Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.Wczoraj ściągnąłem ze strony producenta tą wersje programu 3dsmax9Trialx64 w wersji trial oczywiście.No i zaczynam instalacje a tu nagle wyskakuje mi taka wiadomość ''Ten pakiet instalacyjny nie jest obsługiwany przez procesor tego typu.Skontaktuj się z producentem aplikacji'' CZy może mi ktoś z tym pomóc ??

P.S. Mój sprzęt to:Windows xp professional sp2,AMD athlon™ 64 X2 dual core processor 4200+,1024mb ram ddr2 oraz GeForce 7900 GS (256mb)

Nie mam pojęcia czemu nie działa;(

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bo nie masz windowsa 64-bitowego i procesor jak na razie działa ci jako 32bitowy. Zainstaluj Windowsa XP 64 professional, albo w ostateczności Vistę Póki co nie polecam tego drugiego

Napisano

a gdybym ściągnął tą wersje 3ds maxa 32 bitową??to normalnie by chodziło?

Napisano

zapomniałem właśnie o tej trzeciej opcji. 32 bitowa wersja 3ds Maxa bedzie dobrze działała z twoim windowsem

Napisano

No właśnie!!!

Ja miałem jakąś wersję maxa 9 i zainstalowała mi się 64 bitowa wersja, pomimo XP pro.

Niestety straciłem tamtą razem z partycją, więc ściągnąłem nową i teraz podczas próby uruchomienia instalatora wersji 64 wyświetla mi się ten sam komunikat.

Ponadto brakuje tam materiałów do instalacji.

Wersja 3.88 GB.

Czyżby ta wersja instalacji nie obsługiwała 64 bitów w XP pro ?

Napisano

xp pro nie jest 64 bitowe jest wersja osobna, która nazywa się 'xp Professional x64 Edition' i tylko na takiej da się uruchomić aplikacje 64 bitowe.

Napisano

no i mam pytanie co do tego.. czy jak ja mam procka AMD ATHLON 64 i mam xp pro x32 to czy komp bedzie mi szybciej chodzil na x64 ?

Napisano

Oczywiście że będzie chodził szybciej.

Maszyna 64 bitowa może przetwarzać dwie liczby naturalne w

ciągu jednego cyklu co zamiast jednej w aplikacjach 32 bitowych

przyśpiesza aplikacje 64 bitowe dwukrotnie i to niezależnie od ramu.

Ponadto do maszyn 64 bitowych można zarzucić kilka TB ramu a nie 4GB

maximum jak w maszynach 32 bitowych.

Miałem 64 bitową wersję na windzie XP pro (tej samej kturą teraz używam) i widziałem rużnicę przy dużych rozdzielczościach siatek, Vivport nie klatkował

przy ustawieniach smotch po pięć, wyżej to system mi się kszaczył z powodu braku pamięci fizycznej powodu.

Napisano
Ponadto do maszyn 64 bitowych można zarzucić kilka TB ramu a nie 4GB

maximum jak w maszynach 32 bitowych.

Kilka TB? Myślałem, że 64 bitowy obsługuje max. 128 giga?

Napisano

obsługuje tyle choć teoretycznie (na siakimś innym systemie) mógł by (4GB)^2=mnóstwo :P

Oczywiście że będzie chodził szybciej.

Maszyna 64 bitowa może przetwarzać dwie liczby naturalne w

ciągu jednego cyklu co zamiast jednej w aplikacjach 32 bitowych

przyśpiesza aplikacje 64 bitowe dwukrotnie i to niezależnie od ramu.

Przyśpiesza o 1%, na pewno nie o 2 razy :P większość obliczeń wykonywana jest w mądrze nazawnej części procesora która jest 128 bitowa, zarówno w prockach 32 i 64 bitowych.

Napisano
większość obliczeń wykonywana jest w mądrze nazawnej części procesora która jest 128 bitowa, zarówno w prockach 32 i 64 bitowych.

Tutaj poproszę o wyjaśnienia bo nie całkiem łapię.

Napisano

Prawda jest taka że przyspieszenie jest faktycznie 2-10%, zależnie od aplikacji. A to że program nie "haczy" w viewportach to już naprawde nie kwestia procka czy n-bitowości systemu tylko karty graficznej zazwyczaj.

Napisano
Kilka TB? Myślałem, że 64 bitowy obsługuje max. 128 giga?

Mój błąd, zagalopowałem się z tymi TB ramu :P

Napisano

z obliczeń to zdaje sięwynika, że teoretycznie 32 bitowa szyna adresowa pozwala zaadresować 4GB danych a 64 bitowa 17179869184 GB.