miriam Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 Microsoft udostępnił do pobrania Windows Server Longhorn Beta 3 dla wszystkich zainteresowanych. Udostępniono wersje: Standard Edition, Enterprise Edition, Datacenter Edition, Web Server oraz Itanium-based w edycjach 32 i 64 bitowych. Dostępne są trzy wersje językowe: angielski, niemiecki oraz japonski. Pliki do pobrania: Windows Longhorn Standard Beta 3 Windows Longhorn Standard Beta 3 x64
tadzio Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 wie ktos cos na temat Lona? wrto to to zaaplikowac?pozdr
miriam Napisano 27 Kwiecień 2007 Autor Napisano 27 Kwiecień 2007 ponoć lepsiejszy niźli 2003 server, oraz Vista, razem wzięte. coś czego nie ma w wiście ma być w Longu ;], obaczym na razie ciągnę. W weekenda Beta Test. ;]
Destroyer Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 no to miriam zrób testy i podziel się wnioskami :) przydałoby się wymienić tego Xp-ka na coś nowszego, a że darmo to brać nie patrzeć :)
tadzio Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 no no ;) zapodaj testy jak zrobisz;) mnie interesuje ile to to zjada "powera" z kompa by dzialalo. Vista sporo ciagnie ramu, long pewnie jeszcze wiecej... pozdr
makak Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 Longhorm ma być pod serwery? Czy to następca Visty? Sorry za głupie pytania, ale jakoś nie śledzę wiadomości z microsoftu. Gdzieś na necie wyczytałem, że za dwa lata micro chce wypuścić następcę Visty (żeby nie było takiej przerwy 5 letniej, jak pomiędzy XP a Vistą) ale to chyba nie o Longa chodziło?
miriam Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Napisano 28 Kwiecień 2007 Longhorm ma być pod serwery? Czy to następca Visty? Sorry za głupie pytania, ale jakoś nie śledzę wiadomości z microsoftu. Gdzieś na necie wyczytałem, że za dwa lata micro chce wypuścić następcę Visty (żeby nie było takiej przerwy 5 letniej, jak pomiędzy XP a Vistą) ale to chyba nie o Longa chodziło? Tak. To następca docelowo Windows Server 2003. Miał to być następca XP'ka, ale po drodze cosik Panom z MicSofta się przemieniło :). i wyszła Vista. Co do testów, problemy z zassaniem :|, ludziki się ostro rzuciły . . .
CzAk1 Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 A ja cały czas myślałem, że Longhorn i Vista to jedno i to samo tyle, że "Longhorn" to kryptonim nazwy "Vista"
ttaaddeekk Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 Tak. To następca docelowo Windows Server 2003. Miał to być następca XP'ka, ale po drodze cosik Panom z MicSofta się przemieniło :). i wyszła Vista. Co do testów, problemy z zassaniem :|, ludziki się ostro rzuciły . . . microsoft przegral proces bo oczywiscie rozwiazania z longhorna ukradli jakiejs malo znanej firmie, no i nie mogli go wyposcic, ciekawe co teraz wykombinowali
tadzio Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 aj bo to zlodzieje i monopolisci sa i chyba juz sie tego nie da ukryc... pozdr
SSn4k3 Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Zassał ktoś tego Longhorna bo jestem ciekaw jak sie prezentuje. Tymczasem czekam na paczke z moją betą;)
Rekomendowane odpowiedzi