shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 Witam oto taki karabinek stworzyłem na potrzeby pewnej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 dodalem granatnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 wzorowałes sie na czyms konkretnym ? ciemny render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 Witam!Napisałem wczesniej ale wątek wsiąkł i nie ma!Ogólnie bardzo mi sie podoba ale wydaje mi sie że niepotrzebny tu ten drugi magazynek, wydaje sie jakby te naboje miały zaraz sie wysypac z niego!No i ta objemka tez jakos nie tak wygląda moim zdaniem!Poza tym ekstra!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 w 90 medel jest mojego pomyslu tylko przy celowniku siedzialem nad gazetami teraz powstaje wersja snajpersa a jak ja skoncze to przrobie ten karabinek na wersje mini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 Fajny:D:D ciekawie będzie wyglądał po otexturowaniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 a oto wersja snajperska jeszcze dorobie nozki ale teraz nie mam czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 proponuje poprawic boki rękojeści! tzn wyprostuj je...bo sa falujące! Koncówka lufy powinna byc połączona na koncu bo w tym przypadku by sie rozłorzyła po pierwszym strzale!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 No i chyba ma być taka falowana, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 cos mi sie jeszcze wydaje, ze ta rekojsc nie byłaby dokonca wygodna ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 koncowka lufy ma byc tak to sprzyja celnosci i iczemus tam jeszcze (zapomnialem :] ) a rekaojesc jest cpecjalnie profilowana pod trzy palce i zacisnieta dlon co sprzyja mocnemu chwytowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 kolejny update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 i kolejny :] powiem tak na tym sie nie skonczy :] tylko w czwartem mam egazmich z histori i jutro troche przystopuje z modelingiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 Jeżeli chodzi o modeling to ładnie, jeżeli o wygląd to wybacz ale jako miłośnik replik (ASG) muszę stwierdzić że jest brzydki ;/ , niby to G36 niby nie, rączka jest gigantyczna, granatnik - lufa za mała średnica, ogólnie proporcje leżą, no ale jeżeli tak miało być to nic mi do tego ;] tu proporcje: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/800px-G36bw.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 carlosss gdzie ty tu widzisz podobienstwo do G36 chyba tylko to ze maja podoba raczke nawet w G36 roczka jest wyzsza a tutaj daje jeszcze widok z przodu apys porownal lufe 7,62 i 40mm granatnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 Mozesz przytoczc zrodło skad masz informacje ze taka lufa zwieksza celnosc?(bo chcialem o tym poczytac!:) a uchwyt profilowany na boku zwieksza uchwyt?!bo po przejzeniu zbioru fotek broni nie spostrzeglem zeby ktoras miala profil na bokach, wiekszosc jest anwet nie profilowana! bo ktos kto ma małe rece lub krotsze palce bedize mial troche nie wygodnie to trzymac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 Bruneq w ktoryms z magazynow "Broń i amunicja" o tym wpsominali ale numer to nie wiem ktory mam tego Bardzo duzo fakt faktem moze za duzy dalem profi chwytu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 i tak ja mowilem wersja skrocona i komplet na dzisaj koniec :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 pokaz jeszcze siatke! bo teraz zauwazylem pare błedów w meshu...juz nie chodzi o model pistoletu, tylko o błedach w siatce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 no kurde, nadal mnie to nie przekonuje...wybacz. Przez wymiary magazynka, born wyglada jakby została spłaszczona. Objawia sie to na korpusie przede wszystkim. Nie wime jeszcze jak to sie nazywa, ta osłona spustu, taka zaokrąglona.. dałbym bardziej kanciastą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 cóż, mi osobiście sam karabinek się niezbyt podoba, ale cóż, są gusta i guściki. karabinek szturmowy jest niezbyt praktyczny. przy leżeniu chyba nie byłby najwygodniejszy. wiem o czym mówię, tak jak niektórzy tutaj często strzelam się w asg i mimo iż mój gun nie ma jakiegoś makabrycznie długiego maga, to trochę trudno jest z nim leżeć normalnie. czemu ma różne magazynki? czy nie łatwiej byłoby zrobić jeden uniwersalny? gdyby jakiś oddział był na polu walki i gościom z kamperami zabrakło by naboi, to mogliby wtedy zabrać magi szturmowcom. bardzo podobny - jak to już ktośwspomniał - do G36. Obcięta po skosie okłądzina lufy, rączka transportowa z wbudowanym celownikiem i ten jej charakterystyczny kształt. kolba to bardziej mi przypomina XM8. magazynki jedne jak od kałacha troszkę, drugie podobne do tych od emek. rendery są mierne. może przerób jakieś tutoriale dot. renderingu, bo naprawdę nic nie widać. Albo wciśnij po prostu F9 bez żadnych ustawień powinno być coś widać, na pewno wiecej niż teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 17 Maj 2007 Autor Share Napisano 17 Maj 2007 Arxis to nie jest forum na temet broni ale gdzie ty widzisz podobienstwo kolby do xm8 http://www.inetres.com/gp/military/infantry/rifle/XM8/XM8_carbine.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 Niestety nie jest dobrze. Proporcje podupadły całkowicie, w środku nie ma miejsc na zamek i mechanizmy, z technicznego punktu widzenia bron po prostu nie ma jak działać, chyba ze to jakiś archaiczny system napędzany samym odrzutem w stylu tompstona, ergonomia tez jest nie najlepsza, spust jest za wysoko, nie da sie tego używać, nie postrzelasz i nie przeładujesz ze złożoną kolbą, co do detali to poszukaj sobie profilu szyny picatyny na wikipedii, bezpiecznik tez jest za wysoko i w złej kolejności, a przy stelażu na magazynki wszystkie są ułożone do góry żeby szybciej je zmieniać, tak to talibowie sklejają magazynki od kałasza taśmą izolacyjną. Posiedź jeszcze trochę nad tą bronią, i przeglądaj referki rożnych broni, a najlepiej poszukaj sobie jakiegoś przekroju. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowpl Napisano 17 Maj 2007 Autor Share Napisano 17 Maj 2007 ten model zrobilem rekreacyjnie kiedys do niego wroce i go poprawie ale teraz niemam czasku thx za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 pracuj nad detalami - baze pod to masz teraz tylko odrobina siedzenia i skupienia na detalach i będzie miodzio - dawaj częsciej siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi