Napisano 27 Listopad 200321 l Kozioo \"checker\" działa w mentalu swietnie bo to zwykły procedural. weź materiał raytrace,kolor czarny,transparency 90 do bumpa \"checker\", w reflect \"falloff\"type frensel. i już jest ładny klosz.
Napisano 27 Listopad 200321 l @Kozioo tu gdzie ci zaznaczyłem masz krzywą krawędź :) @Bzyku weź no pokaż całą brykę bo wygląda całkiem fajnie, tylko załóż nowy topic, co by Kozioowi tego nie zaśmiecać :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 28 Listopad 200321 l ups, sory, nie zauwazylem ze mnie wylogowalo...dziwne. rowki moze nawet i lepsze, ale te wloty powietrza z tylu sa do bani i w ogole tylek jest do bani :]
Napisano 29 Listopad 200321 l Autor Hac, mógłbyś sprecyzować, co Ci się nie podoba w tyle i we wlotach?? To, że są do bani niewiele mi pomaga:] A w międzyczasie zrobiłem koło
Napisano 30 Listopad 200321 l czekam na bieżnik i materiał :] a o przednim zderzaku to już nawet nie wspomnę :P pozdrawiam [piwo]
Napisano 30 Listopad 200321 l Autor Loozack - poprawiłem (zrobiłem od nowa) przód. Teraz jest już dobrze?? Pionier - oponka była ciut zbyt szeroka. Już poprawiłem Postanowilem pokazać wam wers ję z lakierem. Taki kolor zostanie do finala:D Serio. Taki żółciutki fordzik...
Napisano 30 Listopad 200321 l hmm, chyba lepiej... ale z tego ujęcia i z lakierem to nie jestem pewny :| no cóż, muszę ci uwierzyć na słowo, że jest dobrze :D ale zmniejsz średnicę opon :) trzymaj się [piwo]
Napisano 30 Listopad 200321 l zolty ???? daj spokoj , to auto ma klase, to nie jest jakas honda czy toyota z szybkich i wscieklych.
Napisano 30 Listopad 200321 l no no lubie ten amochód, jak malo ktory ale ten samochod lubie. tylko tak alej ladna linia.
Napisano 1 Grudzień 200321 l Autor To jest nowy ford gt40:] Ale malowań mogę przecież zrobić kilka, dla każdego coś miłego:D A żółty zrobię dla siebie:] Na razie updat\'u nie ma, męczę się z wnętrzem.
Napisano 1 Grudzień 200321 l coś ci drobinki srebra za duże wyszły ;) pozatym ze złeś strony kierownice masz to przecież amerykański samochód :)
Napisano 1 Grudzień 200321 l do czarnego lakieru zdecydowanie odradzam carpaint\'a, najlepiej użyj zwykłego Brazil Basic z Falloffem w reflection ustawionym na Fresnel :) trzymaj się [piwo]
Napisano 1 Grudzień 200321 l Autor To nie jest brazil carpaint:] To zwykły materiał z cieniowaniem multi-layer i mapą raytrace i dwoma falloffami. Niestety w maxie6 brazil nie działa:( Ale na szczęście coraz bardziej przekonuję się do mental raya:D
Napisano 2 Grudzień 200321 l Autor Czy o taki błękit chodziło?? A tak przy okzaji, jak się przyjżycie to zuważycie, że można już zauważyć początki wnętrza.
Napisano 2 Grudzień 200321 l blekit moze troszeczek ciemniejszy :> jeszcze znaczki rajdowe i bedzie git :)
Napisano 3 Grudzień 200321 l nad blekitem musisz jeszcze popracowac , ale mi sie podoba. fajnie bedzie wygladal ze znaczkiami rajdowymi.
Napisano 4 Grudzień 200321 l Autor Łatwo powiedzieć:] Znalazłem 4 (słownie: cztery) zdjęcia, z czego 2 - tylko deska rozdzielcza; a pozostałe 2 to wnętrze ale fotki sa ciemne i male, a poza tym sa robione z tego samego kąta... szczególnie interesowałoby mnie, gdybe ktoś miał zdjęcie drzwi... Tych nigdzie nie znalazłem...
Napisano 4 Grudzień 200321 l Autor Hurra!! Znalazłem jedna zdjęcia, gdzie dobrze widać kilka szczegółow:] Jakby ktoś chciał to tutaj może obejrzeć. Ja zabieram się do roboty:]
Napisano 4 Grudzień 200321 l no cóż, muszę przyznać, że twoje fotele są zupełnie inne :) keep working [piwo]
Napisano 5 Grudzień 200321 l Autor Taki updejcik. Jeszcze musze dodać uszczeli przy szybach. Wydaje mi się, że najlepiej to zrobić przy pomocy \"create spline from edges\"... Ktoś ma inny pomysł??
Napisano 5 Grudzień 200321 l Autor Wiggles - co jest badziewne?? Model czy ta wersja kolorystyczna zaproponowana przez Sikhama?? Dla mnie jest to bardzo ważne [rotfl] Zaraz puszcze render całego auta, więc za jakies 30 min moze bedzie update.
Napisano 5 Grudzień 200321 l Autor No i render całego auta. Prosze o komentarze i krytyke:] Serio. Wam jest łatwiej zauważyć jakies błedy czy niedociągniecia, więc: Piszta ludzia:D
Napisano 5 Grudzień 200321 l Autor Jeszcze jeden, tym razem na szarym tle, żeby lepiej było widać kontur i refleksy.
Napisano 6 Grudzień 200321 l odbicia i lakier wporzadku jedynie ta biała plamka swiatla troszku przeszkadza :( model extra w felgi powinienes wlozyc troszke wiecej pracy chodzi o oswietlenie i odbicia cos nie tak ale tak to wporzasiu :) pozdro
Napisano 6 Grudzień 200321 l Daj moze troche bardziej matowy lakier, zolty moze byc, albo groszek jeszcze lepiej ;p
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor Dodałem kilka pierdół. Zabieram się za detale z tyłu autka. Zyczcie mi powodzenia:]
Napisano 6 Grudzień 200321 l Piękny wóz. Tylko kamerka chyba ci się za bardzo przekrzywiła (lubię takie ujęcia, ale bez przesady) Mam jedynie dwa zastrzeżenia co do modelu: - z oponami jest chyba coś nie tak. Wydaje mi się, że są zbyt durze, szczególnie z tyłu. - na ostatnim renderze ten checker na lampach za bardzo rzuca się w oczy (lampy wydają się sztuczne). Na przedostatnim obrazku w ogóle to nie drażni, ale w widoku od przodu wygląda to nienajlepiej. A teraz pytanie: Renderujesz w mental`u ??
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor No więc co do bumpa na lampach, to zastanawiam się, czy nie zrobić jakiegoś innego wzoru w paincie na przykład:] Oponki - wydaje mi się, że są dobre. W rzeczywistości opony wręcz \"chowały\" się w karoserii z tyłu. Rendering- tak jest, w mentalu. On w sumie nie jest taki straszny, jak go malują:D PS: Kamerka jest przechylona przez wiatr:] Dzisiaj w Gdańsku strasznie wieje:D
Napisano 6 Grudzień 200321 l Sorry, że zaśmiecam ci temat, ale jak jest z prędkością renderowania w mentalu. Chciałbym się na niego przerzucić, tylko nie wiem czy mój \"złom\" to wytrzyma. ps. Jak rozumiem robisz w 3dsmax6, gdzie MR jest standardowo dołączony.