Brolias Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Ten model jest moim pierwszym calym zrobionym (finished). Metoda wykonywania to line>clone i skalowanie>cross section>surface>edit poly>dalszy modeling w poly,vertexach i na edgach.Od razu mówie że nie będę go poprawiał a te ślady na nogach i bicepsie mają być. On nie ma uszu bo to jest rasa \"bezuszna\" :D Prosze o komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 heheeh bardzo sympatyczny orek :) troche kwadratowy no ale coz dopiero sie uczysz. pozdr .........no ale z tym lanuchem to troche przesadziles ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 12 Listopad 2003 Autor Share Napisano 12 Listopad 2003 to ze jest niezbyyt rzeczywisty ten lancuch czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 zawieszone w powietrzu osmiokaty i chyba sie jeszcze przenikaja no dalo by sie lepiej to zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 bez teksturek, moedling tez nei najlepszy no ale ja bym pewnie takeigo nie zrobil :) modlowanie hominidów i innych człekokrztałtnych istot mi niezabradzo idzie zreszta zaczynam w 3d ehh. Wydaje mi sie ze jak na uczocego sie to calkiem niezly sukces powodzenia i pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedi-killer Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 moze byc taki low poly :) smieszny usmiechniety :D poprostu ok :D (niedlugo dam swojego stworka to forum padnie ze smiechu nie bobby :D ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 12 Listopad 2003 Autor Share Napisano 12 Listopad 2003 low poly? on jest po meshsmoothie z iterations 1 a ze kanciasty to nie umiem lepiej wykonac narazie.Teraz sie biore za smoka w wykonywaniu w ten sam sposob(tzn.jeszcze go nie zaczalem ale zrobie niedlugo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Dam Ci rade...skoro zaczynasz dopiero zabawę z maxem to nie bierz sie za rzeczy organiczne...porób jakies proste obiekty aby nabrac wprawę w modelowaniu..a z czasem prezchodz do trudniejszych modeli. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 fajna ma spodniczke :) a co do zaczynania to popieram to co zostalo wyzej napisane przez Pabla - nie zabieraj sie na razie za rzeczy organiczne - to bardzo trudne na poczatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 A ja Ci mowie ze na tym orku sie szybciej nauczysz modelowania niz na budowaniu domku z boxów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 rety - co wy radzicie??? niech chlopak modeluje to na co ma ochote bo inaczej szybko sie zniecheci i nic nie skonczy... ja do dzis nie umiem zrobic samochodu - nigdy mnie to nie krecilo (teraz zaluje - bo czasami umiejetnosc tworzneia nieorganicznych modeli sie przydaje)* ----------------------------------------------------------------- * niektorzy z tej wypowiedzi moga wyciagnac wniosek ze umiem modelowac modele organiczne - to zwodnicze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 sluchaj juz kiedys pisalem takiego posta i nie lubie sie powtarzac ale to zrobie- skoro ktos zamieszcza post na forum to znaczy ze albo oczekuje pomocy albo wskazowek- no chyba ze ty zamieszczasz swoje prace wylacznie po to zeby sie pochwalic- jak tak to wspolczuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Ja mam dla Brolias\'a Small tipa! jak zaczynalem modelowac to robilem wszystko,doslownie wszystko z kul! moze ty tez sprobujesz,i jak niemasz zlego sprzetu to zaczni narazie robic czlonki ciala z odzielnych czesci,to da ci trochi leprze efekty,a z miarem czasu nauczysz sie modelingu i jeszcze zadziwisz to towazystwo PS. sorki za bledy ale wiecie jakie mam z tym problemy,mw4d ty wiesz o co chodzi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 narazie sie bawie splinami a co do nieorganicznych to sa zbyt martwe rzeczy dla mnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 Mam pomysł jak jusz sie nauczysz swietnie modelowac i ogolnie bedziesz wymiatał, to zrób tego orka jeszcze raz, tylko z takim samym wyrazem pyska bo o ile model nie zachwyca to mine ma przednią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Hmmm a ja uważam, że zmierzasz donikąd bo ucząc sie modelowania poszukałbyś chociażby najprostrzych tutoriali i spróbował zrobic coś konkretnego. Twoja \"metoda\" to żaden styl i po pierwsze jest czasochłonna do dobrego wykonania, po drugie trudna w mapowaniu, po trzecie mocno zawala kompa bo meshsmootha dajesz aby wygładzać, po czwarte nic nie pokazuje. Pablo dobrze Ci radził abyś zaczął od prostrzych rzeczy i nie rzucał się na organikę a Ty widzę robisz smoka. Nie obraź się ale obydwie Twoje prace nadają się do W.I.P a nie do gallery. Jeśli szukasz pomocy w modelowaniu i teksturowaniu napewno wielu z uzytkowników forum Ci pomoże. A co do postawy \"cos jest bo takie jest\" albo \"nie chciało mi się\" to Max Scripcie nie ma takich komend. Są natomiast \"postaram się\", \"zrobię to najlepiej jak umiem\", albo poprostu \"zrobie to\" pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brolias Napisano 18 Listopad 2003 Autor Share Napisano 18 Listopad 2003 thx. nie obraze sie :D ale co do mapowania to nei ma takich problemów. a co do maxscripta to nie widzialem jeszcze komendy zrobie to itp itd. gdzie tego szukac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 Boowa wyjales mi to z ust :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 Ale mimo to wyraz pyska ma ponad wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 22 Listopad 2003 Share Napisano 22 Listopad 2003 Zdaje mis ie ze chcesz robic tak jak ja , czyli wszyko naraz chcesz wiedziec hehehehe na samym pocztaku tez tak zaczynałem , to nie jest najlepsz rozwiązanie , Popieram Pablo naucz sie czego wiecej zaniem czaczniesz sie wspinac na góre bez sprzetu , to moze byc niebezpieczne , popracuj nad sobą , Postac na pocztaku dobra ale jak sie głebiej przyjrzysz to zauwarzysz ze jest nie wyrazna i ograniczona .... Wiele jeszcze czasu n to aby wygladała zaiste tak jak ty chcesz , NO cóż powodzenia i pracuj pracuj , po kazdej pracy bedziesz ocras lepsiejszy POWODZENIA !! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kora Napisano 23 Listopad 2003 Share Napisano 23 Listopad 2003 no kanciaste.... a taki lancuch nie ma prawa bytu- przyjrzyj sie- te ogniwa wcale ze soba sie ine schodza... chociaz mnie sie wydaje ze jak na poczatek naprawde nie jest bardzo zle. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi