kolor Napisano 20 Październik 2002 Share Napisano 20 Październik 2002 Witam Mam niewielki problemik, tzn. w renderze (za pomoca brazila 1) widoczne sa z bliska kwadraciki (tej wielkosci ruchomego, czerwonego kwadratu) i nie wiem jaka za to jest odpowiedzialna opcja. Nie najlepiej to wyglada... jak wyrenderowac objekt, ktory znajduje sie w odleglosci np.1800 cm od kamery, aby obraz byl ostry i widoczne bylyby szczegoly, a zarazem proste krawedzie ? z gory tnkx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 21 Październik 2002 Share Napisano 21 Październik 2002 A jest to mozliwe w naturze? Nie. Albo niska ogniskowa z bliska, albo wysoka z duzej, w ostatecznosci bezkonkurencyjny jest rzut rownolegly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolor Napisano 21 Październik 2002 Autor Share Napisano 21 Październik 2002 tnkx nie zupelnie na taka odpowiedz liczylem, bardziej interesowaly mnie te kwadraty ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 22 Październik 2002 Share Napisano 22 Październik 2002 Prosi│ bym o trochŕ szczegˇ│ˇw. Na wyrenderowanym obrazie pozostaj▒ obwˇdki sektorˇw renderingu Brazila? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 22 Październik 2002 Share Napisano 22 Październik 2002 W zak│adce image samplin control zwiŕksz wielkoŠ min i max samples (myÂlŕ, ┐e 1 lub 2 powinno pomˇc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolor Napisano 22 Październik 2002 Autor Share Napisano 22 Październik 2002 Gotham: chyba cos takiego, tak jakby obraz skladal sie z kwadratow renderowanych oddzielnie \"widoczne sa kwadraty\" Anonymous: sample wybralem p3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 23 Październik 2002 Share Napisano 23 Październik 2002 Oho, to co powa┐niejszego i niezwi▒zanego z samplingiem. Nie spotka│em siŕ z tym, sprawdzŕ w dokumentacji i jutro ci odpowiem konkretnie, co jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 25 Październik 2002 Share Napisano 25 Październik 2002 MyÂla│em nad tym i niestety muszŕ skapitulowaŠ. Jest to b│▒d od ciebie niezale┐ny, mo┐esz co najwy┐ej pobawiŠ siŕ segmentowaniem ekranu (sposobami etc.) na ostatniej zak│adce. Przykro mi nie mogŕ ci pomˇc. Jak▒ masz wersjŕ Brazila? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolor Napisano 25 Październik 2002 Autor Share Napisano 25 Październik 2002 Gotham, wielkie tnkx za zainteresowanie sie ... wersja brazila 1.0 Najwyrazniej mam skopana wersje, gdybym mial duzo pieniedzy to bym dzialal na org., pewnie wowczas nie byloby problemow :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolor Napisano 25 Październik 2002 Autor Share Napisano 25 Październik 2002 zauwazlem ze wiekszczosc moich problemow z krzaczeniem sie maxa sa spowodowane przez niego ... Chyba przesiade sie na scanlina albo jakis inny :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 27 Październik 2002 Share Napisano 27 Październik 2002 Sprˇbuj jeszcze pobawiŠ siŕ opcjami Âwiat│a, jak s▒ za niskie to te┐ siŕ krzaczy, a poza tym mo┐esz zmieniŠ wielkoŠ tych kwadracikˇw na wiŕksz▒ lub mniejsz▒. SPrawd╝ to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczak Napisano 27 Październik 2002 Share Napisano 27 Październik 2002 ja o tym slyszalem, tylko ze w przypadku finalrender i maszyn dwuprocesorowych :-))) zdaje sie ze to jest jakis blad zaokraglania liczb rzeczywistych... jezeli masz mozliwosc to sprobuj pozyczyc od kogos procesor i/lub pamiec i zapusc render, popatrz czy dalej sa te kwadraciki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolor Napisano 27 Październik 2002 Autor Share Napisano 27 Październik 2002 tnkx ale znalazlem cos ciekawego nie wiem tylko na ile jest to prawda, ale mam rowniez zainstalowana maye i znalazlem to ze gryzie sie z maxem, poniewaz kozystaja z tych samych plikow (chyba 5-ciu) marczak: hmm uzywam athlona 1 ghz i 256 ddr, watpie aby byl to problem tnkx wszystkim za zainteresowanie :-) jeszcze sprobuje sie troche pomeczyc moze inna wersje jeszcze sprawdze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcoos Napisano 28 Październik 2002 Share Napisano 28 Październik 2002 a mo┐e jaki screen ? generalnie, obraz wygl▒da jak pos│adany z kwadratˇw wtedy gdy jest za niskie samplowanie GI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcoos Napisano 29 Październik 2002 Share Napisano 29 Październik 2002 czy to co w tym stylu jak na za│▒czonym obrazku ? [Edited on 29-10-2002 by marcoos] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stern Napisano 29 Październik 2002 Share Napisano 29 Październik 2002 excuse me, a to nie jest po prostu jpeg o potwornej kompresji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolor Napisano 30 Październik 2002 Autor Share Napisano 30 Październik 2002 Originally posted by marcoos czy to co w tym stylu jak na za│▒czonym obrazku ? [Edited on 29-10-2002 by marcoos] cos podobnego, tylko obiekt jest renderowany niezle, a roznice miedzy tymi kwadratami sa zdecydowanie mniej widoczne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 30 Październik 2002 Share Napisano 30 Październik 2002 Niez│y ten Brasil. Trzeba siŕ zastanowiŠ czy siŕ na niego nie przesi▒Š:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcoos Napisano 30 Październik 2002 Share Napisano 30 Październik 2002 wygl▒da okropnie bo specjalnie na potrzeby tego obrazka maxymalnie zanirzy│em samplowanie GI ( -4/-4) i viev rate (2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcoos Napisano 30 Październik 2002 Share Napisano 30 Październik 2002 ta sama scena przy saplach GI -1/0 i view rate 15 wygl▒da ju┐ tak jak poni┐ej, je┐eli podnoszenie tych parametrˇw nie pomaga to nie wiem o co mo┐e chodziŠ... [Edited on 30-10-2002 by marcoos] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi