Napisano 23 Luty 200619 l Łukasz J. wow fajne kolorki:)a szczegulnie na kamizelce weedlog szkoda gadac:P milusi monsterek:P a ja takie cosik:) moze komus sie spodoba:(??
Napisano 24 Luty 200619 l Łukasz Misztela: Proporcje polecialy ostro. Za mala glowa, prawa reka za krotka o jakies 30 cm, w lewej nie czyta sie skrot zupelnie. Plasko generalnie poza okolicami pasa. Mysle, ze jak poprawisz mu anatomie to i poza sie poprawi, bo poki co zamiast wojownika mamy przykurcza, ktorego zaskoczyl niedzwiedz w lesie ;) Autoportret, ktory zarzucilem po nieudanej probie namalowania oczu
Napisano 24 Luty 200619 l No Łukaszu pięknie, widac ze ciagle cwiczenie daje efekty... Oczywiscie lepek z glowy... z cyklu Łeb jak sklep
Napisano 24 Luty 200619 l no to ja dalej:) leander dzieki za korekte:)na poczatku mnie troszke zniechceila ale co tam:D trzeba dzialac:) i kolejna pracka
Napisano 24 Luty 200619 l leander: nie moze byc!! TOBIE COS NIEWYSZLO?!?! ;o lukasz misztela: fajne spojrzenie ma ta dziewczyna, i wsumie tylko to :) wymaga dopracowania :), reka jakas taka krzywa, i wlosy na dole za grube i zlewajace sie jesli o mnie chodzi, ale jest wmiare ok jak na speeda :) a co do poprzedniej pracki to juz zostales podsumowany, nic dodac, [ btw; przypomina mi jakiegos aktora ] a tutaj moje cosik, mial byc superkomputer, pozniej postanowilem przerobic na dżina z lapmy, ale zapisalem przez przypadek pomniejszone i inne niz chcialem, wiec odpuscilem sobie ;F
Napisano 25 Luty 200619 l Tak ladnie pozowal, nie moglem sie powstrzymac... http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=338334&postcount=165 Łukasz Jaskólski - swietne, moze w tym klimacie, tylko nieco wieksze? Bedzie super tapetka. Ups. Nie widac, na tym pomniejszeniu, ze on nie ma strzal, a jedynie bazie i dzieki za nowa tapetke!
Napisano 25 Luty 200619 l ładne synuś, ładne ;> to jest miasto... prawda? :> a tu taki wygibas przed snem, ! [ na lepsze sny ]
Napisano 25 Luty 200619 l thx wszystkim weedlog: klawy bobas :) Łukasz M. :najbardziej kłuje w oczy ta rękojeść miecza, reszta w miarę (ale posłuchaj leandera), nawet Liam podobny leander: ale despotyczna poza :) najs lisek: anatomia z grubsza ok ( chrapy jakies dziwne ) , na kontur uzywaj raczej brusza ze zmienna wielkością (jesli machasz tabletem) , plamy szarosci rób bardziej jednolite czy cuś :) sammael: ciekawe masz podejscie, druga pracka fajniejsza synuś: przesun horyzont ze srodka, inaczej tworzysz równy podział na "niebo" i "ziemie" a to jest nieciekawe kompozycyjnie; fajny kolor nieba. sayonerka: dloń chyba za mała , a dzie szczała? link do queja haj res: http://img159.imageshack.us/img159/3328/kuejkbig5cj.jpg
Napisano 25 Luty 200619 l lukasz jaskolski: ladne, tylko mi sie nie podobaja refleksy wody na suficie i na scianach tego takiego ciemnego po srodku ;D [ kape mam, i nie wiem jak to nazwac ;)) ] singh: jakos mi sie tak wydaje ze ta twarz sie rozlewa za bardzo, tak jakby zakonczenia nie miala czy cos, i przez to plaska jest troche a tutaj ptp:
Napisano 25 Luty 200619 l sammael: malowalem jak było jasno ,teraz widze, że mała kaszana wyszła z refleksów:) btw fajny ryjek zmalowałeś
Napisano 25 Luty 200619 l Samael_at > ciekawy pomysł, niepokojące Łukasz Jaskólski > portrecik lepszy od widoczku :) Sigh > trochę tła by się przydało sayonerka > trochę luźniej podchodź do koloru, on nie gryzie :) Marlena
Napisano 25 Luty 200619 l Mkaszpir: hehe, dobre. Swietne raczki i mina jak u Pani Krysi, ktora przy kieliszku obgaduje swoich lokatorów na stancji ;) "Bo gdzie im k... *hip* bedzie lepiej?" ;) Studium pupy ze zdjecia z --> drawing jamu
Napisano 26 Luty 200619 l taka zrzyna z Craiga Mullinsa, co by sobie przypomniec co to malowanie, no i kolegow pochwalic :P... bo ostro sie dzieje :D... pozdroofki
Napisano 26 Luty 200619 l sammael_at: gorzej, teraz jak na to patrzę to wydaje mi się, że nos jest głębiej od policzków :) Mkaszpir: przydałoby się, ale już mi się nie chciało robić. teraz załóżmy, że dziecko lata w chmurze :P leander: ładna pupa... odd: ekstra masz styl rysowania tych postaci :) wszystkim pozostały gratuluje prac :D dodaje jedną taką panią z dyskoteki, tygrysa oraz kaczko-łabędzia.
Napisano 26 Luty 200619 l Żesz jaka kolorowa niedziela :) Dajecie czadu panowie :) Ja troche sie poznecalem nad ta pania jeszcze
Napisano 26 Luty 200619 l ehh taki szybcior przed snem odd super:D:D ----edit 18.40---- nic sie nie dzieje tutaj :]
Napisano 27 Luty 200619 l arturros: troche tam swiatel odbitych jest na tym ludku, ale ciagle zbyt lokalnie kolorami operujesz, niech na siebie wplywaja. WWWoj, eol: niezla kreska, jak to mawiają :) skan jakiegos malego szkicu + zabawa w PS
Napisano 27 Luty 200619 l leander jak zwykle wypasik:) gratuluje zarowno pomyslow jak i talentu:) ciagle zbyt lokalnie kolorami operujesz, niech na siebie wplywaja mozesz mi to jakos jasniej napisac?:] bo jako czlowiek uczacy sie pooowolutku niezabardzo zrozumialem o co chodzi:P i dzieki za wskazowke:] a tutaj panna rysowana z tego samego drawingbordu co "Studium pupy" Leandera:)
Napisano 27 Luty 200619 l Ok 1,5h. Jak tak teraz patrze to perspektywa "lekko" kuleje :/ Btw. Zauwazylem ze ostatnio nikt czasow nie podaje...
Napisano 27 Luty 200619 l Zetkniecie z painterem + pierwszy raz tablet(wogole początki digital paintingu;] + przepalony monitor crt + moj antytalent i anty skill;] jakies 20 minut.
Napisano 28 Luty 200619 l Super wątek, genialne pracki, fajna zabawa. Dorzucam swojego mega speeda. :)
Napisano 28 Luty 200619 l mozesz mi to jakos jasniej napisac?:]W sumie troche sie rozpedzilem, i wycofuje sie z tego, ze kolory maja na siebie oddzialywac. Chodzi o to, ze przy danym oswietleniu kolory daza do okreslonej tonacji i to sie chyba nazywa zharmonizowana paleta barw. U Ciebie jest zupelnie nie zharmonizowana :) Wziales skrajny niebieski i skrajny czerwony i operujac jedynie ich jasnoscia namalowales caly obraz. Wiec poza detalami, uzyles tylko dwoch kolorow i szarosci. W dodatku ta szarosc to nie jest najlepszy pomysl, gasi kolory sasiadujace. Zreszta wiekszosc speedów to prace walorowe, mało komu chce sie szukac innego koloru dla swiatla, a w rzeczywistosci tak wlasnie jest. Zrobilem podmalowke z innymi kolorami. Niebieskiemu nadalem nieco tonacji czerwonej, a czerwonemu niebieskiej. Cienie i swiatla sa z innej palety. Nie powiem, zebym byl zadowolony z efektu, ale mniej wiecej widać idee:
Napisano 28 Luty 200619 l leander - ten "szkielecik" z poprzedniej strony wygląda naprawdę świetnie. Jak dla mnie rekoma być powinna... A dziś taki gołodupiec.... http://
Napisano 28 Luty 200619 l Witam moze to taki OFFTOPIC ale moze sie przydać tym słabyszmy i tym lepszy. Wsumie szperacze już mogą tą stronke znać a mianowicie anatomia człowieka /// Duże solucje fotek /// Pare przykładzików: http://www.nlm.nih.gov/exhibition/dreamanatomy/da_gallery.html Na zdrowie.
