golum Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Witam wszystkich!!! Długo mnie tutaj nie było a jak byłem to raczej na forum 2d. Jednak studia które zacząłem raczej obliguja mnie do opanowania 3dmaxa. Wiec żeby poćwiczyć zrobiłem taki oto prosty głośnik...wiem że jest mnustwo błędów i to duzych...ale wole przjść juz do natępnej pracy. nie wiem tylko dlaczego tył głośnika i kabel nie chciały mi się wygładzić? Prosze nie śmiejcie sie z tego drewna...starałem się:) Prosze o rady i wasze opinie. pozdrawiam P.S. To moja czwarta praca w tym programie...na przestrzeni 2lat:] Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksar Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 zbyt oszczędnie w polygony poszedłeś i kanciato wyszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzio Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 a tyl glosnikow to smoothem trza bylo potraktowac, to przynajmniej tej oszczednosci nie bylo by widac;, no chyba ze na brzegach;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SWRSC Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 no dokłądnie, kanciato troszke :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
golum Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 własnie próbowalem ja potraktować smoothem ale niewiedzieć dlaczego niec się nie znmieniło (w edit poli, zaznaczyłem odpowiednie płaszczyzny i czy dałem np:35 czy też auto. nic się nie zmieniało albo cała płaszczyzna zaczękla wariować:) ) No nic...pewnie tego już nie zmienie:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaro16 Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 drewno za bardzo odbija.czemu nie pokazałeś przód głośnika?Ogólnie to sie duzo nie na pracawałeś;d Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Kiełbaster Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 potraktuj to mesh smothem a nie smothem... chociaż w sumie smooth też by się przydał. póki co to pi*drzwi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 Słabiutko. Kiepskie ujęcie, shadery, tekstury. Do tego mało widać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ant-3d Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 Ta proceduralna (zgaduje) tekstura drewna kiepsko wyglada, przepalona za bardzo, miekkie cienie by sie przydaly, no i kwadratowo. Mowiac inaczej, popracuj jeszcze troche to bedzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudylew Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 4 prace w ciągu 2 lat hmmm... :) łądnie.. widze że nie tylko ja mam taki zamół w 3d :D. . elo.. co do głośnika to wiecej pracy w niego wrzuć!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
golum Posted March 22, 2007 Author Share Posted March 22, 2007 Dzieki za komentarze...zdaje sobie sprawe z tego że nie jest to praca precyzyjna i nie wyglada oszałamiajaco:] , ale nie będe juz tego poprawiał bo przy modelu właściwie testowałem różne opcje modelowania przeważnie nie znajac konsekwencji urzycia danego narzędzia co doprowadziło do mnustwa bugów w modelu:) musiałbym robic model praktcznie od nowa...a nie jest to mój wymarzony temat...obecnie zajmuje sie łazienką (również poopularny temat) i mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj znajdzie sie w wipie. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
czapka28 Posted May 2, 2007 Share Posted May 2, 2007 Mam rozumiec, że w tym głosniku był mikrofon, który nagrał "Taśmy prawdy"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts