Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kozioo \"checker\" działa w mentalu swietnie bo to zwykły procedural.

weź materiał raytrace,kolor czarny,transparency 90 do bumpa \"checker\", w reflect \"falloff\"type frensel. i już jest ładny klosz.

• Odpowiedzi 275
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

@Kozioo

tu gdzie ci zaznaczyłem masz krzywą krawędź :)

@Bzyku

weź no pokaż całą brykę bo wygląda całkiem fajnie, tylko załóż nowy topic, co by Kozioowi tego nie zaśmiecać :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

ups, sory, nie zauwazylem ze mnie wylogowalo...dziwne.

rowki moze nawet i lepsze, ale te wloty powietrza z tylu sa do bani i w ogole tylek jest do bani :]

Napisano

Hac, mógłbyś sprecyzować, co Ci się nie podoba w tyle i we wlotach?? To, że są do bani niewiele mi pomaga:] A w międzyczasie zrobiłem koło

Napisano

Loozack - poprawiłem (zrobiłem od nowa) przód. Teraz jest już dobrze??

Pionier - oponka była ciut zbyt szeroka. Już poprawiłem

Postanowilem pokazać wam wers

ję z lakierem. Taki kolor zostanie do finala:D Serio. Taki żółciutki fordzik...

Napisano

hmm, chyba lepiej... ale z tego ujęcia i z lakierem to nie jestem pewny :| no cóż, muszę ci uwierzyć na słowo, że jest dobrze :D ale zmniejsz średnicę opon :)

trzymaj się [piwo]

Napisano

To jest nowy ford gt40:] Ale malowań mogę przecież zrobić kilka, dla każdego coś miłego:D A żółty zrobię dla siebie:] Na razie updat\'u nie ma, męczę się z wnętrzem.

Napisano

do czarnego lakieru zdecydowanie odradzam carpaint\'a, najlepiej użyj zwykłego Brazil Basic z Falloffem w reflection ustawionym na Fresnel :)

trzymaj się [piwo]

Napisano

To nie jest brazil carpaint:] To zwykły materiał z cieniowaniem multi-layer i mapą raytrace i dwoma falloffami. Niestety w maxie6 brazil nie działa:( Ale na szczęście coraz bardziej przekonuję się do mental raya:D

Napisano

Łatwo powiedzieć:] Znalazłem 4 (słownie: cztery) zdjęcia, z czego 2 - tylko deska rozdzielcza; a pozostałe 2 to wnętrze ale fotki sa ciemne i male, a poza tym sa robione z tego samego kąta... szczególnie interesowałoby mnie, gdybe ktoś miał zdjęcie drzwi... Tych nigdzie nie znalazłem...

Napisano

Taki updejcik. Jeszcze musze dodać uszczeli przy szybach. Wydaje mi się, że najlepiej to zrobić przy pomocy \"create spline from edges\"... Ktoś ma inny pomysł??

Napisano

Wiggles - co jest badziewne?? Model czy ta wersja kolorystyczna zaproponowana przez Sikhama?? Dla mnie jest to bardzo ważne [rotfl] Zaraz puszcze render całego auta, więc za jakies 30 min moze bedzie update.

Napisano

No i render całego auta. Prosze o komentarze i krytyke:] Serio. Wam jest łatwiej zauważyć jakies błedy czy niedociągniecia, więc:

Piszta ludzia:D

Napisano

odbicia i lakier wporzadku jedynie ta biała plamka swiatla troszku przeszkadza :( model extra w felgi powinienes wlozyc troszke wiecej pracy chodzi o oswietlenie i odbicia cos nie tak ale tak to wporzasiu :) pozdro

Napisano

Piękny wóz. Tylko kamerka chyba ci się za bardzo przekrzywiła (lubię takie ujęcia, ale bez przesady)

Mam jedynie dwa zastrzeżenia co do modelu:

- z oponami jest chyba coś nie tak. Wydaje mi się, że są zbyt durze, szczególnie z tyłu.

- na ostatnim renderze ten checker na lampach za bardzo rzuca się w oczy (lampy wydają się sztuczne). Na przedostatnim obrazku w ogóle to nie drażni, ale w widoku od przodu wygląda to nienajlepiej.

A teraz pytanie:

Renderujesz w mental`u ??

Napisano

No więc co do bumpa na lampach, to zastanawiam się, czy nie zrobić jakiegoś innego wzoru w paincie na przykład:]

Oponki - wydaje mi się, że są dobre. W rzeczywistości opony wręcz \"chowały\" się w karoserii z tyłu.

Rendering- tak jest, w mentalu. On w sumie nie jest taki straszny, jak go malują:D

PS: Kamerka jest przechylona przez wiatr:] Dzisiaj w Gdańsku strasznie wieje:D

Napisano

Sorry, że zaśmiecam ci temat, ale jak jest z prędkością renderowania w mentalu. Chciałbym się na niego przerzucić, tylko nie wiem czy mój \"złom\" to wytrzyma.

ps. Jak rozumiem robisz w 3dsmax6, gdzie MR jest standardowo dołączony.