Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
A ty mnie nie obrażaj i czmeu wysylasz linki nie zwiazane z tematem? :|
Nie ma co narzekać... tylko dziękować za to, że panowie są i tak bardzo wyrozumiali...
Napisano

Widzę że tak naprawdę to nikt Pussikowi nie pomógł, ja myślę że używanie DOF'a w v-ray'u jest bezsensowne, jak chcesz to napisz mi PM'a a ja Ci opisz jak zastosować DOF'a za pomocą samego maxa i Photoshopa albo za pomocą maxa i plug inu do Photoshopa, jest dużo możliwości :)

Napisano

FAlcom -> nie pomógł? Reanimator strzelił najbardziej na temat post w tym wątku. Odpowiedział na zadane pytanie. D'oh!

Napisano

eee, rozumując z ramienia fotografii to:

Aperture - przysłona, chyba im mniejsza wartość tym mniejsza glębia ostrości (jeśli działa jak w realu i te liczby to f-stopy)

Focal dist- to chyba wartość ogniskowej "obiektywu"

Sides- mi się widzi jako ilość listków przysłony, im więcej tym ładniejszy bokeh

rotation to chyba ich obrót:)

anisotropy/subdiv wiadomo

Napisano

Leru - on raczej nie wyjaśnił opcji które tam są zawarte a w końcu o to chodziło...

Napisano

Eh, no tak jak już wcześniej pisałem, zobaczymy jak to będzie :)

Napisano
Pussik to facet ;>

nie zabijaj nadziei !! powracajacej na to forum z panna P.

zeby nie bylo ze nie pomagam przeciez w dofie masz 6 opcji jakies 4 min zajelo by ci opanowanie co do czego sluzyc

pozdrawiam

Napisano

No Maverick ma rację, czasami warto zbudować prostą scenę i na własną rękę przetestować opcje które są dla nas zagadką, lecz z drugiej strony to jak na te całe forum nikt tak na prawdę nie umiał wytłumaczyć paru opcji z DOF'em od V-Raya to właśnie mnie zadziwia. Osobiście używam Dof Generator Pro więc się nie cackam z renderowaniem 9283790274 razy tego samego obrazka by uzyskać pożądany DOF w v-ray'u :P

No i tak btw, to Pussyik To Kobieta Czy Mężczyzna? I Nick i Avatar taki mylący dość :) może Ania z naszego forum nie jest sama :D

Napisano

hehe :) Ciekawe czy sie w ogóle dowiemy czy któryś z nas pomógł, bo jak widzę to Pani/Pana Pussik nie ma :)