ikim Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 To ja cos od siebie dodam, Mam troche czasu wiec wziąłem sie za skanowanie roznych staroci plenerowych:) 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Smigłowiec jest de beściak - Bigle jak zawsze szaleje:d Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 ikihm tez śietniacko =- to akwarelki czy pracka na kompie?? pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 fajne jakiej firmy akwarelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 A po czym poznajesz, ze to nie zwykle, ze sklepu papierniczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Wszystko to akwarelki, w kilku miejscach tylko dalem blura i troche wyretuszowalem. No i oczywisice skłądane na kompie z a4 bo nieco większe były, zresztą szwy widac:( Drug: bo wiekszosc akwarelek ze sklepów papiernczych z jakimi sie zetknąłem powyschnięciu traci nawet polowę nasycenia:) A uzywam rosyjskich petersburgów, chociaz kiedy je kupowalem to sie chyba leningrady nazywaly:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 ikim: to pytanie bylo podchwytliwe, skierowane do mw4d :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 akwarelki - respekt! - chyba najtrudniejszy sposob malowania (IMHO) wogole malarstwo... ehhhh :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Ja mam w domciu Ecoliny, tez niezłe:)A akwarela to ciężka sztuka... I jeszcze Landschaft: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 A ja z innej bajki - szybki szkic ideowy ( ;) ) wiekszej pracki, w zamiarze wektorowej, ale zobacze, czy mi sie nie znudzi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Drug - poznaje po tym ze nie z papierniczego bo wyglada to fajniascie a takie szkolne z papierniczego to kit jest nic pozadnego sie nie namaluje a pracki Ikima sa bardzo pozadne :) zreszta on juz sie wypowiedzial :D co do ostatniej Twojej pracki to troszku ubogie ale fajne zreszta mnie sie wszystkie twoje pracki podobaja, masz talencik tiger- znow respekt ten kanionik jest wypasony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Ubogie? http://sjp.pwn.pl/slowo.php?co=szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 skanowania ciąg dalszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Tez chcialbym pokazac swojego speeda:)(20min). Narzedzia PS i myszka. Moze nie jest to najlepsza praca ale wedlug mnie jest napewno lepsza od mojego drzewka:). Tlo jest takie jakie jest gdyz nie wiedzialem co zrobic z tlem. Mialbyc to porcelanowy kubek, a wyszedl zdeformowany gliniany. Trudno. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Kubek, a gdzie ma ucho jakieś?? dla mnie to bardziej materioał na świeczkę ale jak wolisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vogel Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 Faktycznie wygląda na świeczkę a nie na kubek (głównie przez ten cień w środku). blood_brother, mały tip - ustaw Opacity pędzla na 4-5% (oczywiście zależy jakich kolorów używasz, ale zwykle powinno być git), a gumki na 15-25% i wtedy rysuj, czyli dużo machania myszakiem i dużo klikania ;] jest to optymalne rozwiązanie jako że myszakiem musisz głównie operować plamą (bo o wyrazistej kresce możesz praktycznie zapomnieć - do tego trzeba już tabletu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 DruG zafajniasty koncepcik. Wiecej w takim stylu by sie tu przydalo. Ale mam fajna liczbe postow*. Aż się przestraszyłem ;) * 666 szkic w photoshopie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 Leander, kto to na Twoim szkicu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 Niestety nie znam :) koleżanek nie maluje bo potem żona z wałkiem czeka :D No dobra, nie mam żony :) ale nie miałem też pod ręką dobrze oświetlonego zdjęcia więc wziąłem z plfoto.com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barkor Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 leander siupppper, fajna dziewczyna - slodziutka tfarz, tylko cos mi z nosem nie gra (za dua dziura, o ile to jest dziura ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 Dzieki Newbie, to obok dziury na nosie to nie dziura, ale sama dziura faktycznie do wymiany. Ma ktoś dziurę od nosa na zamianę? :) Tym razem bez referencji. Pewnie coś z tym szkicem jeszcze zrobię (DruG tylko nie mow żebym do lasu wyniósł:D) bo im dłużej macham tabletem tym ciekawszy motyw wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 Po pierwsze chcialbym życzyć wam drodzy spidowicze Wesołych świąt, smacznego karpia i wogole zeby te swieta byly dla was czyms nowym w nowym roku zycze wam byscie malowali i rysowali jeszcze lepiej i mieli udanego sylwka z obwita ilasca napojow ( wiadomo ;) ). Jeszcze raz Wszystkiego najlepszego! Drug - wiem co to szkic ale jeden gosc na tle?, dla mnie za ubogie moze faktycznie wyslowic sie nie potrafie zostawiles duzo miejsca po lewej mogles tam cos narysowac jeszcze, ale mnie sie podoba coz... ;) leander - fajna laska, rysowales na szkiełku co polozyles na tablet? co do gostka to smieszny taki ale znow za duzo linii, zabrudziles