Napisano 28 Maj 200717 l Jakie wymagania (rozdzielczość, FPS, format) musi spełnić filmik, żeby można było go wrzucić do Maxa i widzieć go na podglądzie w viewporcie? Z góry thx za odpowiedź.
Napisano 28 Maj 200717 l rozdzielczosc jaka chcesz, fps jakie chcesz , format taki jakie masz dostepne (jekie czyta max) przy otwielaniu plikow video i obrazow (zobacz sobie na liscie) a w wievporcie jak sobie na przyklad wrzucisz mategial z filem w diffuse na planea to przesowajac sowakiem na listwie czasowej bedziesz widzal jak sobie leci;) pozdr
Napisano 28 Maj 200717 l Autor A np. jak bym chciał wrzucić na viewport background, i żeby było widać na podglądzie? Dzięki i pozdrawiam :)
Napisano 28 Maj 200717 l Autor Dzięki, o to mi chodziło:) a da się jeszcze tak zrobić, żeby to sie odtwarzało w real-time kiedy wcisnę "play"? Daję repa:D
Napisano 30 Maj 200717 l za pomocą PLAY chyba się nie da, można przesuwać klatki za pomocą klawiatury ""
Napisano 31 Maj 200717 l To wszystko zależy od rozdziałki filmu w backgroundzie i Twojej karty graficznej. Nie dawaj filmu w rozdziałce 2k, tylko wrzuć jakies proxy 640/480 lub nawet mniejsze.
Napisano 7 Październik 200717 l Wybaczcie mi że się dopiszę, ale jakoś nie chce mi się tematu nowego zakładać... Mam taki problem: wszystko jest cacy i ogólnie aż przychodzi chwila ustawienia poglądu w viewpoincie. Pojawia się napis "No I/0 Handlers Found", a po wybraniu pliku avi (skompresowanego podstawowym kodekiem windy) pojawia się komunikat "No driver to handle given file". W opcjach środowiska renderera również nie akceptuje tego pliku. Wiem, być może problem niezbyt wyrafinowany, ale pierwszy raz zdarza mi się coś takiego a na forum nic nie znalazłem...