Andrzej1964 Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Witam Pierwszy mój temat na forum, więc zaczynam z pewną taką nieśmiałością. Poproszę o wyrozumiałość w ocenach. To coś zacząłem razem z komiciem ale jak widać on zaszedł duużo dalej więc niespodziewajcie się jakiegoś zabójczego tempa relacji. Model ma przedstawiać brytyjski monitor z czasów drugiej wojny światowej, który brałmudział między innymi w lądowaniu aliantów pod Salerno jak równierz w Normandii. Sylwetka Okrętu jest moim zdaniem bardzo ciekawa - okręt jest tak brzydki że aż piękny. Tak wygląda to brzydactwo w rzucie z boku: A tak w moim wykonaniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 no i bardzo ladnie panie Andrzeju, dzialaj dalej jedynie cos mi ta siateczka niepasuje za bardzo porozciagana, pozdrawiam i witam na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 No i pięknie :) respekt dla tych, którym cierpliwości starcza przy takich zabawkach. Ależ to będzie cudo z tymi wszystkimi masztali i innymi duperelkami. Trzymam kciuki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Bardzo ładnie - okrety to dość trudna ale wdzięczna tematyka, efekt końcowy może być super! Czekamy na więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Nie znam sie na statkach ale ten... no nawet ciekawy w konstrukcji. Ciekaw jestem końca i sceny do modelu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 14 Maj 2007 Autor Share Napisano 14 Maj 2007 Żeby niebyło że nic nierobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Witaj Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Mam dwie sprawy: 1. Mozesz dac render bez siatki?? 2. Mozesz podac mi przepis (jak robisz kadlub) chcialem zrobic galeon ale nie wiem jak za niego sie mam zabrac. Nie wychodzi mi. Wszystko jakies takie krzywe. Moze jakis tutek masz?. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 Jak dla mnie super, szczególnie dobry efekt robi kadłub:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 14 Maj 2007 Autor Share Napisano 14 Maj 2007 Proszę bez siatki na życzenie: Niewiem czy mój sposób na modelowanie kadłuba byłby pomocny, gdyż robię to nie w max-sie a w Cinema4D. Robię sobie kadłub z box-a profilując go według przekroi (tu bardzo pomocne są wmiarę dobre plany modelarskie) i wrzucam go do HyperNURBS-a. do wyostrzania krawędzi używam Weight HyperNURBS. W maxie kadłub Arizony robił Komic polecam jego relację - zresztą bardzo mi pomógł przy robieniu tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 musze przyznac ze wybuchowo zaczynasz przygode na forum ... powodzenia i witam na pokladzie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 23 Maj 2007 Autor Share Napisano 23 Maj 2007 Postępy niewielkie ale uprzedzalem że niebędzie to expres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Odczucia laika: - nie czuje skali; - trzpenie glownych dzial nieteges; - maszt prezentuje sie dobrze. Tyle ode mnie...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 dawaj dawaj:D ruwniusienko:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 23 Maj 2007 Autor Share Napisano 23 Maj 2007 Georg82: 1. Niebardzo rozumiem 2. Oslony luf przy wierzy mają wyglądać na płótno - dodanie materiału powinno pomóc 3. Dziękuję za miłe słowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Witam. Andrzej, sprawdź dokładnie plany wieży artyleryjskiej. Dach wieży nie jest gładki. Reszta bardzo sympatyczna. Powodzenia. Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 zapoznaj sie z regulaminem i popraw temat wątku http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 24 Maj 2007 Autor Share Napisano 24 Maj 2007 Goral44 dach wierzy niejest gladki jeżeli chodzi Ci o uskoki pancerza to są, w przypadku nitow będę chcial użyć bumpmapy robienie pojedyńczych chyba zbyt by go skomplikowalo A tu fragment planów przedstawiających wierzę Temat wątku zmieniony, mam nadzieję, że teraz jest poprawny. Przepraszam za zamieszanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Witam. Niestety Andrzej masz nadal błąd. Płyty pancerza mają uskok na brzegach dachu nie tylko na środku, dlatego od przodu wydaje sie że są gładkie. Masz przykład jak to powninno wygladać, choć moje wieże też mają błąd grubości pancerza na łączeniu. Pozdrawiam. Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 24 Maj 2007 Autor Share Napisano 24 Maj 2007 No to trzeba będzie poprawić Dzięki za uwagę Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Z ta skala chodzilo mi o to, ze wyglada jak zabaweczka, a nie jak okret. Ale to jest kwestia dodania wiecej detalikow ew. otoczenia. Ogolnie prezentuje sie przyjemnie... edit: offtop Skanowales plany, czy masz jakies ukryte źródełko w necie? ;> Szukam czegos ciekawego (galeon) i mam cóś tam, ale sa niezgodne ze soba....:/ endofftop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 24 Maj 2007 Autor Share Napisano 24 Maj 2007 Niestety interesują mnie tylko okręty z przełomu XIX i XX w. do końca 2WS potem okręty są bardzo sterylne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 czyli skanowales....:) Ok, dzieki i czekam na wiecej... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 27 Maj 2007 Autor Share Napisano 27 Maj 2007 Powoli do przodu: I poprawiona wierza zgodnie z sugestiami Waldka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1964 Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2007 No i przynudzania ciąg dalszy..... Moja próba pomalowania pływadełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi