Ania Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 Wiem że na tym forum to może trochę nie na miejscu, ale czy ktoś zna dobrą stronę z przepisami? Żeby było przejżyście, dużo tego, obrazki, i najlepiej kuchnia z różnych krajów. Na googlach oczywiście też szukam ale może przypadkiem ktoś zna jakąś stronę którą może polecić, bo teraz trochę w ciemno szukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 Odkąd sam sobie gotuje pomaga mi w tym http://www.pychotka.pl/ . A wiec polecam :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 Z zalozenia nie wchodze do wolnych dyskusji, bo uwazam, ze to bzdura taki dzial na forum o grafice, ale dla tego tematu zrobie wyjatek :). Ja tam nie lubie gotowac "z internetu", polecam ksiazki. Ksiazke latwiej i przyjemniej mozna poprzegladac szukajac przepisu, obrazki zwykle sa, latwiej gotowac, nie trzeba przepisu drukowac albo biegac do komputera. Jesli zamierzasz gotowac to taka inwestycja jest oplacalna, po paru latach pichcenia na polce masz tego coraz wiecej i ciagle tych ksiazek uzywasz. Generalnie polecam raczej ksiazki. A jesli chodzi o internet, to ja czesto wchode na dzial kulinarny gazeta.pl, maja sporo dobrych przepisow, roznie bywa ze zdjeciami. Uwazaj na "amatorskie" przepisy z internetu, ja raczej wole te pisane przez fachowcow, dlatego tez wole ksiazki, mniej przypadkowych ludzi je pisze. Trafiaja sie czasem w sieci takie przepisy typu ktos cos tam zmieszal, upichcil i wyszlo jadalne to wrzucil do sieci. Raz trafisz na cos dobrego, ale czesciej raczej niezbyt. Ryzykowna sprawa moim zdaniem, zwlaszcza jesli dopiero zaczynasz z gotowaniem, lepiej korzystac ze sprawdzonych przepisow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Maj 2007 Autor Share Napisano 6 Maj 2007 MF - dzięki. Chalek - gotuję prawie codziennie odkąd mam 12 lat, tyle że zazwyczaj robię bez przepisu, a teraz bym chciała na pewną okazję zrobić coś szczególnego (jeszcze nie wiem co będzie), i w sumie szukam tylko pojedynczego przepisu na to coś, więc kupować książki się niebardzo opłaca, choć generalnie masz oczywiście rację (u mamy też czytam książki kucharskie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 Aaaaa, no to bardzo przepraszam, ze Cie potraktowalem jak poczatkujaca :). Mimo wszystko polecam inwestycje w ksiazke. Jesli mozna wiedziec, to czego konkretnie szukasz? Moze akurat mam cos w jakiejs ksiazce pasujacego, moglbym zeskanowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 MF -> świetna strona. dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 Ja nie jestem zbyt oryginalny, korzystam z popularnej ksiazki "Po prostu gotuj" Pascala i z tego co widze jest strona z przepisami z jego programu: http://www.gotowanie.pl/ Chetnie bym polecil cos konkretnego, ale widze, ze nie ma tu przepisow z ksiazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Jak mam gotowac cos wiecej niz wode na kawe badz nalesniki to wpisuje na co mam ochote w google i poszukuje sobie czegos co wydaje sie smaczne. Z reguly caly fun jest w gotowaniu i pozniejszym jedzeniu tego (mmmmmmmm albe [kwasna_mina_mode_on]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 :) http://poprostugotuj.onet.pl/ ahh ten Pascal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 http://www.decare.com.pl/?cat=12 - "życie jest za krótkie żeby jeść nudne jedzenie" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 http://www.instant.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Ania- wprowadzasz domowa atmosfere na forum :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kropa Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Można też poszukac na stronie http://www.winiary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Przepisy Pascala rzadza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Pascal + Winiary = Turbo Pascal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Czasem zwyczajne z pozoru danie, przygotowane z bardzo dobrych jakościowo produktów, smakuje wyjątkowo. Polecam smażyć na oliwie, kupować możliwie najlepsze ziemniaki (te na rynku są przeważnie 128179281982293203 razy lepsze od tych marketowych), świeże przyprawy. Mięcho najlepiej z przydomowej hodowli, a warzywka z własnego ogródeczka z dala od cywilizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Ok, ale nie każdy hoduje świnki na balkonie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Pewnie, że nie - ale od czego jest Allegro? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Ciekawie to brzmi: ŻYWIEC z dostawą do domu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Polecam smażyć na oliwie oliwa to chyba najgorsza rzecz na jakiej mozna smazyc...nie truj dzieci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 oliwa to chyba najgorsza rzecz na jakiej mozna smazyc...nie truj dzieci :) Castrol - olej przyjazny dla środowiska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Maj 2007 Autor Share Napisano 23 Maj 2007 dzięki za odpowiedzi (już coś znalazłam) świnek na balkonie nie mam, tylko szałwię w doniczce, mięso wolę kupować w postaci martwej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Podzielisz się informacją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Prosty przykład: kurczak z fermy po ugotowaniu ma bardzo ciemne kości (czasem aż czarnawe), wiejski kurczaczek,taki co to w ziemi sobie pogrzebie pazurkiem, ma jasne, zrowe kości. Zupełnie inny smak. Czasem warto pojechać gdzieś do cioci/babci/zaprzyjaźnionego rzeźnika po wsiowe mięcho. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Oliwa z oliwek jest trujaca? Zywieniowcy nas truja?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 oliwa to chyba najgorsza rzecz na jakiej mozna smazyc...nie truj dzieci :) Powiedz to południowcom, którzy statystycznie żyją najdłużej w Europie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Czy to ważne? Chodzi o to, żeby było smaczne. Odżywiasz się zdrowo, liczysz kalorie itp., a może jutro wpadniesz pod Maybaha o. Rydzyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 co do zywca od babci... kurcze ostatnio co weekend u babci bywam i ostatnio ubili swiniaka... te szyneczki, kielbaski, pasztety, kaszaneczki... eeehh kiedy ta sobota znowu?! a kazdemu polecam, chocby nie wiem ile to mialo kosztowac i jakich wyrzeczen wymagalo: koniecznie sprobujcie swiezo uwedzonej szyneczki jeszcze cieplutkiej, eeeh sie rozmazylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 =D widzę, że wiesz co dobre. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Teściowa mojej siostry prowadzi ekologiczne gospodarstwo, gdyby nie unosząca się w powietrzu woń pewnie zaglądałbym częściej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Swieza szyneczka FTW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się