Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przyszedł czas na łazienkę :) jeszcze nie skończona i jest parę błędów typu frontowa ściana (przeskalowałem kafelki z podłogi + fuga :F ) piszcie co uważacie ;)

calosclf2.jpg

http://img108.imageshack.us/my.php?image=ddadadasfs2.jpg

http://img77.imageshack.us/my.php?image=ddadadas2hp6.jpg

a tu fota ;)

http://img459.imageshack.us/my.php?image=ceramikaimebleegoaranz0ww9.jpg

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co się bardzo podoba, to materiał umywalek;) Możesz podać sety?:)

Napisano

ladne nawet swiatlo. z czego to robisz, bo wyglada jak z tubadzinowskiego latalogu?

Napisano

narazie ladnie ale wydaje mi sie ze za bardzo "oczojebne" ;)

Napisano
  • Autor

materiał opiszę później ;)

tymczasem łapdejty :P

proba2lk7.jpg"]proba2lk7.jpg[/url]

elll prysznico :D :P

prysznicte6.jpg"]prysznicte6.jpg[/url]

pryszniczommer2.jpg

Napisano

Stawiam, że to reflect color ciemny szary w okolicach 75% i refl. glossy na 0,85-0,95;). Chrom też ładnie wyszedł:) No ciekawe co z tego wyjdzie:)

Napisano

bardzo przyjemnie się na to patrzy jak na obrazek ,ale się zastanawiam czy ten czerwony by mnie nie drażnił gdybym miał taką łazienkę :), ale to już mój problem ;d.

...keep working

Napisano
  • Autor

łapdejt, zbliżam się już powoli do końca, jest parę błędów do poprawienia, parę rzeczy do dodania, coś mi wyskoczyło pod ścianą, dam tam boxa z tyłu, przy prysznicu tym sposobem załatałem :D Chociaż nie wiem czemu tak się robi bo całe wnętrze jest w porządku, dziwne :|

co do pytań to:

tadzio robię to z aranżacji leśnej firmy "koło" tak sobie upatrzyłem na ich stronie ;)

bump większy hmmm spróbuję zobaczymy jak wyjdzie :) z resztą kafelki są modelowane, według mnie szybciej i mniej nerwów się przy tym traci ;P

Mtrack czas renderingu teraz wyniósł 30 min z powodu dodania paru rzeczy i podniesienia ustawień renderingu na nieco wyższy poziom, wcześniej było 15 max, konkretnie przy ostatnim łapdejcie

mój komputer a raczej złom ;) to athlon 2800+ (nie mam pojęcia co ten plus oznacza :D ) 1 duży ram ;)

czym, hmm jeżeli dobrze zrozumiałem to IM, secondary LC

a propo materiału ceramiki to zgadujcie :D podpowiem że jest strasznie prosty ;) jak nie zgadniecie to wam powiem ;P nie ma tak łatwo ;D

no i mam prośbę :P bo teraz mi IESy zostały do zrobienia między innymi, a dane z drugiego dysku jeszcze nie odzyskane ;/ i była taka strona na której było ich naprawdę sporo może ktoś mi przypomnieć? z góry thx :)

dziękuję wszystkim za komentarze :D

łapdejt :

proba4zu9.jpg

Napisano

Nom texturki i cała reszta to bomba normalnie :P

Jak je zrobiłes i tak niezgadnę bo sie tym jeszcze nie interesowałem...

Codo IES'sów to moge ci wysłacz pliczek z nimi (mam ich około 560..)

Napisano
  • Autor

ooo to świetnie :) tylko jak mi to wyślesz :F może przez gg albo jakoś tak :) mój numer kryje się pod avatarem ;)

Napisano

BArdzo mi sie podoba nowatorski design. Taka prostota we wnętrzu a do tego fajny shaderek. Jedynie dziwnie wygląda kontakt...

Napisano

Bardzo fajne, choć mógł byś dać renderki z lepsza jakością :P no i myślę że szkło kabiny nie jest z dobrego koloru, troszkę nie pasuje, z resztą zobacz jak to jest na oryginale :)

Napisano
  • Autor

No więc renderowało się to parę godzinek wszystko, z odpowiednią rozdziałką i wieczorem wrzucę do finished ;) tymczasem opiszę ten materiał ceramiki :P

materiał ceramiczny to:

refll: 25

refr:20

kolor czerwony w diffuse :D ;P

ot co cała tajemnica ;)

falcom ale mimo to morskie szkło mi się bardziej podoba :P a rozdziałka była testowa ;)

Napisano

Skąpo z tymi ustawieniami;) Chcesz powiedziec, że ten materiał jest jakby przezroszysty? Podajesz kolory rozumiem? R:20 G:20 B:20, czy o ok 20% schodzisz z bazowego czarnego?

Pozdrawiam i czekam na finał;)

Napisano
  • Autor

tak, tak jakby przezroczysty to mu daje taką "mgiełkę" :P touch a co to za różnica czy rgb czy value ? :P tu i tu wyjdzie na to samo jak wpiszesz :P

Napisano

bardzo przyjemne kolorki, przytulna łazieneczka

może nie jest to zbyt realistyczna sytuacja że przez drzwi (które są pewnie z przedpokoju) wpada tyle światła... ale fajnie wygląda więc co tam

spłuczka nad klopem za bardzo sie świeci.