Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jakie wymagania (rozdzielczość, FPS, format) musi spełnić filmik, żeby można było go wrzucić do Maxa i widzieć go na podglądzie w viewporcie?

Z góry thx za odpowiedź.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

rozdzielczosc jaka chcesz, fps jakie chcesz , format taki jakie masz dostepne (jekie czyta max) przy otwielaniu plikow video i obrazow (zobacz sobie na liscie) a w wievporcie jak sobie na przyklad wrzucisz mategial z filem w diffuse na planea to przesowajac sowakiem na listwie czasowej bedziesz widzal jak sobie leci;)

pozdr

Napisano
  • Autor

A np. jak bym chciał wrzucić na viewport background, i żeby było widać na podglądzie?

Dzięki i pozdrawiam :)

Napisano
  • Autor

Dzięki, o to mi chodziło:) a da się jeszcze tak zrobić, żeby to sie odtwarzało w real-time kiedy wcisnę "play"?

Daję repa:D

Napisano

za pomocą PLAY chyba się nie da,

można przesuwać klatki za pomocą klawiatury ""

Napisano

To wszystko zależy od rozdziałki filmu w backgroundzie i Twojej karty graficznej. Nie dawaj filmu w rozdziałce 2k, tylko wrzuć jakies proxy 640/480 lub nawet mniejsze.

Napisano

Wybaczcie mi że się dopiszę, ale jakoś nie chce mi się tematu nowego zakładać...

Mam taki problem: wszystko jest cacy i ogólnie aż przychodzi chwila ustawienia poglądu w viewpoincie. Pojawia się napis "No I/0 Handlers Found", a po wybraniu pliku avi (skompresowanego podstawowym kodekiem windy) pojawia się komunikat "No driver to handle given file". W opcjach środowiska renderera również nie akceptuje tego pliku.

Wiem, być może problem niezbyt wyrafinowany, ale pierwszy raz zdarza mi się coś takiego a na forum nic nie znalazłem...