Łukasz Misztela Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 jak bys byl spostrzegawczy to bys zobaczyl ze postac jest inana i proporcje koplem;p
Akira Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 w takim razie zwracam honor i przepraszam :). Ale szczerze duzo od orginalu nie odbiega. Wyglada jak fotka wrzucona do PS i pedzlami przemalowana :)
Łukasz Jaskólski Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 Scelt: Spoko ptasior. Przydało by się odróżnić materiał dzioba , opierzenia i oka ( brushami , pociągnięciami pędzla , blikami itp .) Asfalton : Kreche różnicuj np. 1 strona zacieniona grubszą krechą , miejscowy zanik kreski po stronie oświetlonej 2 to co blizej grubsza krechą (bądź ciemniejszą ) 3 kontur grubszy , wszystko co w srodku cieńsze ( patrz szkice Odd) 4 babeczka narysowana liniami kaligraficznymi , felo takimi twardymi szorstkimi lub zamazany, niewyraźny kontur - zobojętnienie ( jak to po wojnie :) I inne Generalnie kontrastuj na wszelki możliwy sposób Co do 2 pracki - narazie wszystko jest na jednym planie Wzmocnij albo lapke z mieczem albo 2 plan. Lamia: Takie na swój sposób sympatyczne , witamy:) Łukasz M : Fajniutko , mogłeś napisać ,że z refery . 2 plan ( ziemia :) mogłeś rzucić nań trochę światła z nieba bo tak zlał Ci się z 1 planem Niebo wypasik. Pozdrawiam.
Łukasz Jaskólski Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 ........defilada taka spaceoperowa znaleziona przypadkiem na dysku :).............
husky Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 kurcze jak ogladnołem te pracki to postanowiłem se tablet kupic i wziosc sie za 2d hep. tylko mam problem nie wiem jaki kupic moze mi pomozecie i npiszecie jaki jest dobry oczywiscie w rozsadnej cennie. hep
sanki Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 jest caaaaaaaaalusienki watek tylko na temat tabletow w dziale Hardware i tam rozstrzasane byly wszystkie aspekty za i przeciw roznych modeli. Ja ze swojej strony polecam wacoma jakiegos ;-)
Łukasz Misztela Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 taki speed ok 10 minutek! ale chyba go troszke pozniej rozwine:D
Akira Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 To moj pierwszy speed tutaj. Rysowalem w pracy uzywajac myszki i Alias SketchBook trial version.
hyttry Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 takie byle co... edit: to strach na wroble i dlatego galaz sie nie zlamala :>
Akira Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 wow , ten strach ma fajna glebie tematu. Cos w tym jest. Brawo
Akira Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 akira: ten strach ma co? Heh... jest cos w tej pracy co mnie zastanawia. Autor napisal ze to strach wiec galaz sie nie zlamala. Ale po co miala sie lamac jesli chcial sie powiesic to nie po to zeby sie zlamala :) yy ok juz nie pisze nic
Lamia Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 hyttry - ja dla mnie to kadr kiepski, więcej po lewej powinno być a tu moja kolejna mała próba zmagania sie ze światem :)
leander Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 Lamia, podoba mi sie ta praca :) Co do kadru u hyttrego nie przesuwalbym go, bo drzewo odwrociloby uwage od wisielca. Lukasz, testy brushow podobnie jak w zolnierzu (niebo) ciekawe, ale sama twarz zdecydowanie do korekty PPK, bardzo fajna ta dłoń taka impresja:
Tomur Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Leander kope lat :)- Ładnie sobie poczynasz :) A ja mam w pracy tablecik teraz :) i shopka wiec nie siedze po nocach :0
Lamia Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 leander - tło za jednolite aby było go tak dużo, albo wykadruj albo urozmaić trochę
Łukasz Misztela Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 leander bardzo fajna pracka skojazyla mi sie z wycisnieta tuba farby pozdro:D
Bartex Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 witam mam prosbe, czy moze mi ktos powiedziec jak wy to robicie, znaczy sie skad macie takie fajne efekty przy malowaniu, czy to sa jakies dodatkowe pedzle, czy co??szukalem w necie i nic??z gory bardzo wielkie dziekuje :D:D pozdrawiam
Ania Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 bartex, maja ludzie talent i cwiczyli duzo. sam pedzel cie nie uratuje.
Bartex Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 wiem wiem, ze maja talent, no wlasnie to takze wiem ze sam pedzel mnie nie uratuje no ale, chcialbym sie czegosc wiecej dowiedziec :D:D jesli mozna oczywiscie pozdro
Drakula Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 tutorial + duzo pracy + troche checi + minimum umiejetnosci (talent to podobno nie wszystko :> ). Po zarysowaniu ton papieru i zamalowaniu terabajtow pamieci wypracujesz sobie wlasny styl i fajne obrazki beda Ci przychodzic z duza latwoscia :) przynajmniej ja sie tego trzymam ;)
Bartex Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 heh no dziex bardzo :D:D no ale napewno jakies dodatki sa potrzebne np. do photoshopa
Reanimator Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Dawno mnie tu nie bylo. Taka mala proba namaziania ramienia w skrocie 'z glowy'. P.S. Wiem, kompozycyjnie kupa...
Lamia Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 no rzeczywiście kompozycyjnie kiepsko, i te palce, wyglądają jakby były połamane, ale poza tym spoko :)
Łukasz Misztela Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 a to kolejna walka z brush-ami:D tak jakos wyszlo:D "CYRK"
Tlaloc Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 Nie mialem rano co robic to sobie pomachalem tablecikiem
Łukasz Misztela Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 a to nastepna zaawa z brushami "cyrk" cos mie naszlo:D pozdrowionka
Łukasz Misztela Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 alw mnie naszlo chyba musze sie wybrac do cyrku:D:D:D
Wert Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 wróciłem. cze nowi. może wkrótce zamieszczę parę autoportretów węglem. może. jak będzie mi się chciało je fotografować. pozdr
Wert Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 aaa, najbardziej spodobało mi się studium dłoni by PPK, może gdyby tam było trochę więcej linii... jeszcze raz pzdr
brite Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 taki więcej niż speed, inspirowany referką (jeju ale mnie tu dawno nie było)
Drakula Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 inspiracje raczej nietrudno zauwazyc :) Generalnie jest to troche zmodyfikowany obraz z.... kafelkow w mojej ubikacji :) kafelki o tyle ciekawe, ze za kazdym razem kiedy na nie patrze, dostrezgam nowa twarz o_O. Jakies 30minut w PS'ie. Rekomendacja mile widziana ;) ;) ;)
sammael_at Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 a ja bym tylko and tymi kafelkami siedzial i rysowal ;D szkoda ze nie umim :> a tutej zabawa w maly mrrroczny las :E
Drakula Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 druga twarz calkiem fajna - cien w niekotrych miejscach bardzo mi sie podoba :). pierwsza jakas krzywa troche :P
smart Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 dawno mnie tu nie bylo cosik co na relaxie robilem z godzinke
SCORPI Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 TAka żaba zainspirowana żabami biglobowskiego i moją koleżanką do ktorej ostatnio nie mam szczęscia :( . 5 minut.
Ania Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 twoja kolezanka wyglada jak zaba? biedna dziewczyna. asfalton glowa fajna, ale ta postac ci chyba nie wyszla, tak jakby sobie reke od kogo innego porzyczyla.
Lamia Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 jokov - ten pierwszy mi sie nie podoba, jakiś taki bez wyrazu, a drugi spoko, ale jak dla mnie za dużo kolorów wprowadziłeś, ja bym to trochę uspokoiła, no i szkoda że ten pan oczu nie ma :) sorry, że tak sie czepiam, ale widziałam Twoje fajniejsze. Dołączam swoje małe co nieco, to możesz sie odwdzięczyć :)
jokov Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 Lamia: - ok, czepiaj sie czepiaj ;) - po to je wystawiam. Każda opinia jest dla mnie wazna. Co do Twoich uwag, to hmm.. ja to widze inaczej, ale ciekawe - pomysle. Oko zawsze sie przyda - to prawda ;) Inna rzecz, ze to kilkominutowy szkic - wiec nawet sie nie przygladnelem co wyszlo - "uspokajam" prace zwykle na pozniejszym etapie. Twoj rysunek -ok, troszke plaski. Z głowy, natury, fotki? ps. rzucilem oko na rysunki - pierwszy i taki z parasolka (froncusko japnski klimat) podobaja mi sie a z innych (bo za duzo bylo zeby kazdy pochwalic :) to szczegolnie Lukasza Jaskulskiego i Leandera twarz z typo. huh, paint to post
Rekomendowane odpowiedzi