Miłosz3ds Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Witam wszystkich, Właśnie robię swój pierwszy projekt pomieszczenia, jestem już w końcowym etapie modelowania, muszę jeszcze poprawić oświetlenie i niektóre modele, i oczywiście oteksturować:) Mam jednak problem, jak widzicie łazienka jest bardzo mała, a chciałem żeby był widoczny i klop, i wanna oraz półeczka przy niej :D i wyszedł taki błąd, że wanna i ta kolumienka jakoś schodzą na lewo. Czy mógłby mi ktoś doradzić, jak mogę pozbyć się tego błędu? Z góry dziękuję za pomoc i za komentarze :) Pozdrawiam Link do obrazka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ec886ea4b3e6c7a3.html
chudy Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 -proporcje LEŻĄ!!!!! -szafka z umywalką jest wysokości kibla -rolka papieru mogłaby kogoś przygnieść -szafa za mała -wanna dziwna, jakaś taka krzywa -jak już modelujesz płytki to je przynajmniej równo poustawiaj (prawy dolny róg) -sufit wydaje się za nisko, ale to może być wina perspektywy ogólnie to mi takie KingSizeowe klimaty przypomina :P nie iwem czemu
Miłosz3ds Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Napisano 3 Czerwiec 2007 Wiem ze proporcje są do bani, to próbny render, tamto poprawię, najgorzej jest z tą kamerką, to przez nią wszystko takie krzywe się wydaje:P zamieściłem tą pracę tutaj po to, żeby ktoś pomógł naprawić mi tą kamerkę, a nie żeby się chwalić nieskończonym dziełem:D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b43b5820bfe0eabf.html Pozdro i thx za odpowiedź:)
Miłosz3ds Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Napisano 3 Czerwiec 2007 zmień fov w ustawieniach camery Tak, tylko jak to zmienię, automatycznie zmniejszy się "pole widzenia" kamery. Może jest jeszcze jakiś inny sposób? Bo dziury w ścianie wiercić nie chcę:P
jasiek311 Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 jesli uzywasz vraya,(edit - moze to od maxa zalezy - od 6 wzwyz na pewno jest) to moze sprobuj wlaczyc kamera korection w ustawieniach kamery - prawy przycisk na kamerze... to moze pomoc... pozdro. a te proporcje leza i kwicza... :/ zle to wyglada, popraw jaknajszybciej
Yaro16 Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 trochę niżej ta kamerę i nie będzie aż tak źle
Miłosz3ds Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Napisano 5 Czerwiec 2007 Siemka. Dzięki wszystkim za pomoc, niedługo postaram się ponaprawiać błędy, zrobię to tylko jak już powystawiają oceny końcowe bo teraz do liceum i trzeba się postarać... :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi