Napisano 5 Kwiecień 200717 l Witam! Piszę w takiej sprawie;) dzis pobralem spakowane rarem fotki z gliwic, probuje je otworzyc, a jako ze niedawno formatowalem dysk i instalowalem fotoszopa, to teraz domyślnym programem do zdjec jpeg jest ps. problem polega na tym ze niemoge tego zmienic na podgląd obrazów od windowsa, kiedy robie "otwórz za pomocą" - wtedy otwiera mi się notatnik z zapisanymi znaczkami. miniatkurek zdjęć nie ma, inne opcje takie jak pokaz slajdów takze nie dzialają, w ich przypadku po prostu nic sie nie dzieje... co moze być problemem? z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam
Napisano 5 Kwiecień 200717 l Próbowałeś Otwóz za pomocą -> wybierz program -> podgląd obrazów i faksów...? Ewentualnie spróbuj Opcje folderów -> typy plików -> JPG -> Przywróć Tak BTW polecam IrfanView :)
Napisano 5 Kwiecień 200717 l Autor wlasnie gdy robilem otworz za pomocą, pokazywalo mi się okno notatnika, a teraz gdy zmienilem w opcjach folderow na domyślny "podgląd obrazów i faksów" dla jpg, to po kliknięciu na zdjęcie zupełnie nic sie nie dzieje:/
Napisano 6 Kwiecień 200717 l Chaba masz komputer zepsuty :p Próbowałeś wybrać podgląd obrazów... z tego menu?
Napisano 6 Kwiecień 200717 l Autor z jakiego menu:P do menu "wybierz program" nawet nie moge wejsc bo sie pokazuje notatnik, a kliknąć na obrazek to sie nic nie dzieje:/
Napisano 6 Kwiecień 200717 l Autor W menu Otwóz za pomocą no wlasnie nie moge tego wlaczyć bo mi sie pojawiają te znaczzki z notatnika ( czy jak Bruneq woli - brunetki i blondynki ):D Podgląd kiedy robie podgląd to zupełnie nic sie nnie dzieje:/ pozdrawiam
Napisano 7 Kwiecień 200717 l hejka a mozesz wybrac program do otwierania plików w ten sposób:? narzedzia>opcje folderwów>typy plików>(z listy wybierz np. jpg)>zmień...?? PoZdRo!
Napisano 9 Kwiecień 200717 l Autor dyonizoss -> tak zrobilem, i teraz po prostu po kliknięciu na ikonę zdjęcia nic się nie dzieje... PONIżEJ LINK DO FILMU, KTóRY NAGRAłEM - JEST POKAZANE JAKIEGO TYPU JEST PROBLEM... 1,07 MB LINK pozdrawiam
Napisano 9 Kwiecień 200717 l Hmm, wydawało by mi się, że już tego próbowałeś, ale na filmie jakoś nie widać... PPM -> Właściwości: (kursor by Ludzix) Daj znać czy ta opcja też tak fajnie działa. A następnym razem jak będziesz instalował fotosklep to przy .JPG zmień opcję na "no change" :p
Napisano 9 Kwiecień 200717 l Autor na filmie tego nie widać ponieważ domyślny program juz jest zmieniony na windowsowy podgląd, jednak kiedy klikam dwukrotnie to nic sie nie dzieje... zaznacze tez ze zadnych podglądów, miniatór w folderach tez nie moge ustawic...
Napisano 9 Kwiecień 200717 l A może wejdź w Opcje Folderów/Typy plików i tam na jpg zmień na "Podgląd obrazów i faksów systemu Windows" choć myśle ze to juz było robione :D No więc, może masz coś pokręcone tam w ustawieniach ? a jeśli nie to coś sie skaszaniło, jak to bywa samo od siebie, bo źle zainstalować widndowsa sie chyba nie da :| wrzucam screena z 'ustawieniami' jakie ja mam na tym JPG/Zaawansowane Ja bym polecał ponowny reinstal systemu, przecierz napisałeś że własnie jesteś po formacie, więc niewiele tam jeszcze masz dlatego bedzie mało roboty :D pozdrawiam EDIT: albo masz uszkodzyny jakiś plik, może ten rundll32.exe ?? albo w ogole go nie masz, a jeśli to on jest odpowiedzialny za ten podgląd :P ? mnie sie kiedyś sam gubil/usuwał plik autoexec.nt :| przec co nie mogłem niektórych płyt odpalać itd i kolega musiał mi go wysyłać przez gg :D i tak w kólko, co jakiś czas sie tracił, pomimo formatów itd, ale teraz gra gitara.
Napisano 10 Kwiecień 200717 l zamiast kombinować po prostu przeinstaluj windę. problem masz od 05-04-2007 dzisiaj jest 10-04-2007. minęło pięć dni i ciągle wisisz w powietrzu :] a tak poświęć 1,5 h na reinstalkę systemu (reinstalkę nie format) i po problemie. na 99% jestem pewien, że po prostu wysypał ci się system lub nie zainstalował się poprawnie. Pozdrawiam
Napisano 10 Kwiecień 200717 l Autor FlooX -> dochodze do wniosku że najprawdopodobniej brakuje bibliotek dll'a. tłiti -> faktycznie;) masz racje, chyba juz nic nie zrobie wiec zaraz wezmę sie za reinstalację;) dzięki wszystkim za chęć pomocy jaką wykazaliście w tym wątku;) wszyscy macie ode mnie po punktach reputacji;) pozdrawiam EDIT tak więc skonczylo się na tym co zakładałem od samego początku - format;) juz po wszystkim 3ds max zainstalowany, wszystko gra:D