to jak cholerka chociaz forma przekazu jest spoko coz pol na pol ikim - znow zafajniaste, lubiem akfarelki ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 Leander fajny szkic, tyla że mogłes go delikatniej potraktowac na tak delikatne rysy twarzy :) Co do kolesia z jupiterami w oczach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barkor Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 hehe fajne, ale czy przypadkiem temu panu cos z nosa nie wystaje :D nieno speedy bardzo ladne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 mw4d: nic nie podkladam pod piorko, bo szkielko jednak sie nie sprawdza do konca. Musialbym wyrwać folijke u gory. Co do kreskowatosci, to mysle, ze w speedach, szczegolnie bez referencji im wiecej nabazgrzesz linii tym wiecej wylowisz pomyslow. Potem i tak mozna usunac. Nad kolesiem z jupiterami w oczach sie jeszcze poznęcałem i takie coś wyszło. Dwie noce z rzedu mam nieprzespane, wiec ot tak mazalem, bez zadnego konceptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barkor Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 no oplacalo sie bo efekt naprawde niezly podoba mi sie swiatlo tych jupiterkow, fajniuskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 A ja pokaze kolejnego swego speeda(30min). gdzies mi sie proporcje pogubily ale trudno. Narzedzia jak poprzednio PS i myszka. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 a co to wlasciwie jest ? mam jasno ustawiony monitor zeby sie lepiej w kolorach orientowac , a u Ciebie widze kilka kresek szarych i biale tlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barkor Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 winda jakas albo klatka schodowa :) albo wejscie na poklad statku heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kliperek Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 ja pokaze mojego pierwszego w zyciu speeda o ile 45 min mozna nazwac speedem :P http://www.rojcanet.pl/~kliper/mag2.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barkor Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 czy my speedem nazywamy zwykle mazanie tabletem? cos mie sie nie wydaje ....., zreszta ktos madry kiedys powiedzial: samo posiadanie urzadzenia o niczym nie swiadczy. trzeba umiec z niego korzystac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 23 Grudzień 2003 Share Napisano 23 Grudzień 2003 Proponuje przejrzeć cały dział, nazwy tłumaczyc nie trzeba. Dead Can Dance - Cantara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 natspene (jakc os to jest cyborg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oDD Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 go go go go , widze ze wszycy sie rozkrecaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 Odd wyrypisty rycerzyk a ten ork to na kogo sie wypina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 ogg cemu zrezygnowales z tej bardziej zghietej postawy orka? - nie fajniej by wygladal gdyby tak wygladal zza ramienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 odd jak zawsze wypasione moj mistrzu :D szkice robione na tableciku? Brolias cyborg nawet ladnie nie uzywaj tych doge, burn itp. wszystko same brushe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 Nie ładnie panie moderator nie ładnie :) A ja musialem czekac na te speedy tutaj tyle czasu ;) Bachor na śniegu rozwala...Poporstu wyborowa kolorystyka.Prosze o więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oDD Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 senkju, dwa ostatnie rysunki (zrobione cienkopisem) przedstawiaja ta sama postac jedna w wersji normal druga w wersji \"po zastrzyku\" :) glowa przesunieta na prawo w drugikm szkicu sprawiala ze szyja miala pol metra. tutaj takie cuś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 pseudo hendrix w post nuklearnym swiecie super :D - wiesz moze masz cosik w zywszych kolorkach? niech zyje hendrix :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 po co komu zywsze kolory ? czy zycie ma trakie \"zywe\" kolory ? mnie sie wydaje ze nie ... a moze jestem daltonista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gurth Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 dzisiejszego wieczora na szybko splodzilem takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gurth Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 i w kolorze - bardziej ekspresyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 Gurth: mnie uczyli, zeby zawsze robic jakiekolwiek tlo, a Ciebie? :) \"Lady with the Shovel\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 DruG bardzo fajna praca, chyba najlepsza jaką do tej pory pokazałes :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gurth Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 a mnie ze nie zawsze ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 Drug - zajebicho! normalnie jak loomis, piekne czekam na wiecej takich pracek :) Gurth - mysle ze szkic jest o wiele ladniejszy niz kolor, tez super pracka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi