Hindus Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Hej - znajomy jedzie do holandii, ma tel w orange i zalezy mu na kontakcie z osobą z polski ktora tez ma w orange, ten moj znajomy ma zwykły starter z kiosku z którego korzysta juz jakis czas, nie tam zadne abonamenty ani mixy. Mam mu sprawdzic jak włączyc roaming w takim przypadku i jakie ceny będą go obowiązywac. Moze ktos pomoc - ?? znam sie na tym jak na grafice :D Dziekówka. Buziaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Niech ta osoba na której mu zależy zadzwoni na *500 i się wszystkiego dowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 chodzi o to czy ten roaming sie odpala za jakas tam kwote na stałe i wtedy sa znizki na połączenia czy przed kazdym połączeniem sie cos płaci - nie powiem jej zeby sobie zadzwoniła na *500 daj spokoj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 a czemu nie? to będzie informacja z pierwszej ręki. Po to ten numer jest, żeby ludzie na niego dzwonili. Takie to upokarzające dla obu stron? ;) Daj spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 http://orange.pl/binaries/PL/Binary/1630/1669245.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 a niech Cię szlag kozioo, *500 miało przejść ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Nie bądź okrutny, proponowanie telefonu do BOKu to jest szczyt sadyzmu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 no ok to jest cennik po włączeniu roamingu tak ? i jak to jest z tym roamingiem? włacza sie tylko raz i jak to zrobic? BOK ale smieszne leru xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Jeżeli nie ma sim-locka, to niech kupi jakąkolwiek kartę holenderską. Będzie miał o wiele taniej. Mój tatuś siedzi teraz w Holandii (jak z resztą sporo Polaków :P ) I z jakiejś holenderskiej sieci dzwoni za ok. 0.25€ za minutę na komórki i 0.10€ na domowy do Polski. A jak koniecznie chce mieć Orange, to powinien sie zarejestrować na http://www.orange.pl i tam, z konta, uaktywnić sobie roaming itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 no dobra a jak ktos nie ma internetu a potrzebuje odpalic roaming w ciagu jednego dnia ? jakis kod ? wtedy ceny sa wg cennika by kozioo tak? w boku nikt sie nie zgłasza ale juz probowałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Na koncie tak czy siak musisz mieć jakąś kasę, która zostanie zarezerwowana na poczet połączeń. W roamingu płaci się również za odebrane połączenia. 2 lata temu było to 15zł. Najlepiej zadzwonić do biura obsługi klienta i wprost zapytać, który z holenderskich operatorów oferuje najtańszy roaming dla Orange. Tak właśnie zrobiłem 2 lata temu jadąc do Niemiec. Babeczka z BOKu podała mi ceny wszystkich niemieckich operatorów i sama doradziła najtańszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 a wiecie może jak wyłączyć na amen pocztę głoswą w orange? pytam serio :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Najlepiej na stronie http://www.orange.pl - tam możesz zrobić wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Hindus, najlepiej isc do Orange i sie wszystko dopytac, oni zaproponuja znizki, ceny itd. Zyjemy w erze kustomizacji uslug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 minuta do polski 5pln sms do polski 2pln do mnie ktos dzwoni jak jestem w holandii to nie dosc ze on płaci to jeszcze ja 2zł za minute wszystko to w orange z włączonym roamingiem - ja chyba snie za co to sa ceny? za 50złotych pogadac idzie 10 minut - chyba dowcip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Podobno wkrótce ceny roamingu w UE mają spaść :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 hindus - a co Ty taki niedzisiejszy jesteś? Na tę cenę składa się: cena Twojego operatora + cena połączenia TPsa z danym krajem + kasa dla operatora zagranicznego. Proste. Pewnie, że wszyscy naciągają te koszta do maksimum, ale chyba nie liczyłeś, że kupisz kartę za 50zł i pogadasz godzinę? Koszt odebrania połączenia też jest oczywisty, w końcu z jakiej racji mas zkorzystać za darmo z sieci operatora zagranicznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Oj, daleko nam do stanów... za 30$ miałem ładnych kilka godzin rozmów do Polski. U nas jeszcze sami zdziercy. Teraz z ciekawości jeszcze sprawdziłem i za 20$ dostajesz 1334 minuty na rozmowy do Polski, czyli za 60zł ponad 20 godziny połączeń przez Atlantyk. W Polsce to komedia. Przynajmniej jeśli chodzi o komórki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Hindus: to niech kupi karte lokalnego operatora, dzwoni przez Voip, albo niech kombinuje. Moj ojciec do niedawna dzwonil z niemiec z budek za ok 4eurocent za minute ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nikolciacracovie Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Sama się długo zastanawiałam, i jest taki sposób, opróćz połączenia z konsultantem. Mam telefon na kartę. Trzeba zalogowac sie na orange, ze swoim nr telefonu, i kliknac orange on-line , a potem - usługi - i tam pokazane jest czy masz roaming czy nie, a obok jest opcja by go włączyć lub wyłączyć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentat Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Roaming na razie jest paskudnie drogi... od 2 do 20 zł. Ale będzie lepiej :) Wyjeżdżający ze swego kraju do innego państwa UE Europejczycy odczują redukcję cen roamingu w telefonii komórkowej najpewniej dopiero od września, a nie, jak zapowiadano wcześniej, już od wakacji. Unijne rozporządzenie w tej sprawie przewiduje następujące pułapy cen detalicznych zwanych "eurotaryfą": 49 eurocentów za minutę dla połączeń wychodzących i 24 eurocentów za rozmowy odebrane (ceny netto, należy doliczyć VAT). W kolejnych latach pułapy mają być dalej obniżane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2007 tak tylko nim to nastąpi... cos w playu widziałem ze jest ta sama stawka za rozmowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2007 dobra mam inne pytanie ale powiązane - co trzeba zrobic abym mógł puścic strzałke do kogos z pl - będąc za granicą - bo normalnie nie idzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi