Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, no i zaczynamy następny projekcik domku :)

• Odpowiedzi 33
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Btw. zapomniałem napisać. 2 godzinki pracy, brazil, boxy + boolean i troche splainów :)

Napisano

Mo narazie to calkiem niezle sie prezentuje jak widac , starasz sie o szczególy to fajnie , pracuj tak dalej pracuj a wyniki beda wielkie :D powodzenia i tak odemnie to garaz jak mniemam to moglby byc nie co blizej :D ale to twój projekt trzymaj sie :D

Napisano

kiedys uslyszalem od osoby, ktora z palcem w ***** robi z grafika dowlolne widzimisie i zadna rzecz nie jest dla niej wyzwaniem, poradzila mi zeby nie uzywac boleana do wycinania obiekow bo strasznie niszczy siatke, i wiecie co nie jestem swietny ale nauczylem sie dzieki temu wiele najrozmaitszych sztuczek, ktore polecam wielu osobom dopero zaczynajaca [race w 3d.... :D

Napisano

ehm bolean to swietne narzedzie ktore ulatwia dosc znaczaca prace, tylko jeden warunek, trzeba umiec robic siatkie i wiedziec w ktorym momecie uzyc boleana i na jakich figurach dzialac ;)

Napisano

A, bo dorwałem robotę z nimi :) A co do booleana - właśnie, trzeba wiedzieć kiedy go używać, bo fakt, ze niszczy siatkę, ale za to niewymiernie przyspiesza pracę!! A tak btw. projekcik ma być gotowy w sobotę rano, więc trzeba się pospieszyć :)

Napisano

M@Ti chcesz w końcu całe osiedle domków stworzyć?? Jak zrobisz coś takiego do soboty to znaczy, że całe miasteczko zajęło by Ci niewiele więcej niż co niektórym na tym forum jeden modelik (łącznie ze mna zreszta) :D

Napisano

kurde wiesz co ja mam stronke o naszym osiedlu na ktroym mieszkam z kumplami moze byc tak nam wymodelowal bloki na nia :D:D

Napisano

Ja tam wole editable poly i extrudowac. Wtedy zachowuje sie porzadek i elastycznosc siatki. Musze przyznac ze Twoja praca ma jednego wielkiego plusa: NIE MA 4 KOLEK:D

Napisano

domki,domki,domki :D

nawet fajne te domki :>

PS.czemu nie robisz innych projektow?

Napisano

Ech - muszę zdążyć, a co do innych projektów - brak czasu ;(

Napisano

No i 55 minut później - czeka mnie chyba długa noc :)

Napisano

hmmm. ladne zrub cale miasto :D ale ta udrenka wielka samochody zrub same sciezki rowerowe :D i pojazdy co nie majom 4 kulek :D (np wuzek z dzieckiem :D )

Napisano

I 45 minut później :)

Napisano

jedi mam do ciebie pytanie czy ty nie znasz ortografii................ naucz sie pisac czlowieku bo twoje bledy sa razace ....

Napisano

I chwilkę później :)

Napisano

hehe fajny domek, podobny postawil sobie moj braciszek tyle ze z jednego rogu, mniej wiecej gdzie twoje drzwi wejsciowe jest dobudowany salon w ksztalcie 8-io boku polaczony z kuchnia i pokojem wewnatrz, ehh jak ja bym chcial miec taka chalupke :)

Napisano

Ech, popracuję nad nią jeszcze :)

Napisano

Popracuj jeszcze troche nad texturami, moze podloze zrob bardziej nierowne, teraz wyglada troche jak makieta.

Napisano

Ech, nie ma czasu - jush i tak sie spozniłem!!

Napisano

No wiesz M@ti nie wolno się spóźniać:D Pracuj dalej, lubię domki. Okna dużo lepsze niż w poprzednim projekcie, no i drzwi bardzo fajne, a ta złota klamka poprostu mnie dobiła:D

Popracuj jednak nad kolorami i teksturami. Troszkę to traci na wyrazie.

P.S. Zapomniałem dodać, że nie widać rynien 8-)

Napisano

Bo rynien i dachówki jeszcze nie ma :)

Napisano

kolor dachu mi sie nie podoba ... nie wiem czy bedzie zmieniony czy nie ale najlepiej zebys go zmienil no i dodal te dachowki

Napisano

...finished.. jush dawno, tylko nie zamiesilem )

Napisano

Domki wyszły ci bardzo fajnie :). Gorzej z otoczeniem. Jest trochę za ubogie.

Drugim problemem są tekstury które nie wyszły zbyt przekonywująco. Tyczy się to głównie trawnika, piasku i asfaltu. Pomijam już fakt, że widać wyraźnie jak się powtarzają (trzeba było je wymieszać jakimś fraktalem).

Trzecia moja uwaga tyczy się ustawienia kamery. Wydaje mi się, że powinna być ona na wysokości oczu. Po pierwsze nie wyglądało by to wtedy jak makieta, a po drugie można by było uzyskać ciekawszy efekt.

Szkoda, że już skończyłeś pracę nad tą sceną.

Ps. Mógłbyś jeszcze trochę \"ściągnąć\" tych kolorów w photoshopie bo aktualnie są one troszkę zbyt wyraziste (pstrokate).

Napisano

Dachówka jest zdecydowanie za duża, a pozatym komin jest chyba trochę za krótki. Tzn: jeśli nie będzie wystawał ponad górną krawędź dachu, to w tym domu się będzie można udusić, gdyż nie będzie tzw. \"ciągu\". Szkoda że już skończyłeś pracę. Mógłbyś jeszcze poprawić otoczenie.

Napisano

jakbys poprawil trawke to zyskalby bardzo wiele. ogolnie ladny, ale chyba nic ponadto. tylko ladny a stac cie na wiecej.

Napisano

Mati. a po co taki kaszan wogole pokazujesz

zobacz jak to wyglada.. i o brazilem liczone !!

takie rzeczy sie robi pod klienta i tylko dla jego oczu

nie warto sie czyms takim chwalic

bo pomysle ze lepiej nie potrafisz

:)

fotoas

Napisano

Hehe.. no niestety fotek masz rację ;(

Kasznka wyszła straszna, bo robiłem w sumie 4-5 dni (z jednodniowymi przerwami) po godzince-dwie dziennie... parametry skopane, tekstury do du*y... ech...

Ale ja się tym nie chwaliłem tylko sobie zrobiłem po prostu WIPka, żeby koś mógł wychwytywać błędy...