Miłosz3ds Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Jakie wymagania (rozdzielczość, FPS, format) musi spełnić filmik, żeby można było go wrzucić do Maxa i widzieć go na podglądzie w viewporcie? Z góry thx za odpowiedź.
tadzio Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 rozdzielczosc jaka chcesz, fps jakie chcesz , format taki jakie masz dostepne (jekie czyta max) przy otwielaniu plikow video i obrazow (zobacz sobie na liscie) a w wievporcie jak sobie na przyklad wrzucisz mategial z filem w diffuse na planea to przesowajac sowakiem na listwie czasowej bedziesz widzal jak sobie leci;) pozdr
Miłosz3ds Napisano 28 Maj 2007 Autor Napisano 28 Maj 2007 A np. jak bym chciał wrzucić na viewport background, i żeby było widać na podglądzie? Dzięki i pozdrawiam :)
tadzio Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 tak samo. Tzn alt+b i tam wsadzasz film z opcja "animate background". pozdr 1
Miłosz3ds Napisano 28 Maj 2007 Autor Napisano 28 Maj 2007 Dzięki, o to mi chodziło:) a da się jeszcze tak zrobić, żeby to sie odtwarzało w real-time kiedy wcisnę "play"? Daję repa:D
briz Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 za pomocą PLAY chyba się nie da, można przesuwać klatki za pomocą klawiatury ""
Sebastian Ozga Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 Da się, ale musisz zmienić fps swojej animacji.
Shogun 3D Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 To wszystko zależy od rozdziałki filmu w backgroundzie i Twojej karty graficznej. Nie dawaj filmu w rozdziałce 2k, tylko wrzuć jakies proxy 640/480 lub nawet mniejsze.
Jedistef Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Wybaczcie mi że się dopiszę, ale jakoś nie chce mi się tematu nowego zakładać... Mam taki problem: wszystko jest cacy i ogólnie aż przychodzi chwila ustawienia poglądu w viewpoincie. Pojawia się napis "No I/0 Handlers Found", a po wybraniu pliku avi (skompresowanego podstawowym kodekiem windy) pojawia się komunikat "No driver to handle given file". W opcjach środowiska renderera również nie akceptuje tego pliku. Wiem, być może problem niezbyt wyrafinowany, ale pierwszy raz zdarza mi się coś takiego a na forum nic nie znalazłem...
Rekomendowane odpowiedzi