Maqs Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Witam, żadnych fajerwerków bo miałem tylko jeden dzień na zrobienie tego czegoś:) jednak mam nadzieje że sie wam spodoba. Soft jak zwykle: Blender i gimp. http://images20.fotosik.pl/210/f3c36fb6c3963b7a.jpg
tadzio Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 stworek calusny, model ciekawy/oryginalny, fajowy material, ale tlo do wywalenia- widac ze na szybko. innymi slowy osiagnales chyba swoj cel bo mordka brzydala odrzuca na kilometr ;) pozdr.
misiold Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 ogólnie b.dobre, jedyne co to [jak dla mnie]wygląd tych światłocieni na.. szyji? [Jakieś takie sztuczne] no i jeszcze, że tak się czepne, takie barbarzyńskie ręczne rozmycia, miejscami [na krawędziach potworka]. PS. Pozdrów Supraśl od SchiZz'a [itEst Ja]
Nezz Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Czesc ! bardzo fajny design i wykonanie kreatury. tak jak pisal Tadzio moznaby zmienic tlo , od siebie dodam , ze potwor jest na tyle fajny ze mozna by bylo zdecydowac sie na pionowy kadr i umiescic monstera w samym srodku. model , textura sa swietne i tu bym juz nic nie ruszal. swietna robota :) pozdrawiam
Gość George82 Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Witam, żadnych fajerwerków bo miałem tylko jeden dzień na zrobienie tego czegoś:) Tez chcialbym kiedys tak zablysnac...:) Dla mnie rewelacja, zwlaszcza ze zrobione w jeden dzien i bez zadnej "licencji" Trzeba bedzie sie zaczac uczyc blenderka, albo innego wingsa... Chyle czola i pozdrawiam!
TrojkaT Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 fainy modeling i textutki tego czegos :D zajebiste
piotrek Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Zęby i nie pasują. Poza tym, sympatyczny model. Tło do niszczarki.
ETA Napisano 9 Kwiecień 2007 Napisano 9 Kwiecień 2007 Model i textury cudne, al z tłem już gorzej...:)
Maqs Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Tło i kadr to nie mój pomysł:) render będzie wydrukowany w jakimś czeskim piśmie o s-f i właśnie takie tło sobie zażyczyli, fakt że mogłem troche pobalansować kolorami, ale bałem sie że nie zdążę na czas, ofcourse zgadzam się z krytyką wiele tu do poprawy. Co do tekstur, tu jest tylko spec, bump i reflection, kolor to tylko blenderowe procedury+nody. Dzięki za komenty.
Death Metal Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Właśnie przez takie pracki uwierzyłem w Blendera, szkoda, że mi jeszcze tak dużo brakuje do Twojego poziomu, ale może kiedyś... W każdym razie gratki, bo wyszło świetnie(mówię o modelu, bo tło faktycznie bije po oczach). Mam jeszcze pytanka: czy renderowałeś to internalem? i jak zrobiłes taki materiał, że wygląda jak SSS??
Maqs Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Tak renderowane w internalu.Na z fake'owanie sss jest masa sposobow ja wykorzystałem sposób renderdemona (Giuseppe Canino) czyli shadowmapki połączone z normalnym shaderem w nodach(w dużym skrócie bo trochę to skomplikowane), możesz też wyrenderować warstwy odpowiadające za przedni i tylny scatering i połączyć je z normalnym renderem w gimpie,ps albo blenderowym compositorze. http://makewiki.aleppax.it/pmwiki/pmwiki.php/User/ANewMethodForSssShader
Gość Raffaello Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 dla mnie bomba! podziwiam cie ze pracujesz na tych softach i dlatego dodatkowy punkt masz ode mnie! model i texturki rewelka a o drugim planie juz zostało napisane ;-) pzdro
piksar Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 obrzydliwy (w sensie Obcy) ale model i teksturki 6+ tło nie pasuje
Levus Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Nom, tło psuje efekt moim zdaniem. Model i tex super! Gratki maqs! Pozdro!
designboot Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Gdyby nie tak tandetny kadr to byłby super artwork
briz Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 fajna buźka, bardziej jednak pasuje mi jako rzeźba (statuetka etc.) obcego niż prawdziwy żywy obcy
Gość BigBen Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Śliczny jest, popraw go, zmień tło i wrzuć jeszcze raz. Na pulpit w sam raz. Gratulacje. ALe się zrymowało.
Luszczu Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 WoW jeden dzień i taki efekt! Świetny potwór ! Naprawde odstrasza :D
Kub@ Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 biorąc pod uwagę że tylko 1 dzień to naprawde dobra robota, oczy tylko niewyraźne.
Rekomendowane odpowiedzi