golum Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Witam wszystkich!!! Długo mnie tutaj nie było a jak byłem to raczej na forum 2d. Jednak studia które zacząłem raczej obliguja mnie do opanowania 3dmaxa. Wiec żeby poćwiczyć zrobiłem taki oto prosty głośnik...wiem że jest mnustwo błędów i to duzych...ale wole przjść juz do natępnej pracy. nie wiem tylko dlaczego tył głośnika i kabel nie chciały mi się wygładzić? Prosze nie śmiejcie sie z tego drewna...starałem się:) Prosze o rady i wasze opinie. pozdrawiam P.S. To moja czwarta praca w tym programie...na przestrzeni 2lat:]
piksar Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 zbyt oszczędnie w polygony poszedłeś i kanciato wyszło
tadzio Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 a tyl glosnikow to smoothem trza bylo potraktowac, to przynajmniej tej oszczednosci nie bylo by widac;, no chyba ze na brzegach;)
golum Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 własnie próbowalem ja potraktować smoothem ale niewiedzieć dlaczego niec się nie znmieniło (w edit poli, zaznaczyłem odpowiednie płaszczyzny i czy dałem np:35 czy też auto. nic się nie zmieniało albo cała płaszczyzna zaczękla wariować:) ) No nic...pewnie tego już nie zmienie:/
Yaro16 Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 drewno za bardzo odbija.czemu nie pokazałeś przód głośnika?Ogólnie to sie duzo nie na pracawałeś;d Pozdro
Master Kiełbaster Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 potraktuj to mesh smothem a nie smothem... chociaż w sumie smooth też by się przydał. póki co to pi*drzwi...
piotrek Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 Słabiutko. Kiepskie ujęcie, shadery, tekstury. Do tego mało widać...
Gość ant-3d Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 Ta proceduralna (zgaduje) tekstura drewna kiepsko wyglada, przepalona za bardzo, miekkie cienie by sie przydaly, no i kwadratowo. Mowiac inaczej, popracuj jeszcze troche to bedzie dobrze.
rudylew Napisano 21 Marzec 2007 Napisano 21 Marzec 2007 4 prace w ciągu 2 lat hmmm... :) łądnie.. widze że nie tylko ja mam taki zamół w 3d :D. . elo.. co do głośnika to wiecej pracy w niego wrzuć!!
golum Napisano 22 Marzec 2007 Autor Napisano 22 Marzec 2007 Dzieki za komentarze...zdaje sobie sprawe z tego że nie jest to praca precyzyjna i nie wyglada oszałamiajaco:] , ale nie będe juz tego poprawiał bo przy modelu właściwie testowałem różne opcje modelowania przeważnie nie znajac konsekwencji urzycia danego narzędzia co doprowadziło do mnustwa bugów w modelu:) musiałbym robic model praktcznie od nowa...a nie jest to mój wymarzony temat...obecnie zajmuje sie łazienką (również poopularny temat) i mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj znajdzie sie w wipie. Pozdrawiam!
czapka28 Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Mam rozumiec, że w tym głosniku był mikrofon, który nagrał "Taśmy prawdy"?
Rekomendowane odpowiedzi