Napisano 27 Kwiecień 200718 l Microsoft udostępnił do pobrania Windows Server Longhorn Beta 3 dla wszystkich zainteresowanych. Udostępniono wersje: Standard Edition, Enterprise Edition, Datacenter Edition, Web Server oraz Itanium-based w edycjach 32 i 64 bitowych. Dostępne są trzy wersje językowe: angielski, niemiecki oraz japonski. Pliki do pobrania: Windows Longhorn Standard Beta 3 Windows Longhorn Standard Beta 3 x64
Napisano 27 Kwiecień 200718 l Autor ponoć lepsiejszy niźli 2003 server, oraz Vista, razem wzięte. coś czego nie ma w wiście ma być w Longu ;], obaczym na razie ciągnę. W weekenda Beta Test. ;]
Napisano 27 Kwiecień 200718 l no to miriam zrób testy i podziel się wnioskami :) przydałoby się wymienić tego Xp-ka na coś nowszego, a że darmo to brać nie patrzeć :)
Napisano 27 Kwiecień 200718 l no no ;) zapodaj testy jak zrobisz;) mnie interesuje ile to to zjada "powera" z kompa by dzialalo. Vista sporo ciagnie ramu, long pewnie jeszcze wiecej... pozdr
Napisano 27 Kwiecień 200718 l Longhorm ma być pod serwery? Czy to następca Visty? Sorry za głupie pytania, ale jakoś nie śledzę wiadomości z microsoftu. Gdzieś na necie wyczytałem, że za dwa lata micro chce wypuścić następcę Visty (żeby nie było takiej przerwy 5 letniej, jak pomiędzy XP a Vistą) ale to chyba nie o Longa chodziło?
Napisano 28 Kwiecień 200718 l Autor Longhorm ma być pod serwery? Czy to następca Visty? Sorry za głupie pytania, ale jakoś nie śledzę wiadomości z microsoftu. Gdzieś na necie wyczytałem, że za dwa lata micro chce wypuścić następcę Visty (żeby nie było takiej przerwy 5 letniej, jak pomiędzy XP a Vistą) ale to chyba nie o Longa chodziło? Tak. To następca docelowo Windows Server 2003. Miał to być następca XP'ka, ale po drodze cosik Panom z MicSofta się przemieniło :). i wyszła Vista. Co do testów, problemy z zassaniem :|, ludziki się ostro rzuciły . . .
Napisano 28 Kwiecień 200718 l A ja cały czas myślałem, że Longhorn i Vista to jedno i to samo tyle, że "Longhorn" to kryptonim nazwy "Vista"
Napisano 28 Kwiecień 200718 l Tak. To następca docelowo Windows Server 2003. Miał to być następca XP'ka, ale po drodze cosik Panom z MicSofta się przemieniło :). i wyszła Vista. Co do testów, problemy z zassaniem :|, ludziki się ostro rzuciły . . . microsoft przegral proces bo oczywiscie rozwiazania z longhorna ukradli jakiejs malo znanej firmie, no i nie mogli go wyposcic, ciekawe co teraz wykombinowali
Napisano 28 Kwiecień 200718 l aj bo to zlodzieje i monopolisci sa i chyba juz sie tego nie da ukryc... pozdr
Napisano 10 Maj 200718 l Zassał ktoś tego Longhorna bo jestem ciekaw jak sie prezentuje. Tymczasem czekam na paczke z moją betą;)