc jak to cos wyglada, jutro biore sie za zderzak bo jest troche niedorobiony jeszcze. pozdro
Napisano 6 Listopad 200321 l Fajnie fajnie.Tylko tak jakos pusto Miedzy szyba a wlotem. Jakies szczegoliki by sie przydaly. Pozdro[piwo] Blood_brother Ps sorry za anonimusa ale w szkole jestem i nie chce mi sie logowac.
Napisano 6 Listopad 200321 l Acid ja zwylke wspaniała robota :) może jak juz robisz nowoczewsną linie to zrobisz jakieś nowoczesne felgi nie takie \"zwykłe\" [piwo]
Napisano 7 Listopad 200321 l nie uwazasz ze sie troche za bardzo błyszczy?? rozumiem lakier metalic, ale to chyba troche juz przesadziles. co do samegopomyslu to mi sie podoba, jesli chodzi o wykoannie do malo mozna opbecnie powiedziec, ale jak narazie bardzo dobrze.
Napisano 7 Listopad 200321 l świetna robota, fajny lakier [piwo] P.S. jak jeszcze raz napiszesz do mnie \"Pan\" to się chyba zes... tarzeję ;)
Napisano 12 Listopad 200321 l uhh cos mi stronka nie dzialala przez dluzszy czas niewiedziec czemu ale i tak ostatnio malo zrobilem, @saygon lakier, i inne materialy sa ze tak powiem z pierwszego klikniecia :P zajme sie tym jak oswietle scenke bo narazie 0 lights tylko z niebios... @Panie loozack oczywiscie :)
Napisano 12 Listopad 200321 l buhahahaha...STAR :) Próbujesz pokszepić nashą heavy motoryzacje :P No i prawidłowo...super wygląda :D A może zrobisz z niego transformersa?? :D pordrawiam [piwo]
Napisano 12 Listopad 200321 l a nie lepiej jakby zrobil jakas animacje pokazujaca ta ciezarowke w akcji, zrobil rzuty itp. i wyslal do STAR\'a. Moze wtedy zrobiliby ciezarowke ktora moznabyloby sie pochwalic na zachodzie :) A tak na powaznie to model bombowy :)
Napisano 12 Listopad 200321 l świetne ujęcie, kocham takie zbliżenia [piwo] btw: mógłbyś pokazać siatkę low-poly ?? jak nie chcesz pokazywać całej to chociaż siatkę przedniego zderzaka, najlepiej z tej kamery co na ostatnim ujęciu :)
Napisano 12 Listopad 200321 l Qrde AcidBoyXL ty to lubisz sobie samochody pomodelowac:) aten model jest poprostu swietny... Zrob moze jakis filmik , co przejezdza, (ile trwa render)??
Napisano 12 Listopad 200321 l no to daje siateczke, jeszcze jej nie ukladalem bo chyba zmienie swiatla, jak skoncze to ja zoptymalizuje, pozdro & thx za koment
Napisano 12 Listopad 200321 l no nie... te cztery maluśkie dziurki w zderzaku były z kwadratów ?? no niee :D bo właśnie po to Cię prosiłem o siatkę :) takie małe \"gówinka\" są dla mnie zmorą w siatce a Tobie jakoś nie pofałdowały powierzchni... tak trzymaj [piwo]
Napisano 12 Listopad 200321 l przy takich wielkosciach nie widac ze to nie jest idealne kolo, bo z kwadrata jest troche zwichrowane po wygladzeniu, no ale to jest taki pypec ze go ledwo widac :P dlatego kwadraciki ;)