Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 10,6k
  • Wyświetleń 1,7m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

Łukasz Misztela: Proporcje polecialy ostro. Za mala glowa, prawa reka za krotka o jakies 30 cm, w lewej nie czyta sie skrot zupelnie. Plasko generalnie poza okolicami pasa. Mysle, ze jak poprawisz mu anatomie to i poza sie poprawi, bo poki co zamiast wojownika mamy przykurcza, ktorego zaskoczyl niedzwiedz w lesie ;)

Autoportret, ktory zarzucilem po nieudanej probie namalowania oczu

349_auto.jpg

Napisano

No Łukaszu pięknie, widac ze ciagle cwiczenie daje efekty...

Oczywiscie lepek z glowy... z cyklu Łeb jak sklep

zenon3.gif

Napisano

leander: nie moze byc!! TOBIE COS NIEWYSZLO?!?! ;o

lukasz misztela: fajne spojrzenie ma ta dziewczyna, i wsumie tylko to :) wymaga dopracowania :), reka jakas taka krzywa, i wlosy na dole za grube i zlewajace sie jesli o mnie chodzi, ale jest wmiare ok jak na speeda :)

a co do poprzedniej pracki to juz zostales podsumowany, nic dodac, [ btw; przypomina mi jakiegos aktora ]

a tutaj moje cosik, mial byc superkomputer, pozniej postanowilem przerobic na dżina z lapmy, ale zapisalem przez przypadek pomniejszone i inne niz chcialem, wiec odpuscilem sobie ;F

gin9ix.jpg

Napisano

thx wszystkim

weedlog: klawy bobas :)

Łukasz M. :najbardziej kłuje w oczy ta rękojeść miecza, reszta w miarę (ale posłuchaj leandera), nawet Liam podobny

leander: ale despotyczna poza :) najs

lisek: anatomia z grubsza ok ( chrapy jakies dziwne ) , na kontur uzywaj raczej brusza ze zmienna wielkością (jesli machasz tabletem) , plamy szarosci rób bardziej jednolite czy cuś :)

sammael: ciekawe masz podejscie, druga pracka fajniejsza

synuś: przesun horyzont ze srodka, inaczej tworzysz równy podział na "niebo" i "ziemie" a to jest nieciekawe kompozycyjnie; fajny kolor nieba.

sayonerka: dloń chyba za mała , a dzie szczała?

link do queja haj res:

http://img159.imageshack.us/img159/3328/kuejkbig5cj.jpg

brama0jp.jpg

Napisano

lukasz jaskolski: ladne, tylko mi sie nie podobaja refleksy wody na suficie i na scianach tego takiego ciemnego po srodku ;D [ kape mam, i nie wiem jak to nazwac ;)) ]

singh: jakos mi sie tak wydaje ze ta twarz sie rozlewa za bardzo, tak jakby zakonczenia nie miala czy cos, i przez to plaska jest troche

a tutaj ptp:

zielone15cg.jpg

Napisano

Samael_at > ciekawy pomysł, niepokojące

Łukasz Jaskólski > portrecik lepszy od widoczku :)

Sigh > trochę tła by się przydało

sayonerka > trochę luźniej podchodź do koloru, on nie gryzie :)

Marlena

17.jpg

Napisano

Mkaszpir: hehe, dobre. Swietne raczki i mina jak u Pani Krysi, ktora przy kieliszku obgaduje swoich lokatorów na stancji ;) "Bo gdzie im k... *hip* bedzie lepiej?" ;)

Studium pupy ze zdjecia z --> drawing jamu

350-corrina.jpg

Napisano

taka zrzyna z Craiga Mullinsa, co by sobie przypomniec co to malowanie, no i kolegow pochwalic :P... bo ostro sie dzieje :D... pozdroofki

street.jpg

Napisano

sammael_at: gorzej, teraz jak na to patrzę to wydaje mi się, że nos jest głębiej od policzków :)

Mkaszpir: przydałoby się, ale już mi się nie chciało robić. teraz załóżmy, że dziecko lata w chmurze :P

leander: ładna pupa...

odd: ekstra masz styl rysowania tych postaci :)

wszystkim pozostały gratuluje prac :D

dodaje jedną taką panią z dyskoteki, tygrysa oraz kaczko-łabędzia.

girl16qn.jpg

260206b2ug.jpg

2602067vw.jpg

Napisano

Żesz jaka kolorowa niedziela :) Dajecie czadu panowie :)

Ja troche sie poznecalem nad ta pania jeszcze

350-corrina2.jpg

Napisano

odd wow, świetne te twoje koncepty, zrobilem mega speeda zeby to napisac

claun0ty.jpg

Napisano

arturros: troche tam swiatel odbitych jest na tym ludku, ale ciagle zbyt lokalnie kolorami operujesz, niech na siebie wplywaja.

WWWoj, eol: niezla kreska, jak to mawiają :)

skan jakiegos malego szkicu + zabawa w PS

351-zuk.jpg

351-making.jpg

Napisano

leander jak zwykle wypasik:) gratuluje zarowno pomyslow jak i talentu:)

ciagle zbyt lokalnie kolorami operujesz, niech na siebie wplywaja

mozesz mi to jakos jasniej napisac?:] bo jako czlowiek uczacy sie pooowolutku niezabardzo zrozumialem o co chodzi:P i dzieki za wskazowke:]

a tutaj panna rysowana z tego samego drawingbordu co "Studium pupy" Leandera:)

female2ur.jpg

Napisano

Ok 1,5h.