Napisano 28 Luty 200619 l dzieki Lord napewno sie przyda:) Leander-wielkie dzieki teraz najprawdopodobniej pochwycilem to co do mnie mowisz:) duzo tez mi pomogla korekta mojego typka.. heh i sprobowalem sie zmierzyc jeszcze raz z ludzikiem tym razem po wysluchaniu rad wujka Lenadera:D:D powiedzcie ze jego wskazowki nie poszly na marne hehe
Napisano 28 Luty 200619 l leander: fajne rzeczy dosyc pokazujesz belus: proste,a cieszy oko arturros: przy postaciach chyba warto posiedziec dluzej nad szkicem oto przyklad, aczkolwiek podmalowanke zrobilem tylko dla zasady ;) zeby czystego szkicu nie wrzucac, no ref...
Napisano 28 Luty 200619 l witam ladnie, ladnie dajecie :] ja ostatnio cos nie mam pomyslu na rysunek i dzisiaj siedzialem i bazgralem w ps cos, i zaczalem sie bawic pedzlem do lisci i wyszla taka sobie ilustracyjka: pff studia wykanczaja czlowieka;-) pozdrawiam
Napisano 1 Marzec 200619 l okej nastepna porcja speeda na dzis dzien moze potem wieczorkiem jeszcze cos zrobie. wazne jest chyba zeby rysowac i rysowac i nabierac wprawy conie ludzie:D
Napisano 2 Marzec 200619 l wiem że leci do smieci ale odnośnie 6490 leander poznęcaj się jeszcze nad nią :)W moim wieku to juz mnie na wiele nie stac w tej kwestii, ale widze, ze Ty hindus to bys spokoju dziewczynie nie dal ;) A powaznie to faktycznie jeszcze jej poprawie to i owo. Belus: no swietne to jest! lord_saskybody: fajne te obrazki, ale anatomia tam miejscami szemrana ;) mant-raz: Ta zielona bez szkicu w tle fajna Gildor: liście jak ta lala :D arturros: ładnie żeś na niebie kolorem podziałał bracie! No nauka nie poszła w las ;) Unikaj czarnych, brudnych cieni, bo mam wrazenie, ze glownie czernia cieniujesz na niskim opacity.
Napisano 2 Marzec 200619 l leander paint2post czy jak to sie zwie zmusza mnie do kaleczenia grafiki2d :] chciałem spytac czy ta pracka z kobietą co malowałes/malujesz o której pisałes to w pełni digital ? okej zając mode enable ;) małe wyjasnienie - zajac to starszy pijak ktróy okradał moja babunie z renty i kupował za to flachy :) no co musiałem jakiegos gniota stworzyc co by sie spytac leandera.
Napisano 2 Marzec 200619 l leander: leee, nie lubie Cie, -- za dobry jestes :))))) bardzo fajne ostatnie pracki, ps. ty jestes na asp w katowicach czy mi sie wydaje?? odd: super koncepciki :) a tutaj moj kumpel, ale jakos specjalnie sie nie przykladalem, co zreszta widac :D