008.jpg

Jak tak teraz patrze to perspektywa "lekko" kuleje :/

Btw. Zauwazylem ze ostatnio nikt czasow nie podaje...

Napisano

g6gs.th.jpg

Zetkniecie z painterem + pierwszy raz tablet(wogole początki digital paintingu;] + przepalony monitor crt + moj antytalent i anty skill;] jakies 20 minut.

Napisano

Super wątek, genialne pracki, fajna zabawa. Dorzucam swojego mega speeda. :)

speed3aq.jpg

Napisano
mozesz mi to jakos jasniej napisac?:]
W sumie troche sie rozpedzilem, i wycofuje sie z tego, ze kolory maja na siebie oddzialywac. Chodzi o to, ze przy danym oswietleniu kolory daza do okreslonej tonacji i to sie chyba nazywa zharmonizowana paleta barw. U Ciebie jest zupelnie nie zharmonizowana :)

Wziales skrajny niebieski i skrajny czerwony i operujac jedynie ich jasnoscia namalowales caly obraz. Wiec poza detalami, uzyles tylko dwoch kolorow i szarosci. W dodatku ta szarosc to nie jest najlepszy pomysl, gasi kolory sasiadujace.

Zreszta wiekszosc speedów to prace walorowe, mało komu chce sie szukac innego koloru dla swiatla, a w rzeczywistosci tak wlasnie jest.

Zrobilem podmalowke z innymi kolorami. Niebieskiemu nadalem nieco tonacji czerwonej, a czerwonemu niebieskiej. Cienie i swiatla sa z innej palety. Nie powiem, zebym byl zadowolony z efektu, ale mniej wiecej widać idee:

arturros_speed.jpg

Napisano

leander - ten "szkielecik" z poprzedniej strony wygląda naprawdę świetnie. Jak dla mnie rekoma być powinna...

A dziś taki gołodupiec....

http://speed2a2rh.jpg

Napisano

dzieki Lord napewno sie przyda:)

Leander-wielkie dzieki teraz najprawdopodobniej pochwycilem to co do mnie mowisz:) duzo tez mi pomogla korekta mojego typka.. heh i sprobowalem sie zmierzyc jeszcze raz z ludzikiem tym razem po wysluchaniu rad wujka Lenadera:D:D

powiedzcie ze jego wskazowki nie poszly na marne hehe

gladiator2sw.jpg

Napisano

leander: fajne rzeczy dosyc pokazujesz

belus: proste,a cieszy oko

arturros: przy postaciach chyba warto posiedziec dluzej nad szkicem

oto przyklad, aczkolwiek podmalowanke zrobilem tylko dla zasady ;) zeby czystego szkicu nie wrzucac, no ref...

31.jpg

Napisano

witam

ladnie, ladnie dajecie :]

ja ostatnio cos nie mam pomyslu na rysunek i dzisiaj siedzialem i bazgralem w ps cos, i zaczalem sie bawic pedzlem do lisci i wyszla taka sobie ilustracyjka:

mist.jpg

pff studia wykanczaja czlowieka;-)

pozdrawiam

Napisano

okej nastepna porcja speeda na dzis dzien moze potem wieczorkiem jeszcze cos zrobie. wazne jest chyba zeby rysowac i rysowac i nabierac wprawy conie ludzie:D

zombie6ji.jpg

Napisano

352-twarze.jpg

wiem że leci do smieci ale odnośnie 6490 leander poznęcaj się jeszcze nad nią :)
W moim wieku to juz mnie na wiele nie stac w tej kwestii, ale widze, ze Ty hindus to bys spokoju dziewczynie nie dal ;) A powaznie to faktycznie jeszcze jej poprawie to i owo.

Belus: no swietne to jest!

lord_saskybody: fajne te obrazki, ale anatomia tam miejscami szemrana ;)

mant-raz: Ta zielona bez szkicu w tle fajna

Gildor: liście jak ta lala :D

arturros: ładnie żeś na niebie kolorem podziałał bracie! No nauka nie poszła w las ;) Unikaj czarnych, brudnych cieni, bo mam wrazenie, ze glownie czernia cieniujesz na niskim opacity.

Napisano

leander paint2post czy jak to sie zwie zmusza mnie do kaleczenia grafiki2d :] chciałem spytac czy ta pracka z kobietą co malowałes/malujesz o której pisałes to w pełni digital ?

okej zając mode enable ;) małe wyjasnienie - zajac to starszy pijak ktróy okradał moja babunie z renty i kupował za to flachy :) no co musiałem jakiegos gniota stworzyc co by sie spytac leandera.

38pf.jpg

Napisano

leander: leee, nie lubie Cie, -- za dobry jestes :))))) bardzo fajne ostatnie pracki, ps. ty jestes na asp w katowicach czy mi sie wydaje??

odd: super koncepciki :)

a tutaj moj kumpel, ale jakos specjalnie sie nie przykladalem, co zreszta widac :D

waldekczaern3maly5dz.jpg